Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: criminalització i repressió
Manifestacio contra l'extradicio de Mohamed Benaboura
09 nov 2005
Govern ZP: còmplice de la pena de mort.
No a l'extradició de Mohamed Benamoura.
cartell_2005-11-13.gif
Manifestacio contra l'extradicio de Mohamed Benamoura
No a l'extradició de Youb i Mohamed!
Arxiu de l'operació estany!
Llibertat als detinguts!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/214268/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/213928

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Historia i situacio actual de la 'Operacion lago'
09 nov 2005
Modificat: 07:16:11
no_oblidem100.gif
Com molt*s sabeu, des de que el govern del Partido Popular es va adherir a la guerra contra l'Iraq, que l'Estat Espanyol ha intentat justificar una suposada guerra contra el terrorisme apuntant contra la gent de creença musulmana o immigrant.

Per això la Brigada de Información (Policia Politico Social) va organitzar l'any 2003 el muntatge policial i judicial anomenat "Operación lago", amb el qual va apressar 22 persones residents a Banyoles, Salt, i altres poblacions de La Garrotxa i la resta de l'estat, el 24 de gener del 2003. Es dóna el cas que per a justificar l'assalt nocturn als seus domicilis, a alguns els van agafar mostres del sabó de la rentadora per a dir que tenien armes de destrucció massiva, i a partir d'aquest fet es va començar a conèixer popularment aquest operatiu com a "Escamot Dixan".

A 6 persones les van deixar anar el mateix dia, i als altres 16 els varen deixar anar després de dos mesos i mig i tothom va quedar sense càrrecs en haver d'arxivar el cas. Per a tots varen enviar les dades als països d'origen, i varen ser retornades sense cap petició d'extradició. Mesos després, el novembre del 2003, varen tornar a detenir i empresonar a 2 de les víctimes de la "Operación lago", argumentant que estaven en cerca i captura internacionalment des de desembre del 1998, i segueixen empresonats i en procés d'extradició malgrat que han demostrat el seu refugi polític a l'Estat Espanyol des de gener del 1998, i què el govern algerià ha acreditat que estan amenaçats per grups terroristes al seu pais.

2 dies després dels atemptats del 11-03-2004 el jutge Baltasar Garzón Real, també des de la Audiencia Nacional, va reobrir el cas de la "Operación lago" i va fer detenir a 4 persones més argumentant que tenien contacte entre elles, i que fa molt temps una d'elles havia tingut contacte amb algú que a França havia estat acusat de terrorisme. Des d'aleshores estan en presó preventiva en espera de judici desconegut, i 4 dels presos sota règim d'aïllament FIES.

Donada la naturalesa política d'aquesta persecució organitzada des de l'Audiencia nacional, la Plataforma gironina per la Pau - Aturem la Guerra s'ha implicat plenament en la defensa d'aquestes persones des dels seus inicis, tant per la via judicial com pública i política. Els actualment empresonats són de Banyoles, Olot, Salt, Sant Jaume de Llierca i Barcelona:
    Youb Saoudi
    Mohamed Benaboura
    Ali Kaouka
    Mohamed Nebbar
    Mohamed Tahraoui
    Djamel Boudjelthia
Després de què els diputats catalans del PSOE mostressin recolzament pel cas i l'utilitzessin electoralment, i després d'estar donant llargues quan han recuperat el govern, el passat divendres 4 d'octubre el Consell de Ministres va donar el darrer vist-i-plau a l'extradició de Mohamed Benaboura a Algèria, on se suposa que li espera l'execució d'una condemna a mort per un judici que se li va fer amb la seva absència.

Tot i que la legislació espanyola no permet extradir algú a qui li espera la pena de mort, ara l'extradició ja es pot produïr en qualsevol moment, i se suposa que també l'execució de la pena de mort.
franciscodegoya_losfusilamientosdelamoncloa.jpg
Mira també:
http://guerrano.girona.com/
http://www.terricabras-filosofia.info/cat/informacio2.asp?ID=8315

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more