Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Discontinuitat electrica de les nuclears
30 mai 2006
FUGA D'AIGUA RADIACTIVA I PARADA DE CENTRAL NUCLEAR
(30-05-2006)

chernobil_primeras-mediciones.jpg

central-es_vandellos_b.jpg


Aquest matí s'ha produit una parada de la central nuclear "Asco II" de Tarragona quan a les 4.15h una inspecció ha detectat que una fuga d'aigua radiactiva del circuit primari de refrigeració s'incrementava acostant-se al límit ETF d'uns 3,8 litres per minut establert per a parar la nuclear.
Havent aturat i desconectat la central de la xarxa elèctrica, ja no han trobat necessari activar el Plan de Emergencias Nucleares de Tarragona (PENTA).

Com sempre, el Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) ha restat importància a l'incident en un comunicat públic, esmentant que aquest tipus de fugues són habituals i que no hi ha cap perill per cap persona ni medi ambient. Tot i amb això el succés resta pendent de classificació/mesura INES.

El circuit primari és, amb les barres de control, l'element més important per a la seguretat de la central, doncs és el què extreu la calor del nucli del reactor i evita una reacció atòmica en cadena. Aquesta és la segona parada en 2 mesos (la darrera fou el 2 d'abril), cosa que demostra l'enorme variabilitat del subministrament elèctric quan depèn de grans centrals de generació, donat que en conectar-se i desconectar-se de la xarxa elèctrica se sumen i resten repentinament molts megaWatts de producció i distribució elèctrica.

També fa 2 mesos del 20è aniversari del funcionament de la central nuclear "Asco II", i és exemple de l'esgotament creixent de la vida útil de les centrals nuclears a la peninsula ibèrica i de la perillositat de mantenir en funcionament cada vegada més deteriorades.

Fonts: Libero, EFE, Ecologistas en Acción/Greenpeace


Més articles sobre les nuclears:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/87533/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/254039/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/230020/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/134746/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/111590/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/253778/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/253837/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/250382/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/249267/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Discontinuitat electrica de les nuclears
30 mai 2006
¿Teniu més informació sobre això?
Visc a 6km d'aquesta nuclear.
Re: Discontinuitat electrica de les nuclears
01 jun 2006
No entiendo las declaraciones del CSN diciendo que este tipo de fugas son habituales ¿realmente dijeron eso? A continuación aseguran que no suponen ningún peligro para las personas ni el medio ambiente. Pero era una fuga de agua radiactiva ¿no? ¿Y nada menos que en el circuito primario de refrigeración?
Sólo poniéndonos en su lugar se puede entender semejante declaración: parece ser que el riesgo asumible es directamente proporcional al beneficio generado(beneficio económico privado).
Desde Tarragona.
Re: Discontinuitat electrica de les nuclears
05 jun 2006
No tienes más que leer el comunicado que publica el CSN en portada (www.csn.es) para comprobar lo que dijeron oficialmente.
Sindicato Sindicat