Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El país veí a Flaix
09 jun 2004
El grup Flaix es pot considerar un dels pocs mitjans que considera la nació catalana en la seva totalitat com a referent. De fet, és una emissora en català, la llengua nacional dels Països Catalans i quan dóna la informació meteorològica sempre esmenta una població del País Valencià, de les Illes Balears i del Principat. Per si algú en tenia cap dubte, el seu fundador i propietari és Mikimoto, que no ofereix dubtes pel que fa a l'adscripció nacional.
No obstant això, sovint apareixen tics que no ajuden precisament a reflectir el marc dels Països Catalans en programes com ara La repassada i en comentaris aïllats dels seus locutors. El programa La repassada, com n'indica el nom, fa una repassada a les millors cançons de diferents països, entre els quals hi ha el Regne Unit, Holanda, Itàlia, Alemanya i França. Hom troba a faltar en aquesta llista Espanya, atès que és una emissora nacional i si s'hi inclou França (recordem que l'emissora emet en territoris catalans que estan sota administració francesa), no s'entén perquè, en canvi, no s'analitzen les cançons del país veí que és Espanya.

Un altre tic té a veure amb comentaris dels locutors que no ajuden a la normalització del marc nacional. En concret, em refereixo a un comentari d'un locutor de Flaix Bac, que presentant una cançó ha dit que "estava arrasant al país veí". Tenint en compte el marc nacional del Grup Flaix, el més natural és pensar que es referia a Espanya o França. En canvi, el locutor va afegir "que la cançó era la número 1 de totes les llistes de Portugal". En aquest cas, doncs, el locutor ha definit com el seu marc l'espanyol (atès que ben segurament no és gallec, ja que Galícia és l'altre país que té relacions de veïnatge amb Portugal).

El comentari del locutor demostra, un cop més, com és de difícil d'escapar del nacionalisme banal espanyol.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El país veí a Flaix
10 jun 2004
mikimoto president catalunya independent
Re: El país veí a Flaix
10 jun 2004
el 90 per cent de la musica es escombraria ianqui, mai he sentit res en euskera.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more