Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
15 Okupem els carrers
13 mai 2011
Convocatòries a Catalunya:

Barcelona 18h00 Pl Catalunya –> parc de la Ciutadella

Figueres 18h00 Rambla Nova

Tarragona 18h00 Plaça dels despullats –> plaça de la Font

Lleida 18h00 Plaça Paeria
La convocatòria de dia 15 de maig és una crida a totes aquelles persones com nosaltres que estan indignades, enfadades, decepcionades, que volem deixar clar que no som mercancia en mans polítics i banquers. A les 18.00 hores, de manera simultània en més de 57 ciutats, una coalició de grups ciutadans ha convocat actes de protesta per a reclamar que els poders polítics i econòmics assumeixin la responsabilitat que els pertoca.

Convidem a tota la població a deixar constància de la seva indignació mitjançant aquest acte de manifestació pacífica, que està desprovist de símbols polítics o sindicals. Es pretén que una sola veu s’aixequi per a denunciar la irresponsable gestió econòmica del país per part dels polítics i les grans corporacions.

L’origen d’aquesta convocatòria neis a partir de la mobilització ciutadana a través de les xarxes socials pel descontent i la desafecció político-institucional en un context de crisi i d’atac a l’estat del benestar, els drets socials i els serveis públics. La convocatòria ha estat promoguda per multitud de grups de ciutadans que han deixat de banda les seves possibles diferències ideològiques per tal d’enfortir la seva participació en la vida pública. Aquesta crida no prové de partits polítics o grans sindicats, sinó d’aturats, desallotjants, autònoms, treballadors, professionals, estudiants i jubilats.

Aquesta plataforma ciutadana per a la mobilització i participació es caracteritza pel seu caràcter horitzontal, integrador, intergeneracional i heterogeni. Som milers de persones i entitats adherides, treballant mà a mà en diferents xarxes sense estructures jeràrquiques ni líders.

Entre les entitats adherides es troben col·lectius com Associacions de Veïns de diferents localitats, l’Asociación Nacional de Desempleados ADESORG, ATTAT, Ecologistes en Acció, Intermón-Oxfam, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o la Plataforma per una Vivenda Digna. Entre els centenars de firmants de la convocatòria del 15 de maig hi ha també associacions juvenils i d’estudiants, associacions d’artistes, de defensa de drets, bloguers, així com nombroses persones particulars.

Som ‘Democràcia real JA!’, i el nostre propi nom expressa la nostra principal reivindicació. Volem retornar el significat original a la paraula democràcia. Volem una democràcia real, i no el bipartidisme i la corrupció que impregnen el nostre govern. Busquem la reapropiació de la política per part de la ciutadania i la força que ens inspira és la que han demostrat els moviments ciutadans a Islàndia, Egipte, Tuníssia, Marroc o Portugal.

Les persones que participen en aquest moviment exigeixen la reorientació d’aquelles polítiques públiques cap a la protecció de l’interès general. El nostre objectiu és mobilitzar-nos per a conseguir un canvi de paradigma. Reclamem l’abolició dels privilegis econòmics i polítics, la reducció de les desigualtats i el repartiment equitatiu de la riquesa i el treball. En el nostre manifest es recullen propostes concretes com la dació en pagament de la hipoteca, el respecte de la neutralitat de la xarxa i la retirada de la Ley Sinde, el respecte de les llibertats i drets i la reforma de la llei electoral.

La convocatòria del 15 de maig és només el punt de partida. A partir d’aquesta data s’organitzaran altres accions col·lectives per tal de seguir reclamant els nostres drets com a ciutadans, fins aconseguir resultats tangibles. Ha arribat el moment en que la societat espanyola articuli una veu pròpia.

Els integrants de la comissió de treball Post-15 estan recollint diferents propostes per a futures actuacions, que son debatudes a través de les xarxes socials. Així mateix, els integrants de la comissió internacional de ‘Democràcia real JA!’ continuen treballant per a aconseguir la realització d’accions conjuntes amb moviments civils d’altres països, ja que la lluita contra la dictadura dels mercats i els especuladors financers passa necessàriament per la realització d’accions coordinades a nivell internacional.





Tota la informació del col·lectiu es troba disponible a la xarxa (http://democraciarealya.es), on es pot llegir el manifest en varis idiomes i les propostes de canvi que estan consensuades. A la xarxa es troben també els links als llocs locals (http://democraciarealjabarcelona.blogspot.com/), el mapa de convocatòries i informació actualitzada sobre la plataforma.
Mira també:
http://democraciarealya.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
CNT-AIT no renuncia als seus principis, tàctiques i finalitats.
Per això aquesta organització no es dilueix anònimament en un acte públic, sense banderes, cartells o pancartes.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/420049/index.php

.
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
I qui dema res a la CNT-AIT?
el poble no espera a ningu, ens revoltem sens el vostre permis, si aixo os molesta.
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
Poneos a trabajar malditos vagos. ¡A levantar el pais cuerpoescombros!
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
Asi que el sabado hay una revuelta, y yo sin enterarme.Pensaba que solo era un paseito, para que luego ellos comentaran en sus despachosç:"has visto, se juntaron 15 mil, menos mal que pacificamente, que sino, nos decapitan...jajaja".
bueno, me voy a dar una vuelta por els encants, a ver si encuentro guillotinas...
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
Tot plegat lamentable: resulta que els tal Democrates Reals ja parlen del poble: el pueblo no espera a nadie... exacte, i menys encara a uns arribistes que pretenen mobilitzar-se sense estrategia ni objectiu ara que la cosa està calenta mentre menyspreen a tots els que duen anys lluitant i mobilitzant. En tot cas ja m'agradarà veure que feu, per mi com si voleu cremar la ciutat però m'apostaria calers a aquest cop no ho fareu...
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
penso que els llibertaris tindriem que fer bloc antiautoritari com han fet a madrid per aquesta manifestació del 15 de maig de democràcia real ya i juventud sense futur.

es té que recuperar el carrer en totes les convocatòries que surgeixin amb un missatge d'extrema esquerra..

però cadascún anirà a títul personal.. no queda temps per fer una convocatòria antiautoritària, cada cop penso que avui en dia ens mirem molt el melic i no escampem el virus a tot arreu per on es pugui

salut i revolució social!

pd: jo anirè a la manifestació del 14 i també a la del 15!
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
Bé, l'ocasió no es molt diferent a les manifestacions per la vivenda digna, o salvant les diferencies altres manifestacions, com les manifestacions per la okupació, on "no hi habien blocs" diferenciats.

Si que es veritat qeu demanar-ho explicitament en la convocatoria es un grau error tàctic.

De la mateixa manera que especificar qeu la manifestació es "pacífica", perque implica: a) una criminalització d'altres manifestacions qeu consideren violentes i per això dolentes (lo mateix qeu fa el poder), b) dilueix el missatge, centrant el debat en l'actitut pacifica i sotmesa dels manifestants, i no el motiu de la protesta.

Sembla qeu no s'ha aprés res de les manifestacions antiglobalització de no fa tant de temps, de les qeu segur molts dels organitzador van participari encara no fos així, mai s'ha de petendre començar de 0 ignorant el pasat perque això només porta a repetir els errors.

Jo també aniré el 15, per suposat i amb la meva bandera.
Reiteracio
13 mai 2011
Com veig que els companys/es de "Democracia Ja" insisteixen en penjar la seva convocatoria una i altra vegada (aquest cop deixant ben clar per on van amb la participacio de ONG professionals i altres associacions del isntitucionalisme classic) doncs torno a plantejar els dubtes que vaig compartir en una altra de les notes que van publicar COM A NOTICIA quan es tracat de quelcom d'AGENDA. Recomano a la penya que es llegeixi el manifest. Millor anar amb el parat als encants a veure si pillem unes guillotines.
No entenc molt be de que va la dinamica de les movilitzacions del 15 de maig ni les seves demandes de "democracia real". Si veig molt facebook, molta pagina web i masses referencies a la narrativa de les movilitzacions als paisos arabs i veins europeus que convenen al status quo. Discurs segons el cual les movilitzacions pacifiques, organitzades per facebook i coordinades per twitter enderroquen regims dictatorials i governs autocratics. Obviant la lluita de carrer, oblidant que es finalment la gent movilitzada que diu prou a la repressio i planta cara qui pot cambiar la situacio.
Ara es "Democracia Real" com ahir era El Pais promocionant "la juventud sin futuro", que va treure un manifest forca bo on els primers signataris eren professors universitaris i altres que ens criden a indignar-nos desde poltrones i pulpits.
La movilitzacio de l u de maig i l esforc de confluencies i complicitats que la van fer possible es quelcom que els moviments socials han de preservar i anar consolidant. No es pas possible que despres d una manifesta-ccio on passant de sindicats oficialistes i partits institcuionalistes es va aconseguir prendre el carrer i trencar el silenci, 15 dies despres ni hagi una altra que sembla com si fos la primera i que la gent durant tot aquest temps no hagi fotut brot.Sens dubte el dia 15 hi haura un servei d ordre i instruccions per on s ha anar tan clar com contundent, hi haura qui guia i qui es guiat. I no crec pas que un bloc negre es el que mes els interessa als/es organitzadors/es.
M he llegit el manifest i ho trobo d allo mes abstracte. No sera pas per falta de exemples concrets en la nostra cotidianitat, no sera pas per absencia de situacions especifiques que haurien de ser denunciades i esbombabades a tort i dret, acomiadaments, desnonaments i la inevitable anonimatizacio del treball precari, de ser-hi avui pero qui sap dema i tot aixo no s arregl pas amb bons desitogs d un mon millor i mes just sino amb la ferma voluntat de plantar cara i, si hagues necessitat, donar canya a aquells/es que tenen nom i cognom, cases i cotxes que amb la seva presencia ens provoquen e inciten i n pas al facebook.
Re: 15 Okupem els carrers
13 mai 2011
els del 15 de maig tenen alguns fallos i crec que olviden bastant les clases, però es necesari estar alli

es montarà algun bloc autonom?
Re: 15 Okupem els carrers
14 mai 2011
Ens podem trobar al darrera de tot de la mani. Necessitem fer un bloc llibertari
Re: 15 Okupem els carrers
14 mai 2011
Més que llibertari anticapitalista on les esquerres més combatives tinguin cabuda.
Salut!
Sindicato Sindicat