Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
especulacio
30 gen 2007
Creat: 30 gen 2007

Bon Pastor: un barri sense futur. Mobbing institucional contra els veïns de les cases barates

Les sis famílies que queden a la primera fase de cases "en remodelació" (enderroc) de Bon Pastor estàn aguantant una pressió constant i insoportable. Bruticia, rates, infiltracions de pluja... provocades pels enderrocs il·legals ordenats pel Patronat Municipal de l'Habitatge (Ajuntament) fan la vida impossible als habitants que intenten resistir a l'ordre de desnonament. Els periòdics han desplegat una campanya mediàtica encaminada a silenciar les veus dissidents, contraries al Pla de Remodelació, i a presentar l'enderroc del barri i l'edificació de blocs de pisos com una demanda veïnal, i no com un pla especulatiu d'aprofitament econòmic dels terrenys. L'Associació de Veïns només recolza a una part del barri, afavorint divisions entre famílies que sempre havien viscut les unes al costat de les altres... Vides barates: article de Manuel Delgado :: Reportatge + fotos [8feb] :: Carta d'una veïna :: Carta d'un veí :: Escriu als periòdics! :: Llegeix més :: Fotos [1][2]

Més d'especulació: [2feb]20h. Rbla Raval Manifestació pel precintament de l'Ateneu del Xino! + 21h Pça Sol, Gràcia contra la prepotència policial!
[12feb]Amenaça desallotjament los Adokines. Sta. coloma
[31gen]nou desallotjament il.legal a Vallcarca + [30gen] Desallotjament de l'Esbarzer: amb nocturnitat i traidoria
[29gen] desallotjada casa c/planeta + [Altres] Desallotgen casa de Gràcia i apallissen dos nois, un d'ells el detenen + Ass. Okupes Vallcarca + Vídeo Assalt Esberzer 6am [visió nocturna] + S'està produint una ofensiva + Es decobreix descubreix el muntatge del propietari del pis del carrer Urgell + [Article] Quan l'especulació es converteix en "interés general"

Més info:: especulació

Comencen els enderrocs de les cases barates de Bon Pastor

Tots els intents que diferents entitats, internes i externes al barri, han estat portant endavant per salvar les 784 cases barates de Bon Pastor, patrimoni històric de la ciutat, o almenys per garantitzar una sortida digna als més vells dels seus habitants, estan fracassant dia rere dia davant l'arrogància i la despreocupació amb la qual el Patronat Municipal de l'Habitatge (Ajuntament de Barcelona) s'ha permès començar les obres de vandalització i tapiat de les cases fins i tot abans de què tots els veïns hagin abandonat els seus habitatges. El Patronat especula, l'Associació de Veïns col·labora, els mitjans de comunicació silencien les veus contràries... només quedarà la memòria de la lluita d'unes 200 persones majors del barri, en contra dels abusos de poder i del despreci d'uns polítics que es diuen d'esquerres, però que el que volen és aprofitar econòmicament els terrenys, enderrocar, construir, i apilar la gent en blocs de pisos.

Divendres 26>> Protesta en contra de l'inauguració dels nous pisos de Bon Pastor: [fotos]

Llegeix més:: Sabotatge a l'especulació I :: i II :: [audios] i [fotos] :: Més destroçaments i mobbing a Bon Pastor - fotos (25gen) :: Mobbing immobiliari del Patronat en contra dels veïns i veïnes de Bon Pastor (24gen) :: Sentència del Contenciós Administratiu (22set) :: Veïns de Bon Pastor impugnen l'enderroc de les cases barates (1nov06) :: Aquest any el Patronat enderrocarà les primeres 150 cases barates (Masala, juny 2006) :: Estudi de la Plataforma Veïnal contra l'Especulació sobre les opinions dels veïns (2005) :: links (2004)
Sindicat Terrassa