Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Els lobbies de joves, CNJC, CJB..... han decidit organitzar el Festival Mundial de la Joventut a BCN sota l鈥檃ixopluc del 鈥淔貌rum de les cultures鈥?.
11 jun 2004
Els lobbies de joves, CNJC, CJB..... han decidit organitzar el Festival Mundial de la Joventut a BCN sota lâ檃ixopluc del â淔òrum de les culturesâ?.
Els lobbies de joves, CNJC, CJB..... han decidit organitzar el Festival Mundial de la Joventut a BCN sota lâ檃ixopluc del â淔òrum de les culturesâ?. Aquests lobbies sâ檃lcen davant dels poders polítics com a representants de la joventut del nostre país. El model pel qual aposten és lluny de la realitat social i nacional que patim els /les joves del nostre país i del món. Crec que cal donar un resposta a tota aquesta hipocresia, perquè els joves, tots i totes, som els que hem de decidir el nostre futur i no uns quants que es creuen representants de tota la joventut amb prou autoritat per ser interlocutors. Ells/elles no aposten per un model concret de joventut, sinó que utilitzen aquestes plataformes per fer el salt al sistema, per fer carrera política. Mai aquest lobbies de joves sâ檋an convertit en veritables contrapoders per fer sentir la veu de la joventut, per intentar transformar la societat i avançar en el món que és possible, tot el contrari sâ檋an basat en una política de pactes que els han convertit en veritables companys de viatge del sistema actual, vivint de la subvencions i no fent massa soroll per por a perdre el poder atorgat per la classe política.
Cal donar un resposta, cal demostrar que el jovent dâ檃quest país i de la resta del món no vol un model submís i comprensiu! Vol un canvi real i revolucionari!

-----0-----
Set dies intensos de diàleg, compromís, diversió i reivindicació al costat de milers de joves de tot el món. Aquest any, organitzar les vacances d'estiu ja no serà un dilema. Almenys per als joves d'entre 16 i 30 anys la destinació sembla que és ben clara: Barcelona.

Del 8 al 14 d'agost, la capital catalana acollirà el Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004 (FMJB 2004), un esdeveniment organitzat pel moviment associatiu juvenil de Catalunya en el marc del Forum Barcelona 2004.

Un esdeveniment per a reflexionar sobre els principals problemes i reptes de la joventut que comptarà amb la participació de 10.000 joves de tots els continents amb un lema comú: Construïm el món! Per poder-hi participar cal fer la inscripció, que inclou l'allotjament en un càmping habilitat al costat del recinte, tots els àpats i l'accès a totes les activitats.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els lobbies de joves, CNJC, CJB..... han decidit organitzar el Festival Mundial de la Joventut a BCN sota l鈥檃ixopluc del 鈥淔貌rum de les cultures鈥?.
12 jun 2004
Hola a tots i a totes. Abans de tot perdoneu el meu català, soc de València i soc castellà-parlant, pero em considere català culturalment parlant, encara que deuría millorar-lo.
El article no crec quye siga un reflex fidel de lo que realment es el FMJB 2004, no se de quina organització es carles (l'autor) o si coneix la realitat dels consells de joventut, pero crec que per a fer un comentari tan compromés, se ha quedar a la superficie del origen.
Lo primer de tot es dir que els Consells de Joventut com son el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya son "associacions" de associacions i entitats juvenils com poden ser les àrees de joventut de partits polítics, associancions de voluntariat juvenil, grups d'escoltisme, associacions culturals, sindicats, etc.
Aixó vol dir que NO SON NOMÃ塖 PARTITS POLÃ?TICS, i que la inmensa majoria ni se'l passa pel cap fer carrera política.
Els consells de joventut existeixen per a ser una veu valida (que no la única) davant l'administració y treballas per a millorar les condicions i les polítiques que afecten als joves.
Al Païs Valencià existeix una Llei de Participació Juvenil que vertebra la participació civil dels joves mitgençant l'associacionisme i la organització juvenil, i per aixó l'associacionisme es una veu válida per a parlar per TOTS els joves (associats i no associats), pero com ja he dit abans, no es l'única. Però si el s consells de la joventut estàn conformats per tot tipus de organiztacions, con sindicats, culturals, de voluntariat, ong's, etc. i éixes estàn formades per joves compromessos amb la societat... ¿segur que no estan al corrent de les necessitats reials de la mateixa? Jo crec que si, estan prou al corrent.
Una altra cossa prou diferent es que estiga o no d'acord amb el Fòrum, però almenys el FMJB ha sigut organitzat de una manera molt participada, les activitats han sigut dissenyades y organitzades en la seua inmensa majoria per les organitzacions juvenils de tot el mon.
Tot en aquest mon es política (de fet la palabra política significa "lo que es relatiu a la ciutat", mes o menys), i una altra cosa MOLT DIFERENT es fer "partidisme" (que lamentablement es lo que la gent "del carrer" creu que es la política). Fer política es parlar de lo que pasa al teu voltant.
P.D. No soc militant de ningú partit polític. Son un jove associat en una entitat de voluntariat de educació en el temps lliure.
Re: Els lobbies de joves, CNJC, CJB..... han decidit organitzar el Festival Mundial de la Joventut a BCN sota l鈥檃ixopluc del 鈥淔貌rum de les cultures鈥?.
12 jun 2004
Estic d'acord amb el company del primer article. La prova que aquests consell que s'autootorguen la interlocucio del jovent catala i de barcelona depenen directament de partides presupostaries de les administracions. Que molts partits politics fan servir els consell per formar als seus quadres (fan politica sense incidencia i s'entrenen a fer reunions). Aquestes plataformes s'estan quedant caduques paralelament als partits, als grans sindicats i dsconectades de les noves formes de fer politica des dels moviments socials. Digue'm que com PSC o ICV, van corrent radera dels moviments socials per no perdre comba. El que es constata es que la major part del jovent articula la seva activitat en altres ambits. Cases okupades, campanyes de presio XCADE, CSE, Asemblees de joves, solidaritat internacional (Cuba, Balcans, Chiapes, Palestina), i per posar un xemple, en els tancaments de les persones inmigrades la majoria d'elles joves els Consells tampoc van donar resposta.

Cal plantejar noves formes d'organitzacio juvenil. O repensar els Consells i les seves dinamiques de cooptacio, seguidisme i consens. Ara amb el Forum a veure qui es el sector de joventut de barcelona que esta representat i valorem si coincideix amb la joventut catalana i de barcelona. Associada o no.
Sindicat