Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
Mani Bloc Negre 11 de setembre
Una abraçada grossa a tota la colla de totes les edats i llengües i samarretes i el que sigui ajuntada al Bloc Negre a la mani anarquista d'avui 11 de setembre a la tarda: quina llibertat, hòstia, fotre "karaoke" i cantar "Les barricades" amb xuleta en català sense haver-me de justificar davant del món del dogma, i cantar "Els segadors" perquè vull, volem, i perquè la primera revolta antifeudal sostinguda a Europa és la de la nostra pagesia de remences salvatges, i a continuació engegar "Ni França, Ni Espanya, ni Estat català" i tota la resta. Alegria de resistir per ser lliures, xavals. Vegem si la cosa creix i tirem endavant, que de gent n'hi ha una pila a cada poble i ciutat! Potentíssimes vibracions anàrquiques!!!

This work is in the public domain

Comentaris

independencia total, anarquia sense limits
11 set 2007
"Vegem si la cosa creix i tirem endavant"
En la vostra posició és difícil, perquè per a molta gent és un xic contradictòria.

Què representa l'11 de setembre del 1714 per a l'anarquisme? L'abolició d'unes institucions anarco-catalanes?
Re: Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
això de celebrar derrotes...
Re: Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
VISCA CATALUNYA LLIURE I LLBERTARIA.
NI VANGUARDIES NI CONSELLERS EN CAP.
IMEGINEU D`AQUIA 300 ANYS FEN L'OFRENA A UN MOMUMENT A CAROD?

TOT ES POISIBLE SI LA GENT VOL.

INDEPENDENCIA I REVOLUCIO SOCIAL.
Re: Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
Spectra: Molt bonic i positiu el teu comentari. Feia falta, jo m'he sentit així aquesta tarda i m'alegra molt que ho hagis vist així tu també. Contradicció es parlar de llibertat i defensar el estat. Mani qui mani, antiautoritàri/es sempre!
Re: Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
Pues aixó: K visca l,utopía!!

I sobre aixo de "celebrar derrotes" a soles el pot ficar un...Un k¿?>> Ni cas.

VISCA!!
Salut
Re: Anarquia total, independència sense límits
11 set 2007
Ei, ja sabeu que els únics que "celebren" són polítics i periodistes. Crec que commemoràvem que un grup social va perdre el seu dret a autoorganitzar-se com li donés la gana –amb pobres contra rics dintre del joc, sí– per la força de les armes imposada per altres grups socials –amb rics i pobres també–. Quan el grup social s'anomena Espanya o França no hi ha problemes ni contradiccions, per això la CNT és "nacional d'Espanya" i viva la anarquia, aquí en tot el segle XX no hi ha hagut contradiccions oi?; ara bé, quan un puto indígena català, escocès, navajo o el que sigui afirma que és anarquista, i que no voler cap estat, començant per l'espanyol i el francès, implica assumir la independència com a catalans, i si tot roda bé confederar-nos amb els Sistema Solar sencer, els àliens i qui ens roti, i engegar les classificacions a la merda, llavors tot són "contradiccions". I de fet la vida, individual i col·lectiva, en va plena de contradiccions: no sóc pur en cap sentit, en sóc conscient, i les paradoxes servixen per pensar i per fer, espero no ser mai pur. Sóc un paio d'aquest planeta i he crescut aquí, si Catalunya tingués estat no em sentiria ni català; ens han oprimit a hòsties, sóc català, i no vull estat ni a Catalunya ni enlloc. Antinacionalista, antipatriota, conscient que la història humana és pura hibridació per deu mil mitjans, la majoria terrorífics, i germà dels oprimits del món, no del regionalista burgès de Pedralbes ni de treballadors d'aquí o d'allà que són igual de feixistes que el de Pedralbes.
Ara Virus ha reeditat "Anarquisme i alliberament nacional", val molt la pena llegir-lo i que entre tothom l'actualitzem. Tot i que llegir i pensar demana esforç, per això ens resulta més senzill simplificar-ho tot: o blanc o negre...
"n", de puta mare, de debò, ha sigut un plaer!
La primera revolta anti feudal sostinguda a Europa va ser a Galícia
11 set 2007
http://pt.wikipedia.org/wiki/Irmandinhos
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
per un que anava al bloc del davant com jo, us puc assegurar que dóna gust desfilar amb vosaltres aprop ... no aniré al bloc negre perque certament no soc llibertari, però val molt la pena que aquesrt bloc es continui fent any rere any
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Tampoc soc llibertari però vaig acabar al vostre bloc per recolzar la iniciativa, perquè em sembla que a aquestes altures ens hem d'anar oblidant del pacte -ja ni tant sols tàctic- amb la socialdemocràcia i començar a recuperar l'esperit de la I Internacional, quan anarkos i comunistes anaven plegats. I donades les particularitats de Catalunya, juntament també amb els indepes. Molt bé! Endavant!
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
anarquisme i comunisme no pegan de cap manera. parleu de juntarnos pero sempre hos acaba veneficiant nomes a vosaltres i ens la foteu per l'esquena com al 37. No os engañeu, lo vostre es cop d'estat i no revolucio.
EL MARXISMO ES EL OPIO DEL PUEBLO
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
què dius de que "us acaba veneficiant només a vosaltres i ens la foteu per l'esquena com al 37"...???

déu ni do el que van fer els capos de la CNT-FAI i com van donar l'esquena als del POUM (sense fer cas a les bases anarquistes...) en els fets de maig per a no ser perseguits ells... per favor!

visca el poble català lliure i socialista!
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Jo aquest any m´he comprat el llibre "anarquisme i alliberament nacional" que s´esmenta per aqui adalt. Té bona pinta..

llibertat pels pobles, mort als estats!!
visca l´anarquia total!!!!!!
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
A la manifestació de Reus ha vingut directament la CGT amb una pancarta on hi deia directament: "pobles lliure, persones lliures".

Val a dir que el motiu no és gratuït, doncs es presentava una campanya que ha iniciat l'Esquerra Independentista del Camp i en un futur els agradaria aglutinar esforços amb tots els mmss.

En tot i qualsevol cas, la lluita contra la injustícia, sempre és la lluita contra la injustícia.

Salutte!
Imatges del Bloc Negre de l'11-S
12 set 2007
DSC08818.jpg
DSC08820.jpg
DSC08822.jpg
DSC08827.jpg
DSC08832.jpg
DSC08834.jpg
ingovernables sempre!
Mira també:
http://www.negrestempestes.org
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Les revoltes remences a partir del 1380 no apleguen noblesa i clergat com a Portugal i Galícia, no són interclassistes, és pura pagesia desesperada que crema escriptures i collites.
Antiautoritaris sempre!
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Em sembla perfecte que si reflexa el sentir d'una gent el preservar una cultura, la seva, atacada des de fa prou temps per un Estat aliè, aquesta gent munti NT o el que vulgui. Jo de fet he nascut a Catalunya i em sento català, i coincideixo a dir que si Catalunya hagués tingut un Estat propi quan es van crear els Estats-Nació no em sentiria ni català, de fet me la suen els bastoners, la sardana, els hereus, les pubilles i la mare que els va parir a tots. I trobo molt positiva l'existència d'aquesta mena de col·lectius tot i així, si serveixen per esquerdar l'immobilisme estatista indepe per una banda i dogmàtico-ortodox anarquista per l'altra.

Ara bé, em sembla temerari, una flipada vaja, parlar d'indígenes catalans. Un indígena navajo és qui és fill de navajos i nét de navajos, ha nascut a una reserva i està completament apartat de la política d'EEUU. Quants de nosaltres podem dir això? Quants tenim només cognoms catalans, i per aquesta raó se'ns margina? Parlar d'indígenes catalans és obviar els darrers dos-cents anys i denota immaduresa i ganes de que les coses fossin com, en realitat, no són. Tot seria molt més fàcil, sí, però toquem de peus a terra. Quants banquers catalans hi ha? Quants catalans hi ha (i hi ha hagut sempre) a l'Administració Central? Quants militars? Quants capellans? Botiflers i el que volgueu, però catalans. Més "indígenes" que jo fins i tot, i de segur que d'uns quants de vosaltres. Perquè indígena s'hi neix, agradi o no.

Reivindicació d'una llengua i d'una certa cultura? El que volgueu. No us sentiu a gust ni entre estatistes ni entre anarquistes dels de tota la vida? Perfecte, endavant amb NT. Però no caigueu en místiques i essencialismes sisplau.

Salut.
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Banquers, militars i capellans catalans no són indígenes, són banquers, militars i capellans al servei de l'estat durant 300 anys. Que un banquer sigui català o no me la pixa, bàsicament perquè si aquest poble sobreviu és pel combat de les classes populars, no per l'existència dels explotadors, siguin d'on siguin. Ben contenta estava la burgesia el 1939, i bé que defensava l'Espanya dels vencedors.
Una mica d'ironia, va, indígenes els oprimits sense estat propi que a més no necessitem ni volem estat per autoorganitzar-nos socialment. Els meus pares no són catalans i em considero indígena: no hi ha res més essencialista que pensar que la sang (ser fill i nét de...) t'atorga la qualitat d'indígena. Una cosa és com un mateix pensa i construeix la seva identitat al llarg de la vida; i una altra com ets identificat socialment (en termes culturals, polítics, econòmics). El món en va ple d'indígenes aniquilats amb l'animeta alienada per l'estat colonial.
Sentir companys que parlen en castellà o en àrab o en swahili cantar "Les barricades" en català és un acte meravellós d'alliberament social, nacional i de tot. A la pancarta de la mani s'hi veu un paio (blanc) el barret del qual ha estat foradat per una sageta (potser la va llençar el Salvat-Papasseit)...
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
insisteixo. deixem-nos de txorrades. la lluita contra l'estat és la lluit acontra l'estat.

tots a la una.
Re: Anarquia total, independència sense límits
12 set 2007
Si les armes que es fan servir contra l'enemic comu, demà es faran servir per matar al del costat.
Aixo no porta enlloc, les coses clares desde el pricncipi, o es que la historia no ens ha ensenyat res???
Es maco passetjar amb mes gent, pero que quedi clar que l'aigua i l'oli no son compatibles, l'experiencia ho demostra .
Re: Anarquia total, independència sense límits
13 set 2007
mireu, per internet, la trovade que van tenir,lenin
i nestor majno. molt esclaridor.

amor i anarquia.
i si cal canya, canya.
Crònica del Bloc Negre de l'onze
13 set 2007
Com ja fa diversos anys la habitual manifestació de l’onze de Setembre de la tarda ha comptat amb la presencia d’un Bloc Negre o Antiautoritari.

El bloc s’ha situat darrera de Maulets amb la pancarta "mani qui mani, sempre anti-autoritaris!, persones lliures per pobles lliures" i amb la presència de abundants banderes negres i crits de "ni espanya, ni frança, ni estat català", "El tripartit especula i desallotja", visca la terra, mort al estat, etc.... Alhora s'han fet vàries versions "karaoke" d'A les barricades, cantada en català.

Finalment, el Bloc s’ha dissolt al Fossar amb el cant d'A les barricades i els Segadors. En fi, hem donat "el punt negre" de l'11 de setembre.

El que ara s’anomena Bloc Negre va començar d’una forma informal, en base a converses entre activistes de l’àrea de l’autonomia barcelonesa, que no sentint-se representants en cap del blocs estatistes, feien una pancarta (o dues com va pasar un any fruit de descoordinació), i mitjançant el boca orella es congregaven a la cua de manifestació, al costat dels immigrants sense papers o el FAGC.

Poc a poc, especialment des de l’any 2004, el citat Bloc Negre o autònom com s’anomenava al principi, a anat implicant a un ventall mes ampli de gent, i s’ha anat assumint cada cop mes un treball previ de preparació, consolidant-se com a punt de trobada de diferents sectors, els quals, han volgut fer visible, especialment en aquesta data, el seu rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la dissolució de les existents i la creació d’espais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitimin els propis estats.


[Manifest Bloc Autònom 2004]
Construïm uns països catalans sense estats ni fronteres.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/118571/index.php

[Crònica 2004]
Escridassada al Fossar i bloc autònom a la mani de la tarda
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/119194

[Cartell Bloc Negre 2005]
Cap Estat[ut] ens farà lliures.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/199575/index.php

[Comunicat Bloc Negre 2006]
Avui com fa 70 anys enrere. Un poble sobirà, és un poble ingovernable.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/272507

[Comunicat Bloc Negre 2007]
Mani qui mani, anti-autoritaris sempre.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/316176
guio per un conte (ne?)cronologic
13 set 2007
d'escorpit a aquari, una pelicula de simbols    

1640: la gent, el poble, les multituds, fartes dels abusos militars de l'Estat absolutitzant feudal, els allotjaments i la guerra imposada, que perjudiquen les classes populars, els pobres, i de les que les classes benestants, els rics, se'n salven, es rebela contra la tirania
les classes benestants, protocapitalistes, es posen al capdavant de la revolta pero... amb vistes al Rei de França per si el xiringo surt de mare
Finals de 1640: les multituds cremen a Barcelona cases de rics, al crit comunista de "Adam va morir intestat"
1641, Gener: les classes benestants proclamen la Republica, una setmana despres l'entreguen al Rei de França
1641-1652: la gent, el poble, les multituds aprenen els desastres del nou autoritarisme françes de Peire de Marca, la repressío, els allotjaments militars, la guerra...
1652: el poeta i dramaturg Fontanella entrega Barcelona als exercits del monarca catolic
1659: els Comtats son entregats al Rei cristianissim per part del Rei catolic

Voltants de 1690: revoltes arreu dels Països Catalans, Angelets als Comtats, Germanies al Pais Valencia, Barretines al Principat: l'aparell politic de les classes dominants aquest cop ho te clar, al costat del Rei i en contra del poble subversiu
Mentrestant Feliu de la Penya i Cia. s'enriqueix amb les guerres europees de Carles II.

1701-1705: El Borbo jura les Constitucions, de l'aparell politic "català", el grup de Feliu de la Penya es rebela, els "vigatans" es rebelan, l'austriacisme o com crear Espanya des de Barcelona es fa fort al Principat.

1707: el Borbo absolutista guanya a l'Habsburg absolutista i ocupa el Pais Valencia

1713-1714: el Borbo acabar de conquerir el Principat, les classes populars intuint qui pagara els plats trencats es rebelen contra la nova tirania

1714-1730: l'inici de l'etnocidi és total, n'és el simbol el barri popular de menestralia i artesanat del Born, destruit per crear la Ciutadella, ensenya del terrorisme militar borbonic... mentrestant el exilats austriacistes de classe alta viuen el seu exili daurat a Viena

la burgesia s'enriqueix, el poble es proletaritza

1808 i pico. El burges Antoni de Capmany defensa l'estat unitari espanyol

1836. Els obrers catalans cremen la Bonaplata
la Renaixença anyora el "passat" medieval catala (incloent-hi pestes, feudalisme i mals usos), Abdo Terrades s'exilia una i altra vegada

1854: Josep Barcelo és el primer dirigent obrer executat per l'Estat espanyol en el territori que controla, necessita un interpret en el seu judici per entendre's amb el Tribunal que li parla la lengua del Imperio

1919: un dirigent anarcosindicalista català declara que amb la independencia els obrers no tenim res a perdre, sino a guanyar

1937: la petita burgesia catalanista i estalinista ofega la nova revolucio social catalana amb les armes de l'exercit republica espanyol...

... i els d'abaix, Siset, sempre ens plou de totes bandes, mal vent se'ls emporti a tots per sempre...

visca la terra ...

1990 i pico, Fabià Estapé es converteix en un entranyable personatge mediàtic

("Catalunya és un lluç bullit", Carles Fontseré, cartellista acrata -que va perdre els papers al final)

...lliure,llibertèria i socialista
pd
13 set 2007
1730 i pico, Rafael Casanova deixa el mon dels vius com recaptador d'impostos del Borbó

publicat anteriorment aqui:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/316520/
Re: Anarquia total, independència sense límits
14 set 2007
Endavant amb les aportacions i la feina nois, salut i anarquia, i a esbombar la moguda perquè en siguem molts en la lluita.
Sindicato Sindicat