Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Degradació del sistema educatiu
12 jun 2004
Extensió de l´alienació en l´escola (final de curs)
Les idees progressistes que animaren els projectes educatius nascuts arran del Maig del 68, han tingut un devastador efecte al nostre país.
Devastador per partida doble:
1- L´extensió de la manca de responsabilitat envers la vida personal i col.lectiva (estils d´escola llibertària com Summerhill), comuns a les societats occidentals en el seu conjunt

2- La descatalanització com a efecte pràctic. Això pot semblar contraproduent amb la introducció de la llengua catalana en el sistema després de l´any 77. Però els continguts irènics, relativistes i actualment multiculturals, produeixen la confusió cercada de no adscriure´s a la identitat nacional que ens és pròpia: la catalana.

Si comparem allò que s´ha instituït entre nosaltres amb d´altres països de l´entorn, com per exemple el més avançat de la Unió Europea, Alemanya, veurem de seguida que la noció de pertinença a la germanitat, a través de cançons, imatges i rememoracions patriòtiques, impedeix qualsevol equívoc en la ment del deixeble.
He dit voluntàriament deixeble, ja que un dels mals que patim és l´anòmia social i la manca de jerarquia que els adolescents abeuren en els mitjans de comunicació i els Instituts.

Una nació sotmesa com Catalunya només s´alçarà quan ensenyem a les properes generacions l´orgull de pertànyer a la catalanitat i quins són els nostres adversaris.
Avui, n´hi ha un de nom ben principal a l´educació: cosmopolitisme.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Degradació del sistema educatiu
12 jun 2004
No crec que la solució passi per ensenyar els valors de la catalanitat, ni l'orgull de nació.
L'escola nacional pot portar problemes, hem d'ensenyar a ser internacionalistes, nosaltres no tenim nació.
Visca la classe obrera internacional!
Re: Degradació del sistema educatiu
12 jun 2004
"La economía como ideología.
Mitos, fantasías y creencias de la 'ciencia' económica"

José María Cabo



Tras un velo de indiferencia, esmascarada por una apariencia de objetividad científica, la economía ha ido construyendo una teoría con la que es posible justificar, ocultar y permitir un sin fin de desigualdades sociales, explotaciones miserables y atentados a la vida de los seres humanos. Las cosas de las que se ocupa la economía académica más rigurosa nacen muertas desde el mismo momento en que son creados los modelos que pretenden explicar su existencia. El trabajo deja de ser una actividad desagradable para convertirse en esfuerzo necesario; es transformado posteriormente en tiempo de ocupación y reducido por último a mero coste empresarial. Así el trabajador, dependiente del deseo del capital y superfluo en el sistema de producción capitalista, padece la alienación y la privación de libertad en el –y durante el tiempo de– trabajo. La guerra, la muerte por inanición, las diferencias económicas Norte-Sur, la degradación ambiental..., son explicados, al margen de su realidad social, por una economía que se asemeja cada vez más a una pura ideología.

José Mª Cabo, nacido en 1960 en Eibar (Guipúzcoa), estudió Ciencias Económicas y Empresariales en la Universidad de Deusto. Licenciado en Geografía e Historia por La Universidad del País Vasco y licenciado en Filosofía por la misma Universidad. Colabora como doctorando con el departamento de Filosofía de esta Universidad y es miembro del grupo de investigación DAT (Democracia y Alfabetización Tecno-Científica), analizando cuestiones relacionadas con la filosofía de la economía. Ha sido profesor de la Universidad del País Vasco y ha impartido cursos en la UEU (Udako Euskal Unibertsitatea). En la actualidad en profesor de filosofía en IES. Es autor de La sociedad encarcelada (2001), con el que obtuvo el premio de ensayo de LEI (Liga de Escritores Independientes) en el año 2002. Colabora con revistas y publicaciones periódicas como Iralka, Jakin, el diario Gara, etc., habiendo participado, además, en numerosas publicaciones colectivas.

Nº de páginas: 300
PVP: 14 €

PEDIDOS

hiru ARROBA euskalnet.net
Re: Degradació del sistema educatiu
12 jun 2004
Francesc, no sé d'on has tret que l'actual model d'ensenyament va sorgir del Maig del 68, i que en la societat occidental en conjunt es segueix un model d'escola llibertària.
A les actuals escoles, instituts i universitats es segueix un model clarament autoritàri on si que es fa la distinció que tant anheles entre professor i "deixeble", és a dir, de funcionàri i client.
Realment creus que cal ensenyar "cançons, imatges i rememoracions patriòtiques" perqué els joves ens sentim catalans? Si és així, com és ni els meus pares ni els meus avis se senten espanyols malgrat haver viscut així durant tota una dictadura? Sincerament, si aquest és el model d'ensenyament que desitges, basat en un principi d'autoritat i en uns valors patriótics, l'única diferéncia que veig entre tu i Franco són un bigoti i dues barres.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more