Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
10 jun 2004
La CUP valora la repressió contra els treballadors i les treballadores tancats a la Catedral de Barcelona i exigeix responsabilitats als membres del tripartit per vulneració dels drets humans.
catedral.gif
Dissabte 5 de juny, diversos col·lectius dâimmigrants realitzaren una manifestació que es clogué amb una tancada a la Catedral de Barcelona per reclamar la regularització sense condicions de totes les persones treballadores que actualment resideixen als Països Catalans. Finalment, a la nit, foren desallotjats violentament per efectius del Cuerpo Nacional de Policía.

Lâendemà, bona part de la classe política catalana va aplaudir lâactuació policial. Lâordre de desallotjar el clam dels âsense papersâ? ha estat una decisió política destinada a silenciar una causa justa, però políticament incorrecta a ulls dels sectors benestants de la nostra societat, entre els quals cal incloure els representants del tripartit, que governa a banda i banda de la plaça de Sant Jaume, gens disposats a assumir el desgast electoral que els suposaria la reedició de la tancada de lâEsglésia del Pi.

De fet, han demostrat que són càrrec electes lligats de mans al poder econòmic, que és qui veritablement modela les lleis. I, naturalment, no sâha produït cap anàlisi de fons, no hi ha cap intenció, per part del bloc de poder polticeconòmic i dels seus altaveus (TVE, TV3, El Periódico...), de lligar la legislació dâestrangeria vigent a lâEstat espanyol amb les directrius neoliberals i excloents imposades des de Brussel·les. Com a molt, algunes veus atribueixen el âdesgavellâ? a lâanterior govern espanyol, però el cert és que ha estat amb governs amb pretensions de progressisme que sâha reprimit la protesta i sâhan silenciat les reivindicacions de treballadors i treballadores immigrats.

Des del convenciment que els moviments de població tenen unes causes econòmiques derivades de la imposició agressiva del capitalisme neoliberal, que provoca la destrucció dâhàbitats i teixits productius autòctons a la resta del Planeta, la CUP no podem fer altra cosa que refermar el rebuig català a lâavantprojecte de Constitució europea, amb el qual âmalauradament- combreguen tots els partits de lâarc parlamentari català i espanyol, i que és la plasmació legal de lâactual situació dâexclusió i racisme institucional. No volem que els Països Catalans siguin el tap de la Mediterrània occidental, una fortalesa al sud de lâEuropa rica, que separi les dues ribes de la Mediterrània. Per tot plegat, des de la CUP apostem per dir NO a la Constitució europea i bastir una Europa de drets i llibertats, per a Pobles, Treballadors i Treballadores. Alhora, la CUP vol manifestar:

1.- La solidaritat de lâEsquerra Independentista catalana amb els treballadors i les treballadores que viuen i venen la seva força de treball als Països Catalans, sense exclusions de cap tipus; perquè, en definitiva, tots i totes tenim dret a la ciutadania, a la igualtat de drets i deures.

2.- La indignació de lâEsquerra Independentista catalana envers els representants polítics de PSOE, ERC i ICV i CiU, que falsegen la realitat dâexclusió i racisme amb grans esdeveniments com el Fòrum 2004, però que quan seâls posa en qüestió el model classista de ciutats i de país que han creat, no dubten a recórrer a la violència. On és el diàleg? Què té de democràtica una legislació dâestrangeria que condemna a la mort civil dâun 15% de la població treballadora? Conseqüentment, la CUP exigeix coherència i responsabilitats polítiques als polítics del tripartit.

3.- Emplacem a les entitats solidàries i dâimmigrants en lluita pels papers a reforçar els vincles amb lâEsquerra Independentista catalana; plegats hem de guanyar el dret a la ciutadania de totes les persones que viuen i treballen als Països Catalans. Plegats hem dâenderrocar les fronteres imposades pel capitalisme neoliberal i construir una Europa, una Mediterrània i un Món de pobles lliures i solidaris.

Candidatura dâUnitat Popular (CUP)
Mira també:
http://llibertat.com/cup/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
10 jun 2004
ben dit !
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
10 jun 2004
sóc "cupaire", però d'aquest teixit productiu autòcton que parla, corregiria que no és només culpa d'aquesta globalització neoliberal sinó que ja ve d'enrere amb la descolonització , l'"aparteid" practicat arreu respecte la seva pròpia sobirania, amb règims titelles, corruptes o directament posats per multinacionals posats al servei del capital, que alhora ja venia de la colonització

tot i això, molt bé l'interès en acostar-se a un altre front de lluita prioritari crec jo
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
10 jun 2004
on diu molt bél'interès en acostar-se, seria en acostar-se a seques
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
10 jun 2004
Em faria molt felic entrar a indymedia aquests dies que queden abans del dia 13 i veure poc les sigles CUP i molt els temes que ens interessen a tots sense tenir que apareixer constantment "Cup"... aixo sí, em faria molta ilusió veure forca les sigle CUP després del dia 13, tant per un bon resultat - que es lo de menys- com per que després del típic atac "penjacartells versió digital" es posin aqui articles sobre el bon treball de les CUP a nivell municipal.

Menys publicitat electoral!
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
11 jun 2004
el que ha dit ERC i ICV per la tele, o llegir això ara, m´ha convençut: votaré CUP (i conec alguns que també ho faran!!! que et bombin Mayor ooreja i Borel.
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
11 jun 2004
Pues a mi parecer creo que hay que votar. Todos sabemos que los partidos políticos al final son la misma basura. Y que lo de votar al menos malo es una mierda que no tiene nada que ver con lo que ellos nos venden por Democracia.
Pero... mientras todos los que estamos hartos y asqueados de todos estos políticos cabrones que solo gobiernan y representan sus intereses...
Claro que hay que cambiar esto por completo, pero mientras tanto intentar que el chupóptero sea el menos malo, y esta vez me voy a mover contra la constitución europea. Soy de Barcelona y iré a votar por la CUP, para que ver que dicen despues en el ABC, sobre la radicalización del voto catalán.
Además hay una duda que siempre tuve:
¿Alguien sabe a ciencia cierta (sin suposiciones) el verdadero valor del voto en blanco, del voto nulo y de no votar?
Re: Als Països Catalans, CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!
11 jun 2004
Si no votes dónes % a les opcions majoritàries perquè les minoritàries necessiten molts més vots per valer alguna cosa (llei d'hondt i matemàtica pura). Si votes en blanc o votes nul el teu vot "compta", però el problema és que no se sap perquè compta. És a dir, igual de nul és una papereta on escriguis "Viva la anarquía", que una altra amb la esvàstica dibuixada.

jo votaré, i la resta de l'any seguiré organitzant-me i lluitant...
Sindicat