Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
En una roda de premsa aquest migdia al local de la CNT Barcelona (autèntica), Juan José Fernández Garcia,el Secretari General de la CNT-AIT catalano-balear ha anunciat que el sindicat s'integra amb les seves pròpies sigles a la CUP.
Entrevista al Secretari General de la CNT-AIT catalano-balear:

Com és que heu decidit entrar a la CUP?

-Hem decidit entrar a la CUP per enfortir el projecte d'unitat popular, a més estem farts que ens diguin espanyols, així potser si aconseguim la independència la gent se'n adona que hi han problemes socials molt greus a resoldre.

Suportarà el sindicat aquesta nova escissió?

-Bé a Catalunya i Balears la veritat és que el sindicat després d'anys d'ostracisme començava a aixecar cap, però pensem que és més adhient enderrocar el sistema desde dins o almenys tenir el poder de convocar els mitjans de comunicació i ser la veu dels moviments socials al parlament. La CNT espanyola aguantarà aquesta escissió i estem segur que ho entendran perfectament.

Per què en comptes d'ajuntar-vos amb el sector de Joaquin Costa heu entrat a la CUP?

-Els de Joaquin Costa ens cauen bé per fer una birra i alguna concentració però portem més d'una dècada intentant unint-nos i no hi ha manera, estem desesperats i no volem fer cap bestiessa. Potser si esperem 16 anys més, ja haurem solucionat el problema.

I al País Valencià, la CNT també s'integrarà a la CUP?

-Estan treballant en aquesta direcció, especialment els companys de Sagunt. És provable que en els pròxims mesos hi hagin novetats.

Pel que fa a les organitzacions juvenils, l'esquerra independentista disposa d' Arran (el jovent revolucionari dels PPCC), però la CNT no té cap grup juvenil. Els joves de la CNT s'integrarant a Arran?

-Efectivament ja hem dit els companys més joves del sindicat que comencin a modificar la seva estètica, ja hem organitzat compres de material Quechua al Decatlon i alguns ja s'han posat aros a les orelles (del tamany més gran). També farem cartells de joves encaputxats i pintarem falç i martells i estelades per les parets (també amb alguna A circulada). És important que hi hagi una organització juvenil forta, per tal de realitzar molts concerts i formar-nos en xerrades als instituts, a més de poder encartellar molts cartells de la CUP.

Quin serà el primer acte per celebrar la unió entre amdós organitzacions?

-Et puc avançar que realitzarem un concert conjunt amb els carismàtics cantants d'Eina, Adversaris i El noi del sucre. L'entrada del concert serà un preu popular, d'uns 30 euros aproximadament. Ah, i també hi haurà un discurs polític amb persones destacades del món de la cultura, la música i els grups d'esplai. Al finalitzar l'acte, es gravarà en vídeo com uns encaputxats cremarant una estanquera, aixecarant el puny i cridarant: "Independència, Socialisme i Autogestió".

Gràcies Juan José Fernández Garcia

-Gràcies a vostès, visca la unitat popular!

(aquesta entrevista ha estat traduïda al català)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
oie nois, sobredosi d'innocentades avui eee
Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
jajajajjajjajajajajajajjajajajajajajajja
Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
Sembla que algú s'ha picat per això:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460068/index.php

PS: Més enllà de la broma, el paternalisme amb el com abordeu els anarkos la qüestió dels joves fa bastanta vomitera. Perquè no podeu deixar que s'expressin ELLS I ELLES com vulguin? que siguin ells els que vegin que fan o que no malament, sense dir com han de vestir o deixar de fer-ho? cada cop que dieu el que han de fer els joves, treieu el patriarca que porteu dintre ("feu-me cas, que ja tinc una edat") a passejar. Potser això és una de les causes que explica bastant com esteu, els joves ja en tenim prou amb la dominació dels pares (que són al cap i a la fi la transmissió dels valors dominants) com per buscar-nos "uns papes" a fora.
Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
Potser el que ha escrit l'escrit, també és jove. No crec que sigui un problema de paternalisme del moviment llibertari, de fet la majoria d'ateneus llibertaris, CSO anarquistes o CNT, la majoria de gent és jove.

És més un problema d'anar de malote, de seguir una moda, que sovint està buida de contingut. D'aquí deu venir aquesta crítica catxonda i amb una mica de mala llet..
Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
Que no hi hagi una organització específica de joves (hi ha la FIJL però és molt minoritària, sobretot a Catalunya), no vol dir que dins les organitzacions del mov. llibertari no s'abordin les problemàtiques juvenils: model d'oci, emancipació, precarietat laboral,etc.
Re: La CNT se integra a la CUP
28 des 2012
els companys de Sagunt sempre fent d'avantguarda al País Valencià!
Re: La CNT se integra a la CUP
29 des 2012
"no vol dir que dins les organitzacions del mov. llibertari no s'abordin les problemàtiques juvenils: model d'oci, emancipació, precarietat laboral,"

Ja, pots passar algun document públic que abordi això? per exemple, model d'oci? algun acte fet des de la joventut i per a la joventut (sense tuteles ni paternalismes d'altres, de dir com ens hem de comportar)?

o potser esperes un acte de fe i que et creguem cegament?
Re: La CNT se integra a la CUP
29 des 2012
Tingui uns quants documents públics, que no fem cartells de amb la CUP el jovent tenim futur, no vol dir que no fem res. Però més important que els documents públics són per exemple les trobades del llibre anarquista que es realitzen cada any o les activitats d'alguns cso i ateneus.

http://www.nodo50.org/juventudeslibertarias/?p=comunicados-de-los-grupos

http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/15745

http://www.bllibertari.org/pepcara/les-barraques-de-patum-o-la-mentida-d


http://www.otromadrid.org/imprime/9478/

http://cntaitzamora.blogspot.com.es/2008/05/dossier-de-precariedad-labor

http://cntuc3m.blogspot.com.es/2012/09/la-cnt-boicotea-el-solemne-acto-d

http://gipuzkoa.cnt.es/spip.php?article437

http://cntbarcelona.org/entrevista-en-revista-rambla-sobre-el-paro-juven/
Re: La CNT se integra a la CUP
29 des 2012
T'estàs quedant amb mi?

se't demana quins documents ha produit el moviment llibertari català sobre la qüestió juvenil i la resposta és enllaçar majoritàriament coses de Zamora, Madrid, Guipuzkoa... però tu on situes els límits per casualitat del mov. llibertari català?¿?¿?¿? perquè no poses de pas el que han fet a Rússia, EEUU o Tailàndia ja posats?

Lo únic que hi ha d'aquí és un article (el qual comparteixo la reflexió) de Berga ja força vell i un sobre atur juvenil a bcn, però això no és treball específic.

Treball específic vol dir: jornades, ponències, campanyes, anàlisis acurats i un llarg etc sobre qüestions com treball, drogodependències, model d'oci, etc.
Re: La CNT se integra a la CUP
30 des 2012
Doncs específica més, perquè havies posat mov.llibertari i no mov.llibertari català.Clar que això ja ho teniu els nacionalistes que no veieu més enllà de la vostra gran nació (oprimida o no)
Re: La CNT se integra a la CUP
30 des 2012
no és veritat, i per demostrar-t'ho et puc passar textos del nacionalisme revolucionari cubà dels 60, del vietnamita, del algerià, palestí, etc.

Ah, que parlaves de nacionalisme català i no de nacionalisme?

doncs especifíca més, això ja ho tenou els de la teva corda que confoneu lluites d'alliberament amb lluites d'opressió cultural i nacional (fent un gran favor a les segones)
Re: La CNT se integra a la CUP
30 des 2012
No té gaire sentit desenvolupar una discussió política sobre un article-innocentada.
Re: La CNT se integra a la CUP
31 des 2012
Pels pallassos de la CUP si que en té..per lo que es veu.
Re: La CNT se integra a la CUP
31 des 2012
Barcelona.- Hoy, 28 de Diciembre de 2012, se ha dado un paso histórico en la unidad del pop en catalunya: el grupo Joakim Kostra ha sido absorvido por el tétriko CeGesTra Layetana. Dicha absorción viene precedida de una fuerte inyección del FROB a los fondos "muy reservados" de ciertos Ayatolas. No se descarta que en las próximas jornadas, sea lanzada una OPA "amigable" de coste "cero" tendente a hacerse con el bajo y el solista de MedinaZiel, que pasarían a integrarse en la neonata Banda Pelusa.
Re: La CNT se integra a la CUP
02 gen 2013
Companys independentistes, alerta, LA CNT VOL SER UN CAVALL DE TROIA DINS DE LES CUP, que no ens enganyin... Continuem fent petons i abraçades al Parlament!
Sindicat Terrassa