Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Quan l'especulació es converteix en "interés general"
02 feb 2007
Al migdia he vist la notícia d'unes famílies, em sembla que de Nou Barris, que els volen fer fora de casa seva per construir pisos i habitatges i que actualment estan rodejats d'obres que inclús els tapen l'entrada de casa. Ho sento per no donar més dades del lloc ni del conflicte especulatiu perque estava fent d'altres coses. Apart de la situació de mobbing i especulació vergonyant el que m'ha cridat l'atenció han sigut les declaracions del cap del districte de Nou Barris per justificar el desnonament de les famílies: l'interés general.
El regidor Ferran Julian, antic cap i actualment conseller delegat de Regesa, entitat municipal d'urbanisme de la comarca del Barcelonès, el mateix que va substituir a Hereu al capdavant de la regidoria de seguretat ciutadana de l'ajuntament de Barcelona quan va ascendir a alcalde i que actualment és al capdavant del districte de Nou Barris, ha fet unes declaracions on deia que aquestes famílies aniran a fora: "perque l'interés general preval sobre l'interés particular".

L'interés general en aquest cas vol dir que les constructores preveuen construir un bloc de pisos on aniran més famílies que les afectades per la seva construcció. És a dir que si vosté es troba a casa seva i ve una immobiliària i li diu que allà construiran blocs de pisos més grans que casa seva, acte seguit, per aquesta regla de tres, es converteix en interés general i santes pasqües, perque això vol dir que l'interesa a tanta gent com plantes tingui el nou bloc. Allà on hi ha cases unifamiliars d'aquelles velles, antigues i poc addients amb la modernització de la capital ara podrem disposar de gratacels i blocs de pisos que per suposat tindran el pes abrumador de ser democraticament més representatius.

Em sap greu no poder contextualitzar les causes d'aquesta macroobra ni conèixer la situació de les famílies afectades amb més profunditat, l'únic que se és que estan en habitatges de propietat pública i tenien els seus contractes de lloguer amb les administracions i que ara els volen fer fora, tantdebó algú pugui ampliar l'informació, però en tot cas, l'especulació descarnada té un nou argument al seu favor que és l'interés general que no el decidim les persones en general sino els polítics en particular.

El mobbing, els desnonaments, els desallotjaments, les expropiacions i tot el relacionat amb l'especulació tenen ara una raó de pes enorme com l' "interés general", per justificar qualsevol barbaritat. Així s'havien maquillat sempre i es maquillen totes les obres d'infraestructures però ara també la construcció de blocs de pisos i els interesos de les constructores són, encara que no ho sabem, els interesos de tots, inclús dels que les patim.

Suposo que aquest argument que ha utilitzat el nostre estimat polític també el podrem utilitzar allà on hi hagi un centre social de la que facin ús moltes persones, l'interés general de les mateixes pot passar per sobre d'un únic propietari. Inclús si som més de dos okupants contra un propietari ja sortim guanyant. Suposo que a l'igual que les autoritats es decideixen a expropiar a les persones per interés general nosaltres tambe podrem expropiar a particulars i a les pròpies autoritats pel mateix interés.

Un agraïment a les autoritats per haver-se decidit a ensenyar-nos que quan més siguem més riurem i per donar-nos arguments per dir que els nostres interesos són tant o més generals que els seus. Això si, si nosaltres utilitzem aquest argument estic segur que tothom cridarà esparverat que som uns demagogs. Perque en canvi ningú li diu a aquest tros d'especulador legal denominat Ferran Julian el mateix? Suposo que tots sabem la resposta.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat