Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia
Encuentro inter-nacional en Bilbao
23 oct 2018
El II° Encuentro Internacional de Bilbao sobre Ecología Social tiene por objetivo crear un espacio cada vez mayor, de análisis y reflexiones fecundas, con el propósito de fundar y proyectar un nuevo paradigma político emancipador y unas líneas de acción creíbles y tangibles en todas las naciones, 'libres' o colonizadas.
pueblos.libres.jpg
ecologiasocial.jpg
II° ENCUENTRO INTERNACIONAL de ECOLOGÍA SOCIAL

Hoy en día no cabe duda de que el capitalismo arrasa tanto con la sociedad que ha forjado a su medida como con la naturaleza que la cobija.

No se necesita ser un experto para prever en los años venideros un colapso generalizado de ese capitalismo por su propia lógica productivista y por el progresivo agotamiento de la energía y de las materias primas.
El estado, contrariamente a la creencia generalmente asumida, es la herramienta clave del Capitalismo para su expansión y para reducir al máximo la lucha de clases que por lógica acarrea. Con el colapso, se verá limitado para mantener la zanahoria del estado de bienestar de “zanahoria” “estado bienestar” sus zonas “peatonales” en las que nos ha tocado vivir, por lo que tendrá que incrementar la violencia de su fuerza represiva y sus mecanismos de coerción.
----

https://www.infolibertaire.net/27-29-10-bilbao-ecologie-sociale-%e2%80%a/

Otras referencias aquí:
Encuentro inter-nacional
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/521336

Ecología social desde el EGA
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/521930

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
23 oct 2018
Saludos desde una nación colonizada (todavía), con esta "Proposta per una Catalunya Lliure: Comunalista, Democràtica i Confederal", del "Grup de Reflexió per a l’Autonomia":

Frustració.
Incertesa.
Impotència.
Ràbia.
La situació política que estem vivint a Catalunya és complicada i sembla que entrem en un carrer sense sortida. Com continuar? Com, poder abordar el tema políticament? Com construïm un nou país si tenim una polarització social d’almenys el 38% a favor de la república i 34% a favor de la repressió brutal de l’Estat amb l’article 155? Com abordem, juntament amb aquestes qüestions, les múltiples crisis en les quals es trobem sumides les societats avui en dia i que patim a diari en forma de precarietat, buidor, desconfiança, por, etc.?

Seguir a l’Estat Espanyol resol aquestes qüestions? És possible crear un Estat Català? Crear un Estat Català en els termes que s’està plantejant resoldrà aquestes qüestions?

Pensem que és moment de fer autocrítica, de veure que s’ha fet i què podríem fer per canviar la situació. Està clar que els líders polítics ens van vendre fum, no havien preparat el que deien que estaven preparant, no era possible un procés de la llei a la llei, i la seva manca de pla estratègic realista ens ha portat al que sembla un carreró sense sortida. Per la part de la ciutadania ens toca també fer autocrítica i veure que no podíem delegar la construcció del nou país. Ens cal fer una proposta factible i seriosa que atengui aquestes qüestions.

Per sort la nostra història i altres pobles estan plens d’exemples que ens poden inspirar: l’autoorganització popular arreu d’Europa durant l’edat mitjana, el moviment llibertari del primer terç del segle XX, els pobles de Mèxic que s’estan alliberant de l’Estat, la insubmissió al servei militar obligatori a l’Estat Espanyol o els kurds que després de segles de lluita estan essent capaços de construir una societat democràtica sense Estat amb un regió plena de conflictes d’una elevadíssima complexitat

Volem plantejar una estratègia, un programa, que tenint en compte el context actual ens ajudi a avançar cap a un país més lliure. Per fer-ho, hem de deixar de centrar-nos en la idea d’Estat i passar a fer-ho en la idea de comunitats autoorganitzades, que es poden confederar i configurar una nova estructura social on la diversitat sigui una riquesa més que un problema D’aquesta manera podem posar fil a l’agulla de desmuntar la cultura de «tots contra tots» que impera avui en dia i recuperar-reinventar una cultura comunitària, tasca que ens portarà anys, però que de ben segur ens conduirà a una vida més propera a la llibertat que anhelem. Pensem que calen anys per resoldre aquest conflicte i que en el context actual la nostra estratègia s’ha de centrar en tres elements:

· Autoorganització popular: Es tracta d’organitzar-se, començant per cada poble (i cada barri) per sostenir-nos de forma comunitària, sent cada cop menys dependents de l’Estat i defensant-nos dels embats de l’Estat en tots els àmbits de la vida.

· Moments de desobediència massiva: moments de desobediència massiva (com l’1 d’octubre), per anar generant República i esquerdant el règim del 78. Aquest moments de desobediència responen essencialment a dos objectius: per una banda generar una forta experiència, és a dir els vincles, aprenentatges i autoorganitzacio que es genera tant en el proces de preparació com els moments de desobediència (que pensem que tenen un valor incalculable); i per l’altra anar guanyant legitimitat i força per avançar cap a esdevenir un territori que no depengui de l’Estat espanyol.

· Eixamplar la base social: Fa falta ampliar el nombre de persones que donen suport a aquesta causa, i augmentar el grau de compromís de les mateixes. Cal transformar el projecte independentista a quelcom molt més inclusiu en fons i forma en la línia d’integrar-hi les lluites contra les diverses formes de dominació.

Per tal de desenvolupar aquests elements treballarem en dos plans d’acció: el pla popular i el pla institucional.

L’estratègia es basa en l’arrelament local, el vincle directe amb els veïns i el territori on es viu, Aquest arrelament el podem plantejar amb quatre eixos que es retroalimenten i es nodreixen entre ells:

Comunitat: Per construir quelcom nou d’entrada ens cal ser un poble fort i unit. Avui estem molt desconnectats els uns dels altres i això ens fa dèbils i dependents dels pocs que acumulen poder. Aquest eix recull accions que fomentin la solidaritat, els llaços de suport mutu i la cohesió social.

Autodependència: No en tenim prou amb tenir vincles forts, ens cal també la capacitat de poder tirar endavant allò que volem, de tenir els mitjans materials per fer-ho, de sostenir les nostres vides. L’autodependència ens proposa dependre al màxim dels propis recursos, dels recursos locals.

Organització: Per poder connectar i establir bones sinergies entre les diverses iniciatives conformant un projecte integral i que no es quedi isolat en l’àmbit local, necessitem desenvolupar capacitat organitzativa local i supra-local.

Autodefensa: A l’statu quo no li interessa un procés de sobirania popular en què la gent decideixi directament res. Els mitjans repressors de l’Estat son molt grans, per això no es pot plantejar una proposta alternativa amb èxit sense tenir la capacitat de desobeir l’Estat i fer front a la seva repressió.

La proposta que detallem en aquest document parteix de la situació a Catalunya però pensa també en la península ibèrica, en Europa i en el món. A més de plantejar una via a la llibertat on puguin confluir els detractors de l’Estat Català i els de l’Estat Espanyol, proposem una estratègia concreta de com impulsar-la a partir d’ ara, des de cada poble i cada barri, així com des de la coordinació del treball local. Com veureu, el programa proposa una sèrie de tàctiques, i propostes d’accions concretes i factibles que es poden començar a impulsar demà mateix, i fins i tot en alguns casos ja s’estan fent des d’alguns col·lectius o entitats veïnals.

D’ençà de l’1 d’octubre, hem vist amb claredat que les institucions estatals no són capaces d’oferir vies factibles per resoldre aquestes qüestions. Ni les espanyoles, ni les catalanes, ni les europees… Cada cop tenim més clar que només del poble organitzat pot sortir una via real. Per això compartim aquesta proposta amb totes les persones de Catalunya – i també dels territoris que conforme Espanya, amb la voluntat d’abordar, amb seriositat i il·lusió, un pla real i factible cap a la pau i la llibertat dels nostres pobles.

(http://ecologia-social.net/)
(https://www.grupreflexioautonomia.org/wp-content/uploads/2018/04/Propost)
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
23 oct 2018
al del primer comentario, la palabra democracia igual ni sabes de donde viene, pero basta ya de utilizarla como ejemplo de horizontalidad.
Mientras vayais de la mano - aunque lo pinteis de necesidad o de una alianza conyuntural - de los políticos que ayer y hoy nos reprimian y nos reprimen... no hay nada que hacer.
Tampoco entendere que sobre el marco geografico de una patria(existente o reivindicada) se pueda organizar nada concreto e interesante.
La asamblea si no se la llena de contenido solo es un mero tramite formal.
Hasta que la población no quiera organizarse al margen de las instituciones no hay futuro posible.

En cuanto al primer texto el marxismo lleva dos siglos preveyendo el colapso del sistema capitalista, y resulta que por el momento se ha determinado como un monstruo con mucha flexibilidad para su propia supervivencia, logrando gracias a la no-ideologia que tienen tener muchas fases internas para adaptarse a los tiempos y para evolucionar sin dejar de ser capitalismo. Se podria decir que se trata de un sistema etapista, y no tengo muy clara la siguiente etapa, es posible que volvamos al nacionalismo duro en el ambito politico pero manteniendo el plano internacionalista economico, dando un giro a las herramientas liberales para dejarlas solo en un plano economico-capitalista.
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
23 oct 2018
A parte las viejas historias de memocrata aquí arriba, os aconsejo este estupendo Harrison en:
https://www.youtube.com/watch?v=O_K1l-jb9bI

Merece la pena!!!

...e igual, también este comentario "curioso" en http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/521930

"Hay que vivir en la Colonia Vascongada, con todos sus “indios renegados”, para poder entender porqué el E.G.A de Eguzki sigue tan boicoteado. Por las derechas, lógicamente, y también por muchas “izquierdas”. Las Izquierdas Sistémicas".
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
23 oct 2018
Más legna anti-viejez y desinfectante para los renegados:

Es decir, sobre los indios renegados y los que no lo son...:
https://aboutbasquecountry.eus/2012/02/20/los-vascos-un-pueblo-de-mas-de/

O sobre democracia (PODER del pueblo, no votos), este otro, sobre la "Autodeterminación de hecho. Catalunya un gran ejemplo". Igual, otro complemento EGA? :-)))))
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/515400


Más:
"Urge transitar de la resistencia civil y política a una resistencia cultural y económica"
http://www.servindi.org/actualidad/126731?utm_source=feedburner&utm_medi
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
24 oct 2018
No se necesita ser un experto para prever que:
el sistema capitalista está llevando a cabo una reorganización basada en la pornocracia, el toyotismo y la uberizacion.
Y en ese modelo (nuevo orden mundial) las cuestiones de género, ecológicas o nacionales son simples anécdotas.
Los del Pais Vasco ya se pueden dar con un canto en los dientes con el 'concierto económico' obtenido tras 50 años de conflicto civil. El abuelo Sabino (Arana) se puede atrincherar en la planta superior con la criada, que nadie lo molestará. Euskadi es uno de los lugares del mundo donde menos niños nacen (y donde follar, más que pecado, es un milagro). Asi que bastará con dejarlo que se muera de viejo al 'abuelo de Europa' para sustituir sus aguerridos gudaris por robots y a sus matronas gastronómicas por Thermomix(r).
En el caso de Catalunya (tierra de aluvión por antonomasia) la cosa oscila entre la solución Suiza (cantonal, federal, multiculti, plutocrática y consensuada con Madrid, Bruselas y Washington & co) o la fórmula Yugoslava (de aqui te pillo y aqui te mato según tu acento o deje gutural), algo mucho más impredecible pero tanto más ameno y cinematográfico, salvo que la cosa puede acabar con un montón de muertos, una devastación espantosa, un desastre del quince y la 'dolça terra ferma antes llamada Catalonia' completamente devastada, despoblada y repoblada por canis poligoneras y mercenarios de rancio abolengo hispano latinoamericano y norteafricano, como en los tiempos de Paquito el Txocolatero. Habrá que ver qué es lo que más les conviene a los que dominan the world.
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
24 oct 2018
¿Este encuentro no es del año pasado?

Daos cuenta de que dicen que el 27 de octubre es viernes, cuando este año es sábado.

La entrada de infolbiertaire también es del año pasado
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
24 oct 2018
Memocrata no te gastes el cerebro con el primer comentario. Basta con decir que la ecología social es anarquismo; y el "anar generant república...", no es mas que otra estrategia vil de las izquierdas estatistas para confundir, y reclutar, a algunx que otrx (ilusx) así que, solo resta repetir: DEJADNOS EN PAZ; Y FUERA DE INDYMEDIA PARTIDOS POLITICOS ALIADOS A LA COLAU Y A TODA SU BASURA CAPITALISTA, QUE DESALOJA Y REPRIME!. Quitaros la careta que esto no es un carnaval que viva la FAI/FRI y se multipliquen los disturbios! @:D
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
24 oct 2018
Bien por para bmw (nombre fascista si los hay...) que no se calla, y planta cara al troll de mierda!. Y repetimos TODO EL APOYO INTERNACIONAL, QUE HAGA FALTA. Y NO DESCARTAMOS NINGUN METODO DE VENGANZA A LAS AGRESIONES SUFRIDAS POR EL COMPAÑERO DE LA FOTO... QUE SE ENTERE, EL ENEMIGO, DE QUE NADA PODRA DETENERNOS. Hoy no somos nada. Mañana seremos todo. Estamos creciendo y eso es como la anarquía: algo inevitable. Bueno os dejo que estamos volviendo a la plaza del congreso de lxs ratonxs, en Malos Aires, a presentar batalla a la policía. La ministra de seguridad, adelanto que preveían, que "comandos" anarquistas atacarían hoy pero lo que no entendió es que no nos manda nadie y lo cierto es que les destruiremos a corto plazo. Por Santiago Maldonado y por todxs nuestrxs muertxs VENGANZA!! PD: a la revuelta anárquica de hoy se la dedicamos a lxs desalojadxs de ahí que la solidaridad no sean palabras y que si caemos, no lo hagamos sin red. Ahora mismo humo negro, y barricadas.
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
24 oct 2018
Seguimos dando guerra a la policía en los alrededores del congreso la noche va a ser larga. Se nos están uniendo, columnas de trabajadores/as... vienen de los suburbios pobres alzan el puño en señal de complicidad. Resuenan los gritos que se vayan todxs que sepa el enemigo que esto es la guerra viva la anarquía y muerte a toda autoridad @D
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
26 oct 2018
Si Peter, se trata del encuentro del año pasado.
Curiosas "reanimaciones dialécticas", las que pasan por aquí. Serán para intentar desactivar intox policial-pseudo-anarkos... que a veces nos publican? ((En algunos comentarios, sobre todo en contra de la liberación de Catalunya del colonialismo castellano.))
Re: Encuentro inter-nacional en Bilbao
26 oct 2018
En la piel llevamos inscripto el conflicto. Y esa rata, no nos da miedo. Ofensiva Anarquista 2018.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more