Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
1-BlocNegre08.jpg
2-BlocNegre08.jpg
3-BlocNegre08.jpg
Com ja be essent habitual, la manifestació de l'onze de Setembre de la tarda ha comptat amb la presencia d'un Bloc Negre o Antiautoritari.

El bloc ha iniciat la seva marxa darrera de la manifestació unitària de l'esquerra independentista, sota el lema "Ni Reis, Ni Súbdits; per que la màxima sobirania es l'auto-organització", la pancarta que obria el Bloc anava també acompanyada de dos dibuixos al•legòrics, on es podia observar a un Jaume I caracteritzat com el cap dels Gals Abraracurcix, llençant renecs desprès que els seus dos portadors l'haguessin estibat de daltabaix de l'escut, en l’altre dibuix és podia observar un Rei Juan Carlos I engalanat d'emperador romà en el moment en que Obelix li llança un menhir.

Aquest any, l’onze de Setembre, a anat acompanyat també d’una forta critica a la commemoració dels 800 anys del naixement de Jaume I “el Conqueridor� i tot allò que representa, tant des de el punt de vista de tots aquells pobles que van haver de patir la seva cobdícia imperialista, com la de tots aquells catalans i catalanes de classe popular, que li van haver de rendir el seu vassallatge.

El Bloc ha comtat amb la presència de abundants banderes negres i crits de "ni espanya, ni frança, ni estat català", "ni Jaumes,ni Juan Carles, ni reis, ni patrons", "El tripartit especula i desallotja", "no hi som tots, falten els presos", etc.... Alhora s'han fet vàries versions "karaoke" d'-A les barricades-.

Finalment, el Bloc s'ha dissolt al Fossar amb el cant d'A les barricades i dels Segadors. En fi, hem donat "el punt negre" de l'11 de setembre, i 294 anys desprès, la bandera negra de la llibertat o la mort, ha tornat altre cop a onejar per Barcelona.

El que ara s'anomena Bloc Negre, va començar d'una forma informal, en base a converses entre activistes de l'àrea de l'autonomia barcelonesa, que no sentint-se representants en cap del blocs estatistes, feien una pancarta (o dues com va pasar un any fruit de descoordinació), i mitjançant el boca orella es congregaven a la cua de manifestació, al costat dels migrants sense papers o el FAGC.

Poc a poc, especialment des de l'any 2004, el citat Bloc Negre o autònom com s'anomenava al principi, a anat implicant a un ventall més ampli de gent, i s'ha anat assumint cada cop més un treball previ de preparació, consolidant-se com a punt de trobada de diferents sectors, els quals, han volgut fer visible, especialment en aquesta data, el seu rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la dissolució de les existents i la creació d'espais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitímin els propis estats.



[Manifest Bloc Autònom 2004]
Construïm uns països catalans sense estats ni fronteres.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/118571/index.php

[Crònica 2004]
Escridassada al Fossar i bloc autònom a la mani de la tarda
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/119194

[Cartell Bloc Negre 2005]
Cap Estat[ut] ens farà lliures.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/199575/index.php

[Comunicat i cartell Bloc Negre 2006]
Avui com fa 70 anys enrere. Un poble sobirà, és un poble ingovernable.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/272507

[Cartell Bloc Negre 2007]
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/314642/index.php

[Fotos Bloc Negre 2007]
http://www.negrestempestes.org/index.php?option=com_content&task=view&id

[Comunicat Bloc Negre 2007]
Mani qui mani, anti-autoritaris sempre.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/316176

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
Xapó per el Bloc Negre!!! Un gran exemple de coherència, lliurepensament i esperit crític dins els Moviments Socials!!!
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
coherència si, marxista-leninista, de llibertaris tenen el titol.
pel àcrata Barceloní
13 set 2008
Menos mal que tenemos al que nos diga quien es quien. Ahora lo tengo claro jajaja

¡�nimo a la gente del Prat y de Sants!
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
"àcrata" barceloní, leninista ton pare, capullo!
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
si, el meu pare ho és, per aixó uns coneixo bè, i el meu avi era anarquista per aixó soc capaç de diferencià.
Re: àcrata Barceloní
13 set 2008
si que te aburres...
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
13 set 2008
felicitats negres tempestes i altres del bloc negre
(A)
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
14 set 2008
som-hi,negres tempestes, per fi.
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
14 set 2008
quina pèrdua de temps, no s'enteran de res
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
14 set 2008
anarcoindependistes o anarcofederalistes?, no se si m'enteneu

cal sempre estar insistint que hom no es vol separar de la resta del mundo mundial?

esta be cridar que no es vol estat, pero cridar que no es vol estat catala...: 1) aquest suposat estat no existeix -i allo que segurament existiria si una revolucio social tingues lloc, un contrapoder, una coordinadora d'assemblees de poder popular o com es vulgui dir, dificilment en una societat com la dels Paisos Catalans se la podria qualificar com estat ("l'administracio de les coses")- 2) com no us refereriu a un "estat" d'origen feudal que per cert va desapareixer fa 294 anys, cosa que no crec 3) el problema de la gent, del poble català es la existencia de -com a minim- dos Estats ben reals i existents anomenats Espanya i França, i tot el que te a veure amb aquests dos estats -ideologia, suport social, exercit...- els quals tenen clarament un projecte cada cop més reixit de etnocidi cultural contra nosaltres 4) la gent que no vol renunciar a ser un poble lliure d'aquesta opressio es rebota contra tot el que significa aquesta opressio, potser la majoria no va més enlla i proposa un estat -es el que a qualsevol sense planterjar-s'ho massa li pot semblar que funcionar a la resta del mon- cal fer veure que cal anar més enlla i no construir una nova opressio; pero la insistencia en no voler un estat català en lloc de no voler l'opressio de l'estat espanyol i el francés, quin objecte te? convertir a tots els indepes -que son, en principi els mes rebotats contra l'opresio nacional- en anarquistes? fer veure als espanyols (itzats) anarquistes que no som dolents? que encara que demanem la llibertat no la volem per divorciar-nos de ningu, no la volem per exercir-la??

l'11 de setembre es dia de lluita per l'alliberament nacional, encara algun any he pescat algun grup politic marxista venen la seva prensa en castella -aixo em fa pensar que no han entes res de res del que aqui passa-, amb la respectiva proclama i poca cosa mes sobre el dret a l'autodeterminacio de totes les nacions, inclusiu la nostra -moltes gracies per ser tant enrotllats que l'11 ens doneu peixet- i parlant de lluites obreres al seu interior -que seria com si el 8 de març o el 28 de juny dir i repetir que el problema del masclisme o el problema de la norma heterosexista és un problema de classes socials-

qualsevol lluita passa perque les propies persones afectades per tal o qual opressio prenguin consciencia de la seva situacio i facin pinya contra la cosa que els oprimeix

la gent que es anarquista o marxista pero passa de l'opressio nacional que patim pot ser mes o menys solidaria -a molts els importa un rave- pero no son les propies afectades

...

per acabar jo si em vull "separar" de tot el que tingui a veure amb qui m'ha trepitjat en aquest aspecte, Espanya i França, i despres ja veure que faig -el que em doni la gana, ja ho decidire jo-
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
14 set 2008
l'anarcoindependentisme popular que a mi m'han explicat a "comarques" dit clar i catala, planerament... passa per "fotre fora tot el que tingui a veure amb l'estat -aquest, el que toca els nassos cada dia- per despres muntar el nostre rotllo"
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
14 set 2008
Hi ha molta gent que te clarisim que vol la independencia per fer un estat, mes o menys socialista, mes o menys burgues, mes o menys autoritari, pero un estat a la fi.Com el que tenen els que s'han independitzat abans, desde els primers estats que s'en van lliurar d'una opresio, fins els ultims que ho han fet.
El problema es que els estats son organitzacions criminals, amb els seus exercits, les seves policies, els seus funcionaris burocrates que imposen un sistema d'opresio, ja sigui capitalista, o comunista.
Nosaltres no volem cap estat.
Volem deixar de patir l'opressio dels estats espanyol i frances, pero no volem canviar-la per un estat catala que, sense cap mena de dubte ens oprimira tambe.
Salut
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
15 set 2008
Endavant! Aquest és el camí. Demostrant que la defensa de una llengua o una cultura no té res a vore amb estats, fronteres tancades o xovinismes. Que la nostra lluita és la llibertària. Desde baix, desde el barris, els pobles, les comarques. Per la lliure federació!

Esperem que ací a València es puga fer algo per al 25 d´Abril!

Salut!
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
15 set 2008
Quan el 1939 va triomfar la reacció amb l'entrada d'un exèrcit d'ocupació, començà una total dominació política, econòmica, social i cultural que va tallar de sobte el procés revolucionari que tendia a construir sobre unes bases socialistes la societat nacional catalana. Els esdeveniments revolucionaris del 1936 havien desbordat el nacionalisme petit burgès i el proletariat de Catalunya havia començat a descobrir la seva missió en la construcció del país. La victòria feixista, amb la participació directa d'una gran part de la burgesia catalana, significà, doncs, la derrota de la revolució de la classe obrera i l'aixafament de les possibilitats de creació i consolidació de la societat nacional catalana sobre unes bases socialistes.

Des de fa més de trenta anys, estem sotmesos a l'estat espanyol, estructura de poder de les classes privilegiades, que disposa d'un exèrcit de repressió encaminat a destruir totes les aspiracions nacionals i de classe. Les organitzacions polítiques catalanes en general no constitueixen un autèntic enllaç amb aquell procés revolucionari ascendent tallat el 1939. La doble opressió social i nacional que venim patint des del ment la problemàtica, ignorant a la pràctica un dels dos aspectes o fins i tot oposant l'un a l'altre. Conseqüències d'aquestes posicions són d'una banda un nacionalisme plantejat totalment al marge de les reivindicacions socialistes i, per tant, a la pràctica, un nacionalisme burgès; d'altra banda, un socialisme desarrelat, que no lluita realment per la llibertat de Catalunya, és a dir, a la pràctica un socialisme espanyolista, per tant inconseqüent, donat el seu caire imperialista.

Com a Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans, pretenem enllaçar amb aquell procés revolucionari, denunciem l'existència d'aquesta doble opressió i plantegem la lluita per l'alliberament contra un mateix enemic nacional i de classe: l'oligarquia espanyola i la seva aliada la burgesia catalana.

Per tant, la única resposta adequada a aquesta opressió és l'organització de la lluita plantejada com a lluita revolucionària d'alliberament nacional contra la dominació capitalista i espanyola, menada per la classe obrera al capdavant de les altres classes populars catalanes vers l'objectiu final: la creació de l'estat socialista català com a participació nostra en la construcció de la societat socialista internacional. La lluita d'alliberament nacional s'ha de basar en l'organització i mobilització de la classe obrera i dels altres sectors populars en un mateix front. La unitat de les classes populars és importantíssima per a la consecució dels objectius d'alliberament. Sobre aquesta qüestió, el punt 22 de la Declaració de Principis diu:
"El PSAN considera necessari per tal d'assolir el seu objectiu estratègic d'unificació de la lluita de les classes populars:
a) desvetllar la consciència de classe a amplis sectors avui no conscients de la classe obrera;
b) afegir a la lluita altres sectors no pertanyents a la classe obrera amb uns interessos susceptibles de confluir amb els del moviment obrer en la construcció del socialisme;
c) aplegar els immigrants de les classes populars a la lluita d'alliberament nacional, els quals la sentiran com a pròpia si la comprenen com a tota una alternativa global a assolir.

El PSAN creu que per a la progressiva unitat de la lluita, la consciència de l'opressió nacional tindrà una funció important en la solidarització dels diferents sectors populars".

L'organització del proletariat i de la resta de les capes populars s'ha d'emmarcar en la realitat concreta: el llocs d'explotació capitalista; i són les organitzacions de masses -que a través de la lluita concreta van posant en evidència en cada moment les diverses formes d'opressió- els instruments més idonis per aquesta tasca d'organització i mobilització.

Aquesta tasca ha d'anar recolzada per tot aquell tipus d'accions d'enfrontament directe amb les forces d'ocupació que tenen una importància primordial com a demostració de força i en un moment determinat poden ésser la única arma per a l'enderrocament del sistema. Fóra un error de creure, però, que l'alliberament nacional popular l'aconseguiríem simplement a base d'aquestes accions; portar la lluita a aquest nivell seria condemnar el moviment d'alliberament nacional popular a un estancament, perquè per les seves característiques aquest tipus de lluita tan sols permetria de mobilitzar una minoria polititzada. En canvi, tal com hem dit més amunt, creiem que aquestes accions són necessàries actualment com a recolzament a les organitzacions de masses i s'han d'adequar precisament al nivell de consciència que aquestes hauran aconseguit, ja que és sobretot a través de la seva lluita que realment es podrà aconseguir una àmplia consciència de la necessitat de l'alliberament; per això creiem que l'objectiu més important en aquests moments és d'impulsar l'organització, coordinació i orientació de la lluita de les organitzacions de massa a tota l'àrea dels Països Catalans, a tots els fronts i a tots els nivells.

Les etapes que ens separen dels nostres objectius finals seran més o menys llargues segons el grau d'organització i de consciència revolucionària assolits per la classe obrera i les altres classes populars, i dependran en bona part de la participació de tots nosaltres en la lluita.
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
15 set 2008
pesaos
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
15 set 2008
No compteu amb mi per col.laborar a la creacio de cap estat.
Aixo es mes de lo de sempre.
Psan, aneu a pastar fang!
Re: Crònica del Bloc Negre del 11-set.
17 set 2008
No compteu amb mi per a la crecaió de cap liberal-anarquía espanyola
Això és més de lo de sempre
Anarcomerdes, aneu a pastar fang
Cap estat ens fara lliures
17 set 2008
La qüestió és ben senzilla. la creació d'un estat (per molt propi que sigui), no es cap garantia de independència per cap poble, respecte a una nova neodependència imperialista.

La creació de nous estats al africa o Amèrica llatina dependents de la antiga metròpolis així o demostra, per no parlar de les antigues repúbliques balcàniques que depenen ara de Washington.

Ni Madrid, ni Paris, ni Washington!
Alliberem-nos del domini de les multinacionals!
Anti-imperialistes sempre!
Sindicato Sindicat