Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Tres lluites paral·leles
10 jun 2004
L’Esquerra Independentista ha de tenir clars els seus eixos de lluita: cap a la independència, el socialisme i l’alliberament de la dona. I cap d’aquests eixos és més important que un altre. Les tres lluites han de ser en paral·lel. O és que potser encara hi ha algú que pensa que quan siguem independents ja alliberarem les dones? Algú encara pensa que amb l’absència de la meitat de la població, les dones, aconseguirem la revolució?
Ningú qüestiona el tema de la independència, ni el del socialisme (llevat dâamb quin nom lâanomenem). La qüestió de la dona és això, una lluita que hem de mantenir les dones. Durant massa temps hem estat educades en el món de la invisibilitat. Seâns obvia als llibres de text, als diaris; només sortim a les notícies fent el paper de víctima; apareixem a la televisió com a objecte sexual. Seâns educa perquè tinguem cura de la família, una família patriarcal, amb relacions de poder i jerarquies, que sustenta el sistema capitalista que ens ofega; una família que seâns diu que nosaltres hem de crear, mantenir, i perpertuar. Curiós.

Evidentment, lâúnica cosa que diu la Constitució Europea (CE) sobre el tema de la dona és que sâhan dâevitar les discriminacions per raó de gènere. Au, problema solucionat. Passem al tema de la privatització dels serveis socials, de la competitivitat en el mercat i a la militarització. El fet que la CE no parli dels problemes de les dones i ofereixi mesures per a solucionar-los ens deixa clar, una vegada més, que als Estats capitalistes ja els va bé aquesta situació, que la volen mantenir i, encara més, accentuar. Serem les dones les que patirem més la línia política i econòmica que tiraran endavant. Com sâho faran per privatitzar els serveis socials? Potenciant la família. Com sâho faran per reduir despeses a les empreses? Acomiadant les dones, que tenen cura dels membres de la família que es posen malalts, dels avis i les àvies i dels fills i les filles. O sia, de la passada, present i futura mà dâobra que necessita el capitalisme. I aquesta constitució, i les lleis que seân derivin ens suposarà una càrrega durant molt de temps.

I davant dâaixò què hem de fer les dones? Qui més qui menys, ja porta una lluita diària en el seu món de relacions, en lâàmbit laboral, etc. LâEsquerra Independentista ha fet un pas endavant amb les CUP, però ara nâha de fer un altre: la presa de poder de les dones. Lâempoderament de les dones. Les dones hem de ser presents amb veu tant en lâàmbit privat com en el públic. Quan parlem dâanàlisi de conjuntura, dâestratègia i de tàctica hi hem de ser presents. Quan parlem de lâorganització del Moviment Català dâAlliberament Nacional hi hem de ser presents. Ens hem dâorganitzar com a dones. I això no ha de fer por a ningú. Ningú hauria de tenir problemes per lluitar contra lâopressió, la discriminació i lâexplotació de la dona. Podem i hem de debatre molt sobre com ho hem fer, però el que és obvi és que ens hem dâautoorganitzar.

Avortament legal, gratuït i inserit en la xarxa sanitària pública. Llibertat de la dona a decidir sobre el seu cos i la reproducció, a decidir sobre el tipus de relacions sexo-afectives que volem mantenir. Llibertat sexual. Dret a treballar pel que som i no âper qui tenim al nostre càrrecâ?. Dret a la independència econòmica. Som el que som i no âen relació aâ?. Educació no sexista. I un llarguíssim etcètera que entre totes hem dâanalitzar per a aconseguir la nostra fita: uns Països Catalans lliures, socialistes i no sexistes.

Teresa Jordan i Rosa M. Maresma
Mira també:
http://llibertat.com/cup/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tres lluites paral·leles
11 jun 2004
les CUP no és cosa de quatre gats, malgrat els impediment i censura que hi imposen els enemics de les llibertats.
Les CUP representen un salt quantitatiu, perquè és un referent que ja aplega molta gent en aquest projecte comú. I és un avanç qualitatiu, que clarifica el panorama polític amb propostes madures i valentes.
Re: Tres lluites paral·leles
11 jun 2004
no se si sou 4 gats, però pesats si que ho sou un rato llarg... sort que s'acaba ja la campanya electoral, pq fuges de la tv per no veure els caretos del Mayor-Oreja o del Borrell i et refugies a internet i et trobes als CUPeros saturant Indymedia (ni els d'Estat Català son tan pesats)... el que em temo es que despres de les eleccions us passareu setmanes penjant valoracions sobre l'espectacular resultat que heu tingut (2.000 vots potser? podriem fer una porra).
Re: Tres lluites paral·leles
11 jun 2004
Fem una porra, jo en pronostico sobre els 10.000, potser em paso... algú més s´anima?
Re: Tres lluites paral·leles
11 jun 2004
el porro con los resultados delante, porrero!
Bótalos, vota cup!
Colera camping CNT