Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió
Mocions contra l'extradicio de Mohamed i Youb
10 nov 2005
Mocions institucionals contra l'extradicio de Mohamed Benaboura i Youb Saoudi
Durant aquest temps d'empresonament i criminalització de tot allò relacionat amb el món àrab, s'han succeït diverses mocions des de governs municipals (Girona, Salt, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Figueres, Blanes, Quart) i des del Parlament de Catalunya per a reclamar al govern de l'Estat l'alliberament i no extradició dels presos polítics, víctimes de la "Operación Lago".

Adjunto la moció del Parlament de Catalunya.
mocio_parlament-de-catalunya.pdf
mocio_parlament-de-catalunya.pdf (323,31 KiB)
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/214527/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/214268/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Prestidigitadores de la justicia
10 nov 2005
Para más información sobre los jueces Baltasar Garzón y Guillermo Ruiz Polanco:

Los amos del mundo. El club de Bilderberg

El Fòrum convida el jutge/estrella Baltasar Garzón

Carta del subcomandante Marcos (EZLN)

Advocats barcelonins demanen que s’obri un expedient a Garzón

El jutge Baltasar Garzón vol fer unes conferències a Barcelona

L'Ajuntament de Girona contra la 'Operacion lago'
10 nov 2005
MOCIÓ MODEL APROVADA PER L’AJUNTAMENT DE GIRONA L’1 DE DESEMBRE DEL 2003 SOBRE L’OPERACIÓ ESTANY I LES EXTRADICIONS DEL YOUB SAOUDI I MOHAMED BENABOURA

En les últimes setmanes estem vivint el darrer capítol de l'obsessió del govern espanyol per trobar "terroristes" islàmics dins de l'Estat que li permetin justificar la seva intervenció a l'Iraq i el seu suport incondicional a la política de Bush, tal com es va posar de manifest en d'altres procediments com l'Operació Estany.

L '11 de setembre passat va ser detingut al seu domicili de Salt Youb Saoudi, acusat d'un delicte de "terrorisme" consistent en el fet d'haver presentat dues persones que més tard haurien editat unes octavetes contra l' estat algerià. Des de llavors, en Youb Saoudi es troba en presó provisional i se li esta tramitant un expedient d'extradició per ser deportat a Algèria. La mesura de presó provisional ha estat recorreguda tres vegades davant del Jutjat sense obtenir cap mena de resultat i en aquest moment es troba pendent un recurs d'apel·lació davant la Sala Penal de l' Audiència Nacional. Després de la detenció i el darrer dia del termini legal per fer-la el govern algerià va "formalitzar" la petició d'extradició a través d'una "nota verbal" al Ministeri d' Afers Estrangers espanyol. En aquest moment, el govern espanyol ha de resoldre sobre la continuació del procediment judicial d'extradició.

L' 1 de novembre va ser detingut al seu domicili de Banyoles, Mohamed Benaboura, per tal de ser extradit a AIgèria per complir una sentencia de mort que li va ser dictada l'any 1998. El procediment de què deriva va ser un judici sumaríssim sense la presència deIs acusats pel qual varen ser condemnades a mort 22 persones per la mort d’un policia. La majoria deIs que en aquells moments van ser condemnats van ser amnistiats amb l'arribada al poder del president Bouteflika. Aquest no és el cas de Mohamed perquè ell es trobava fora d' Algèria en el moment de la llei d'amnistia.

El 22 de febrer va ser detingut al seu domicili de Banyoles, Djamel Boudjelthia per tal de ser extradit a Algèria en el mateix procediment que Benaboura. L’extradició s’ha cursat a nom de Larbi Allag que és el nom que ha consta en documents que li han estat intervinguts a Djamel Boudjelthia. Djamel Boudjelthia va fugir d’Algèria després de l’assassinat per part de grups paramilitars d’un seu germà i de la desaparició d’un altre germà seu; amb la por per la seva vida i la de la seva família. En cas de continuar l’extradició, malgrat l’evident error d’identitat sabut per la Policia espanyola, correria el mateix risc de ser executat que Mohamed Benaboura.

En Youb Saoudi, que és pare de quatre fills, va fugir d' Algèria el 1998 per por de ser assassinat, de manera que els fets de què se l' acusa van ocórrer quan en Youb Saoudi havia arribat a Girona després de passar per Melilla, on Creu Roja el va emparar inicialment per tramitar el seu estatut de refugiat. Per al cas d'en Mohamed Benaboura cal entendre'l d'una manera semblant, atès que va fugir també d’AIgèria com a refugiat polític, estatut que mai no li ha estat reconegut per part de l'Estat espanyol.

Els motius reals de la detenció cal buscar-los arran de l'arxiu de l' "Operació Estany", en Youb Saoudi conjuntament amb d'altres afectats van interposar una querella contra José María Aznar i �ngel Acebes per totes les declaracions que van fer sobre els afectats en aquella operació i que van servir per 'justificar" el suport espanyol a l'atac nord-americà a l'Iraq. A més, en Youb Saoudi i altres deIs afectats van presentar una reclamació al Ministeri de Justícia demanant ser indemnitzats pels dos mesos que van passar injustament en situació de presó provisional.

A Algèria encara és vigent la pena de mort, la qual podria ser aplicada en aquest cas als nostres companys. La decisió sobre els expedients d'extradició ha de passar un primer tràmit judicial davant de l' Audiència Nacional, per qui en té la decisió final és el govern espanyol.

Davant de la greu situació generada pel govern del partit Popular, en què es fa una constant equació entre immigració i delinqüència, accentuada profundament per la falsa vinculació que intenta bastir cada dia entre món àrab i terrorisme.

Davant de la falta de consistència de les acusacions i el neguit que generen en les persones afectades i en tot l'entorn del qual formem part, aquest Ajuntament acorda:

1.Expressar la seva indignació per la situació generada i per la constant criminalització de la immigració.

2. Manifestar el seu pIe suport als encausats, i en especial a les sol·licituds que formalment es tramitin davant deIs corresponents òrgans jurisdiccionals per a l'arxiu immediat de les diligències de l'"Operació Estany" i per a l'alliberament immediat de Youb Saoudi, Mohamed Benaboura i Djamel Boudjelthia.

3. Sol·licitar al Ministeri de Justícia que en tot cas denegui l'extradició de Youb Saoudi, Mohamed Benaboura i Djamel Boudelthia a Algèria, un Estat on és vigent la pena de mort, així com que els sigui atorgat l'estatut de refugiat polític.

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/213928
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/190202/index.php
Acord en acta del Ple del 2 de desembre del 2003 (Girona)
10 nov 2005
Moció d’ICV-EA "Operació Estany": "1. Expressar la seva indignació per la situació generada i per la constant criminalització de la immigració.

2. Manifestar el seu ple suport als encausats, i en especial a les sol.licituds que formalment es tramitin davant dels corresponents òrgans jurisdiccionals per a l’arxiu immediat de les diligències de l'"Operació Estany" i per a l’alliberament immediat de Youb Saoudi i de Mohamed Benamoura.

3. Sol.licitar al Ministeri de Justícia que en tot cas denegui l’extradició de Youb Saoudi i de Mohamed Benamoura a Algèria, un Estat on és vigent la pena de mort, així com que s’atorgui l’estatut de refugiat polític a Mohamed Benamoura."
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/103671/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/80650/index.php
Una mocio divideix l'equip de govern de Salt
10 nov 2005
UNA MOCIÓ DIVIDEIX L'EQUIP DE GOVERN DE SALT I UN REGIDOR DE CiU ES DESMARCA DEL SEU GRUP

L'escenari polític de Salt va canviar, momentàniament, dilluns al ple. Els dos socis de govern, CiU i ERC, van acabar votant de manera diferenciada una moció sobre la reobertura de l'operació Estany i l'extradició dels detinguts. Però això no va ser tot: un regidor convergent, Robert Fàbregas, va votar a favor de la proposta mentre que la resta del grup es va abstenir perquè es va donar llibertat de vot. Els dos socis de govern insisteixen que no hi ha crisi en el pacte. La moció finalment es va aprovar amb els vots favorables d'ERC, el PSC, EUiA i ICV-IPS. El PP va votar-hi en contra al·legant que aquests casos corresponen als jutges i no al ple.

Tant CiU com el PSC van partir en el ple amb un regidor menys però l´ordre del dia es va anar aprovant sense gaires problemes. Fins que va arribar la moció presentada pel grup municipal d´EUiA en relació amb la reobertura de l´operació Estany i l´empresonament de Youb Saoudi, veí del municipi detingut en l´operació, posat en llibertat i detingut altre cop arran d´una petició d´extradició del govern d´Algèria. El PSC va voler presentar una moció en el mateix sentit i finalment ERC va presentar una transacció a la proposta. Després d´un recés per reunir els portaveus, es va acordar que la moció que es debatria seria la d´ERC. La proposta bàsicament demana la llibertat per a Saoudi mentre no hi hagi proves incriminatòries, igual que per a Mohamed Benamoura, també detingut en el mateix cas. A més, es recrimina que Algèria és un país on hi ha la pena de mort. El portaveu d´ERC, Josep Viñas, va explicar que la proposta va sorgir arran de la visita de la Plataforma Aturem la Guerra i va alertar del perill que s´extradeixin a Algèria els destinguts, més quan sobre Benamoura hi ha una sentència de mort. El PSC, EUiA i ICV-IPS es van definir a favor de la proposta, amb la qual cosa la seva aprovació estava assegurada.
El soci majoritari de govern, CiU, però, va donar llibertat de vot als set regidors. El portaveu del grup, Josep Musellas, justificava ahir que ERC no havia donat possibilitat de consensuar la proposta i que en vista que s´aprovava es va optar perquè cadascú pogués votar el que li semblés. Tots els membres convergents es van abstenir excepte Robert Fàbregas, que va votar a favor de la proposta. Musellas va al·legar l´abstenció majoritària del grup argumentant que Algèria és un país governat per un sistema democràtic i que amb la proposta es qüestiona la capacitat dels jutges per prendre decisions, i alhora el funcionament del sistema judicial. Tot i aquest distanciament, ERC i CiU insistien que això no significa cap crisi en el pacte!
1 Únicament el PP va votar en contra de la proposta, ja que els seus regidors van insistir que han de ser els jutges els que han de prendre determinacions en assumptes com aquests, i no els ajuntaments.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/79545/index.php
http://www.elpunt.com/
Esment de la mocio de l'Ajuntament de Banyoles
10 nov 2005
25-11-2003

(...) el ple d’aquest dilluns ha servit per aprovar diverses mocions, com la de suport al banyolí Mohamed Benamoura i al saltenc Youb Saoudi, actualment empresonats i pendents de ser extradits a Algèria, on se’ls relaciona amb la mort d’un policia. La moció, duta al ple per la Plataforma Aturem la Guerra, demana la llibertat sense càrrecs als dos detinguts, sobretot perquè si es fés efectiva l’extradició els podria comportar la pena de mort. Els deu regidors d’ERC i els sis de la Plataforma Progressista hi han votat a favor, mentre que el regidor del PP s’ha abstingut. (...)

(L'anterior article de El Punt era del 26-11-2003)
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/79471/index.php
http://www.plaestany.net/
Re: Mocions contra l'extradicio de Mohamed i Youb
10 nov 2005
Ela juntaments de Arbúcies i Llagostera també varen aprovar mocions equivalents.

Mira també
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/69822/index.php
Acta del Ple municipal de Girona (02-11-2003)
11 nov 2005
Adjunta hi ha l'acta del Ple d'aquell dia, que inclou la moció completa, el debat i la votació.

girona-ple_2003-12-02.pdf
girona-ple_2003-12-02.pdf (260,2 KiB)
Mira també:
http://www.ajuntament.gi/ajuntament/ses.html
Sindicato Sindicat