Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Salvem el Penedès
11 jun 2004
El col·lectiu inicial és d’unes 75 persones, però està obert a persones individuals i tot tipus d’entitats sensibilitzades

Es recorda que el Quart Cinturó és un nou projecte d’autovia que passaria pels dos Penedès, el Baix Llobregat i els dos Vallès
salvem_penedes.jpg
Aquest dilluns es va presentar públicament la plataforma Salvem el Penedès, que aposta per una nova cultura del territori i que es fixa com a prioritat la campanya Contra el Quart Cinturó. Si bé el col·lectiu inicial està integrat per unes 75 persones de procedències diverses, està obert a tothom i endagarà dâimmediat una campanya de recollida de signatures.

Per donar-li més força visual, els membres de la plataforma ciutadana Salvem el Penedès-No al Quart Cinturó van escollir les vinyes de la Rovira Roja, al municipi de Sant Martí, per fer la presentació als mitjans de comunicació. Segons les informacions disponibles, aquest indret forma part del possible traçat del Quart Cinturó, una nova autovia de quatre carrils que passaria pel Baix Penedès, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental. La plataforma recorda que aquest nou eix viari està previst que passi en molts trams en paral·lel i a uns 5 quilòmetres de lâautopista AP-7. Aquest projecte depèn del Ministeri de Foment i compte amb el vistiplau de la Generalitat, que el va incloure en el Pla de Carreteres de Catalunya. Al Quart Cinturó, també lâanomenen Eix del Mediterrani i Autovia Orbital de Barcelona. Recentment, el conseller Joaquim Nadal i el diputat Roberto Labandera han dit que el tram dâAbrera al Baix Penedès del Quart Cinturó no és prioritari, però els membres de la plataforma fan notar que això no vol dir que no es faci. âPotser es farà més tard, i nosaltres volem treballar per aconseguir que no hi hagi ni la possibilitat de fer-loâ?. Els portaveus de Salvem el Penedès diuen que el projecte no està abandonat i recorden que actualment -amb pressupost del 2004- sâestà elaborant lâestudi informatiu del tram Penedès, que té un cost de 600.000 euros, i que sâha començat a fer el projecte de construcció del tram Abrera-Terrassa.

Definir el Penedès

Un dels portaveus de Salvem el Penedès, Dídac Gallego, va explicar que fa un mes i mig que un grup dâunes 75 persones -procedents dâentitats, sindicats, partits i premsa local- sâestà trobant per parlar del tema del Quart Cinturó i que, finalment, han optat per formar una plataforma ciutadana que, a més dâoposar-se a aquesta infraestructura, plantegi alternatives i demani un canvi de mentalitat en la concepció del model territorial al Penedès. Gallego va afegir que la plataforma vol donar veu a la ciutadania preocupada pel futur del Penedès i fomentar un debat social. âQue la comarca es plantegi què vol ser, abans que ens lâhagin destrossatâ?. El portaveu va explicar que estan coordinats amb la plataforma Salvem el Penedès creada a la comarca del Baix Penedès, i que també estan adherits a la campanya Contra el Quart Cinturó iniciada fa 13 anys al Vallès. La primera mobilització serà, precisament, una manifestació que hi ha convocada a Terrassa el proper 20 de juny. Des del Penedès, es posarà un autobus a disposició de les persones que hi vulguin assistir. Dídac Gallego va comentar que la plana del Penedès cada dia està més mimvada de sòl agrícola i que, paral·lelament, les zones muntanyoses estan patint altres agressions i sâestan deixant mig oblidades. âHem de ser capaços de potenciar una economia més harmònica i més sostenibleâ?.

De la Bisbal del Penedès a Sant Llorenç dâHortons

El vell projecte de traçat del Quart Cinturó que ara el Ministeri està tornant a estudiar passa per la Bisbal, Sant Jaume dels Domenys, Castellví de la Marca, Sant Martí, Pacs, Vilobí, el Pla, Puigdàlber, Font-rubí, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Llorenç dâHortons. Un altre dels portaveus, Carles Gallego, va parlar de la preocupació de la plataforma per lâespeculació del territori i pel perill de perdre la identitat. Com alternatives, va esmentar la millora de la xarxa ferroviària i de les carreteres secundàries, del transport públic i de la gratuïtat de lâautopista. També es vol potenciar lâeix Diagonal (Vilanova-Vilafranca-Igualada-Manresa) amb transport públic, a la vegada que es vol impulsar un marc de relació més estret entre el territori de la Marca Penedès (Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf). A banda de lâaturada del projecte del Quart Cinturó, Salvem el Penedès també vol que sâacompleixi la moratòria urbanística, que es faci urgentment el Pla Director de lâAlt Penedès i que es defineixin els municipis, distingint entre els agrícoles i els industrials. També tenen previst explicar la campanya als municipis de la comarca i volen que els ajuntaments i el Consell Comarcal es posicionin. Aquesta mateixa setmana tenien una entrevista amb els responsables de lâens comarcal. Dídac Gallego va recordar que la pressió de lâàrea metropolitana és molt forta i que un dels objectius de les grans formacions polítiques és que el desenvolupament industrial es faci al voltant del Quart Cinturó. La plataforma també va voler deixar clar que no agrupa únicament a col·lectius ecologistes, sinó que està obert a tot tipus dâentitats.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain
Sindicat