Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Nou episodi de l'operació estany, ara de l'11M a Bali
31 mar 2004
El govern contraataca les declaracions absolutòries de Polanco inventant ara una suposada vinculació dels detinguts per l'operació llac amb els atemptats de l'11 M i els de Bali.
Després que ahir el jutge que ha instruït tota la causa de l'Operació Llac, Guillermo Ruiz de Polanco, manifestés el seu convenciment absolut que els darrers quatre detinguts a Banyoles, Olot i Barcelona són innocents i que si arriben a ser jutjats seran absolts sense cap dubte, el Govern espanyol ha contraatacat a través de la petició efectuada avui pel Fiscal de l'Audiència Nacional Pedro Robira, que ha estat difosa immediatament per les agències EFE -del mateix govern- i Europa Press.


En efecte, abans que hi hagi cap novetat a la causa judicial, les agències han difós la notícia que el Fiscal Antiterrorista de l'Audiència Nacional Pedro Robira demanarà a Garzón que acusi els quatre companys detinguts per una suposada relació amb els atemptats de Madrid i Bali que es deduiria de l'anàlisi de telèfons mòbils incautats el mes de gener de l'any 2003.

La Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines podria insistir una vegada més que es tracta d'un cas merament polític sense cap base real que en el seu moment, ja fa més d'un any, va suposar l'intent del Govern de l'Estat espanyol per justificar la seva postura de suport a la guerra a l'Iraq davant l'oposició massiva des dels carrers. Podria insistir en com les armes de destrucció massiva eren, en realitat, detergent. I en com totes i cadascuna de les accions policials posteriors no han estat més que intents desesperats per tapar el ridícul del govern. La Plataforma, tanmateix, avui, el que fa és preguntar-se fins on més pensen arribar per intentar justificar el que és injustificable. I adverteix el Govern de l'Estat espanyol que continuarà en aquesta lluita fins aconseguir la llibertat de tots els companys detinguts, l'arxiu definitiu de l'Operació Llac i que tant els que han ideat com els que han executat aquesta maquiavèlica croada responguin per les seves mentides.

No tolerem ni la criminalització dels treballadors immigrats, i específicament dels d'origen àrab, ni la utilització dels nostres morts de la seva guerra, per part d'aquells que en són els vertaders responsables.

La Plataforma vol denunciar alhora que als quatre companys que es troben en aquests moments empresonats se'ls ha aplicat un règim salvatge d'aïllament agreujat pel fet que són objecte de constants agressions físiques i vexacions per part del propis funcionaris i interns del Centre Penitenciari Madrid IV de Navalcarnero.

Per tot això EXIGIM un cop més:


1. La llibertat immediata dels quatre companys presos per l'Operació Llac.
2.L'arxiu de la causa judicial de l'Operació Llac.
3.La fi de la manipulació i de la criminalització de la població treballadora immigrada.




Plataforma Aturem la Guerra de Girona 31 de març del 2004




- - - - La notícia íntegra segons Europa Press - - - -

El fiscal pide a Garzón que procese a 4 salafistas detenidos en Cataluña hace un año por presunta relación con el 11-M

MADRID, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

El fiscal de la Audiencia Nacional Pedro Rubira pidió hoy al juez Central de Instrucción número 5, Baltasar Garzón, el procesamiento por su presunta relación con el 11-M de los cuatro presuntos terroristas islámicos detenidos en enero de 2003 en Cataluña, que fueron posteriormente puestos en libertad por el juez Guillermo Ruiz Polanco y que el propio Garzón volvió a enviar a prisión el pasado día 24.

El representante del Ministerio Fiscal considera que hay indicios que vinculan a los cuatro salafistas con los atentados del pasado 11 en Madrid, que provocaron 191 muertos y más de 1400 heridos, y con los atentados del 12 de octubre de 2002 en Bali, en los que murieron más de 180 personas y unas 300 resultaron heridas, la mayoría turistas extranjeros.

Tras analizar las llamadas y los teléfonos móviles intervenidos en enero de 2003, se han encontrado elementos que les relacionan con ambas acciones terroristas. Las fuentes consutadas indicaron que los aparatos intervenidos podrían ser similares a los empleados en Madrid y Bali.

El pasado día 24, el juez Garzón decretó prisión incondicional para cuatro de los 16 presuntos terroristas islámicos detenidos en enero del año pasado en Cataluña y que fueron puestos en libertad por el magistrado Guillermo Ruiz Polanco --suspendido cautelarmente de funciones-- antes del pasado verano por falta de indicios contra ellos.

Se trata de Mohamed Nebbar, Mohamed Tahraoui, Alí Kaouka y Larbi Allag, cuya identidad verdadera es Djamel Boudjelthia. Todos ellos fueron detenidos ayer en diferentes puntos de Cataluña, según el auto de prisión dictado por el magistrado, ante quien comparecieron para ingresar posteriormente en la prisión madrileña de Soto del Real. Los cuatro "forman parte integrante de una 'célula' de infraestructura y apoyo logístico a la organización integrista argelina Grupo de Protectores de la Corriente Salafista, vinculada a la también organización terrorista Al Qaeda".

El titular del Juzgado Central de Instrucción número 5 les atribuyó un delito de integración en organización terrorista y otro de terrorismo. Se basó en nuevos informes policiales y una comisión rogatoria para decretar su ingreso en prisión, a pesar de que cumplían con las comparecencias que les impuso el juez Ruiz Polanco.

El pasado mes de septiembre, Ruiz Polanco reabrió la causa contra ellos al recibir un informe del FBI que decía que la mezcla de unas sustancias abandonadas por uno de los arrestados podría servir para fabricar napalm casero, "sustancia altamente abrasiva destinada como componente de artefactos explosivos con el fin de aumentar el poder abrasivo y daños personales de aquellos".


- - -8<- - - - - - - - - - - -


http://www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1

http://www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1
Mira també:
http://www.elsud.org

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa