Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 147
10 feb 2009
L'ACCENT 147 ja és al carrer amb nous continguts, com cada quinzena.
A més, des d'aquest mes de gener, seguiu l'actualitat cada dia a través de la nova web de L'ACCENT a www.laccent.cat

>> Per subscriure-t'hi, distribuir-lo, col·laborar-hi, contacta amb L'ACCENT enviant un mail a: laccent.cat ARROBA gmail.com
Accent 147.JPG
Accent_147.pdf
Accent 147.pdf (1,68 MiB)
CONTINGUTS DE L'ACCENT 147

EUROPA ENCÉN ELS ÀNIMS DE LA CULTURA DEL FOC
Reacció multitudinària a la directiva europea de regulació de la pirotècnia. Milers de persones van omplir els carrers de Berga, Castelló de la Plana i Palma per defensar la cultura del foc dels Països Catalans. Centenars de grups de diables i de bestiari van clamar per protegir un dels elements cohesionadors de la cultura d'arreu de la nació. Ho deixaven clar dues pancartes penjades a la plaça berguedana de Sant Pere: "Visca la cultura popular dels Països Catalans" i "Respecte pel nostre territori". La mobilització va aconseguir traspuar cap al conjunt de la població i va rebre el suport d'institucions municipals i de la Generalitat tot i que els diversos eurodiputats catalans van donar suport a la directiva. L'ACCENT.CAT va retransmetre en directe l'acte de Berga cortesia del portal onsortir.tv.

PRESES A CANVI DE TREBALLADORS AFECTATS PER UN ERO
L'empresa Calved SA ha volgut substituir 34 treballadors contractats per 40 dones empresonades a Can Brians que cobren sous tres vegades inferiors al sector. Finalment la Generalitat ha retirat el taller de preses de l'empresa, però 24 treballadors de Calved seran acomiadats amb un ERO.
El cas torna a mostrar l'ús que algunes empreses fan de persones empresonades perquè treballin per elles a un sou inferior. El CIRE és l'organisme de la Generalitat que gestiona aquest treball assalariat dels presos, que el 2008 va moure 20 milions d'euros.

LA MAQUINÀRIA JUDICIAL ESPANYOLA CONTINUA TREBALLANT CONTRA ELS ACTIVISTES CATALANS
Els casos de Núria Pòrtulas i David Sánchez tornen a evidenciar el caràcter polític dels judicis contra activistes catalans.
En el primer cas, s'ha sabut que a l'anarquista gironina empresonada fa dos anys i potseriorment deixada en llibertat li demanen cinc anys de presó. El judici se celebrarà abans de l'estiu.
En el segon cas, aquesta setmana s'hauria de saber la decisió del jutge sobre l'ingrés a presó del vilafranquí David Sánchez. La base per empresonar-lo són els antecedents que té com a insubmís.

PERFILS CATALANISTES A EUROPA
CiU, ERC i ICV ja han fet públics els candidats amb què concorreran a les eleccions del 7 de juny. La intenció dels tres partits ha estat presentar els seus perfils més catalanistes.

70 ANYS DESPRÉS, HOMENATGEN SENTÍS
La medalla d’or al Mèrit en el Treball al periodista franquista Carlos Sentís és un exemple de "l'èxit" d'una transició basada en l'oblit i la indignitat. La seua concessió ha estat envoltada de polèmica.

EL CRASH IMMOBILIARI ATRAPA EL VALÈNCIA CF
La crisi immobiliària ha deixat el club "xoto" en una posició molt difícil. Enmig d'una investigació per corrupció, les obres del nou Mestalla estan quasi parades i els jugadors no cobren.

EL FÒRUM SOCIAL MUNDIAL ES REVITALITZA
Crònica de Quim Arrufat des de la ciutat brasilera de Bélem sobre els debats del Fòrum Social Mundial, que va acollir 135.000 participants del 27 de gener a l'1 de febrer.


I els articles d'opinió de:
MARIA OLIVER // VICENT LLUNA // CARLES REBASSA // RAFA ESCOBAR // MARC GARCIA
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more