Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
21 mai 2006
Després de l’enterrament del govern tripartit...
logo_revolta.jpg
1- Lâ檈nterrament del govern tripartit tradueix, en lâàmbit de Catalunya, el canvi dâ檃liances que representa el Pacte entre Mas i Zapatero, mitjançant el qual es desnaturalitza el projecte de Nou Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Aquest pacte dibuixa un escenari favorable a la participació de CiU en la presa de les grans decisions i en la governabilitat de lâ檈stat, i dóna ales al seu objectiu de recuperar el control del govern de la Generalitat.

2- Lâ檕bjectiu central del govern PSC-ICV-EUiA esdevé així lâ檃provació dâ檜n Estatut indigne i vergonyós, com a resultat de les imposicions de la majoria centralista en les cambres representatives de lâ檈stat i dels límits que imposa la pròpia Constitució espanyola, negant el dret dâ檃utodeterminació als pobles dâ檃quest estat; però també com a conseqüència de la covardia i manca dâ檋onestedat de la representació parlamentària catalana, que ha traït el mandat del Parlament i no ha volgut escoltar el clam de la ciutadania de Catalunya que, en defensa de la dignitat i la sobirania del seu poble, es va manifestar el passat 18 de febrer pels carrers de Barcelona.

3- El nou govern, en no disposar dâ檜na majoria al Parlament, roman presoner del suport de CiU, i no podrà ni tan sols dur a terme les tímides mesures socials que tenia en cartera. En aquestes circumstàncies, queda palesa la misèria moral i política dels qui participen en aquest executiu. Han traït el mandat de les seves bases i congressos que només els autoritzaven a participar en el govern tripartit per aplicar lâ橝cord del Tinell. El rebuig verbal manifestat per la coalició ICV-EUiA davant lâ檈xpulsió dâ橢RC representa un acte formal, i revela la seva hipocresia en la mesura que sâ檃ferra a les seves poltrones en el nou gabinet sorgit de la crisi. Amb aquesta actitud insolidària, ICV-EUiA hipoteca la seva credibilitat quan diu que aspira a recompondre, més endavant, un autèntic govern â渃atalanista i dâ檈squerresâ?.

4- El balanç de lâ檃cció del govern tripartit en el decurs dâ檃quests anys reflecteix els límits del seu programa, del seu projecte i de la seva composició. La seva acció política sâ檋a desenvolupat amb més pena que glòria. El gir social anunciat ha estat aplaçat una vegada i una altra. Sota aquest govern, han estat autoritzats els tancaments de Samsung, Panasonic, Autotex, Fisipe, Papelera, Iar Ibérica, del Grup Philips (Novalux, Lámparas Z i Miniwatt)..., sâ檋a fet xantatge als treballadors i treballadores per tal de fer-los acceptar les condicions de les multinacionals, com en el cas de Nissan, Printer o Unidad Hermética... i han estat aprovats expedients de regulació dâ檕cupació, com els que varen comportar els 660 acomiadaments de SEAT o els 222 de Gearbox. La precarietat laboral ha seguit augmentat. El procés de deteriorament i privatització dels serveis públics també ha seguit avançant, com en el cas de RENFE (amb el vot del Parlament). I, si hem de parlar del que fou presentat com a â渢ema estrellaâ? dâ檃quest govern, cal dir que el projecte de Nou Estatut ha acabat amb una nova frustració. Vet aquí un breu balanç que confirma la nostra malfiança inicial davant la configuració del govern tripartit i la nostra oposició a la participació de les forces que es reclamen de lâ檈squerra transformadora. Tothom ho pot veure: aquesta participació governamental sâ檋a traduït en responsabilitat compartida pel que fa a mesures impopulars, en un paper actiu en la desmobilització social, en desarmament ideològic i, finalment, en subordinació al social-liberalisme i complicitat amb lâ檈stat neocentralista. Aquesta esquerra conclou la seva trajectòria col·laborant amb un gabinet indigne.

5- La nostra crítica i la nostra oposició al govern tripartit no ens fan indiferents, però, a la manera com sâ檋a resolt la seva crisi. Car, mitjançant lâ檈xpulsió dâ橢RC, es pretén cohesionar el govern per imposar, des del control de les institucions i comptant amb els recursos de lâ檃dministració, el vot favorable al nou â淓statut de La Moncloaâ? i de la vergonya. Per tot plegat, rebutgem lâ檈xpulsió dâ橢RC i cridem la gent de lâ檈squerra anticapitalista, o que es reclama de lâ檈squerra transformadora, a exigir lâ檃bandonament del nou govern per part dels consellers i altres càrrecs de confiança de la coalició ICV-EUiA.

6- La direcció dâ橢RC ha tingut una greu responsabilitat en la gestió del projecte de Nou Estatut i en el seu tràmit ulterior a les Corts espanyoles, així com, a les acaballes del procés, amb una confusa i vacil·lant posició propugnant el vot nul en el referèndum del 18 de juny. Sortosament, la sana reacció de les JERC i de la gran majoria de la base dâ橢RC, imposant democràticament la decisió de votar â淣oâ?, ha marcat un punt dâ檌nflexió en la política catalana, millora les expectatives del vot â淣oâ? en aquesta propera consulta i, sens dubte, tindrà conseqüències pel que fa a la governabilitat de Catalunya lâ檈ndemà de les eleccions anticipades, previstes per a la tardor. Les amenaces de la direcció dâ橢RC en el sentit que podria adoptar una postura â渄â檈quidistànciaâ? entre el nou govern i CiU, lluny dâ檃favorir el rellançament de la mobilització social i dâ檈mpènyer el conjunt de la situació cap a lâ檈squerra, li farien perdre la credibilitat que hagi pogut recobrar.

7- Ara, es tracta de derrotar el nou â淓statut de La Moncloa i de la vergonyaâ?. En defensa de la sobirania i la dignitat de la ciutadania de Catalunya, cal impulsar una campanya activa i pedagògica pel â淣oâ?. La victòria del â淣oâ? obriria la porta a totes les esperances. El triomf del â淪íâ?, per contra, condemnaria Catalunya a romandre sota la tutela i el domini de lâ檈stat centralista, i es veuria abocada a seguir patint polítiques neoliberals impulsades des del govern de Madrid i des de la mateixa Generalitat.

8- Més que mai, a Catalunya, la solució dels problemes bàsics de la vida, el treball, lâ檋abitatge, la salut, lâ檈ducació, el transport, el benestar social, lâ檈cologia, els drets de les dones, del jovent i de la immigració, apareixen indestriablement units a la solució democràtica de la qüestió nacional, al respecte de la sobirania dels ciutadans i ciutadanes pel que fa al seu autogovern i el seu dret de decidir. Perquè aquests objectius esdevinguin realitat i pervinguem a bastir â渦na altra Catalunya possibleâ?, una Catalunya socialista i autogestionària, és necessari impulsar una potent mobilització social anticapitalista i per lâ檃lliberament nacional, i avançar en lâ檃rticulació dâ檜n moviment polític que representi tals aspiracions i organitzi la lluita per assolir aquesta meta.

Per un â淣oâ? sobiranista i dâ檈squerres a â渓â橢statut de La Moncloaâ? el proper 18 de juny!

Barcelona, 20 de maig de 2006.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
16 jun 2006
Les pressions per part dels poders catalans i espanyols perquès sâ檃provi aquesta reforma de lâ檈statut han estat, estant sent, extraordinàriament dures. I quan parlo dels poders, no només parlo dels dirigents polítics, sinó també dels dirigents dels poders econòmics i dels dirigents dels medis de comunicació. Només això pot explicar la intensa manipulació que des del primer dia hem estat patint: enquestes privades tendents a demostrar que no serveix de res votar que no, perquè (diuen) el si serà gairebé tant majoritari com el 1979, articulistes que encara no entenc perquè en canviat dâ檕pinió (potser per pressions combinades amb prebendes?), mentides inargumentades que ningú rebat (heu vist lâ檈ntrevista a un diari on en Zapatero diu que això que hem de votar és millor que el projecte del 30 de Setembre?), debats radiofònics on només hi ha partidaris del si, fer desaparèixer les plataformes catalanistes i progressistes pel no dels mitjans de comunicació i donar peu a gent tant minoritària com e-cristians o Ciutadans per Catalunya....No he vist cap comentarista dels que opinen als mitjans de comunicació de masses valorant el paper del PSOE a lâ橢statut de les Illes, o perquè el PP accepta per altres â渁utonomiesâ? finançaments que per Catalunya consideraven inacceptables. No he vist cap dels grans opinadors comentant les contradiccions dels partits del si: mentre CiU o els anuncis de campanya del PSC-PSOE diuen que és un punt de partida, el President Maragall afirma que no sâ檋i podran fer canvis o que vol que duri 25 anys. En canvi si que he vist debats a TV2 on el moderador es posa al costat de la partidària del Si i talla la conversa quan a aquesta ja no pot oposar-se als contundents i objectius arguments de la partidària del no. També he sabut de les trucades dels líders polítics per fer que intel·lectuals i artistes sâ檃puntin a les plataformes que munten des de la seu del PSC, i com els polítics i els medis de comunicació donen cobertura a aquestes plataformes que no representen a ningú. I crec que tota aquesta manipulació està pensada per desmobilitzar els votants del no, que totes aquestes mentides i confusió pretenen fastiguejar aquells que ens oposem a aquest projecte de reforma dâ橢statut, que pretén que Catalunya segueixi sotmesa políticament i econòmica, arruïnant-nos com a poble fins provocar la total dependència dâ橢spanya. Tot això amb el beneplàcit dels â渘ostres lídersâ?, i pretenen enganyar-nos per comptar també amb el del poble. No caiem a la trampa.
Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
20 jun 2006
-http://www.elperiodico.com/edicion/ed060620/cas/fotos/epp_nd/carp01/ferr
Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
20 jun 2006
Pel dret al vot de les persones immigrades
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262855/index.php

El que hem acceptat votant que SI
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263039/index.php

L'Artur mas va pactar l'estatut forçat per empresaris
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263038/index.php

Vers el federalisme
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263014/index.php

[Endavant] Posicionament sobre el resultat del referèndum
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262960/index.php

[Revolta Global] Comunicat sobre el referèndum del 18-J
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262905/index.php

Estatut deslegitimat
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262889/index.php

I el vot nul?
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262878/index.php

Seguimiento referéndum ESTATUT de Catalunya
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262873/index.php

Poca informació de participació al referèndum.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262865/index.php

Baixa participació a Barcelona
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262853/index.php

Països Catalans Insubmisos
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262814/index.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more