Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
nuevo talante!!
catedral.gif
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va agrair ahir "el seny i el bon comportament de tothom" a l’hora de resoldre la tancada d'immigrants a la Catedral de Barcelona. El president, que va fer aquestes declaracions a la Fira de la Cirera de Sant Climent de Llobregat, també va tenir paraules d’agraïment pel delegat del Govern, Joan Rangel, i la consellera d’Interior, Montserrat Tura, per la celeritat amb què han resolt el tema i ha recordat que el darrer tancament que es va produir a l’església del Pi es va allargar, fet que “ens va fer trobar en una situació molt difícil�, segons una nota de premsa de la Presidència de la Generalitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
P. Maragall envia els seus gosssos... a posar fi a la reclamació de "papers"...

Maragall per que no hi vas tu a fer-los fòra??!!
esto es lo que pasa con un gobierno igual de facha!!!
07 jun 2004
a ver donde están todos esos democratas e izquierdistas de mierda, que se pintaban las galtetas con las palabras PAZ y AMOR... Ahora firman manifiestos donde piden a los inmigrantes que sean buenos, que no se metan en lios, que si no ellos no les podrán "ayudar"... Que bien! Ahora que ya están en las poltronas, ahora son ellos los que envian a sus perros. Dialogo, paz, respeto... que bonitas son las palabras, cuando estan vacias claro, cuando solo sirven para rellenar los huecos, entre rascacielos y células fotovoltaicas. Ahora dicen que es imposible eso de "papeles para todos". Muy bien pues que digan para cuando los "gulag" para inmigrantes, pero ojo con subierse a los trenes de cercanias...
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
d'avui dilluns sobre el tancament, és un poema : tot eren pakistanesos i magrebís que van transformar la catedral en una mesquita, la van deixar tota "patas parriba" i a més la van deixar ben pixada de dalt a baix.

Racisme ? Evidentment. Ara bé, és un racisme previsible, i els iluminats que maneguen l'assemblea ho haurien d'haver tingut en compte. Tancar tota una manifestació de musulmans dins la catedral d'un país d'arrels cristianes, per més ateus que molts siguem i més poc practicants que siguin la majoria dels cristians, no és una bona tàctica (altra cosa seria una tancada d'una comissió representativa per negociar amb el govern, diguem 25-30 persones, amb els demés a fora recolzant-los).

Després de la tancada "per sorpresa", la situació pels immigrants és pitjor o millor ?. Segurament pitjor. El que plourà aquests dies d'articles "equànims" en la forma però que treballaran a fons el racisme subjacent farà molt de mal.

Senyors que maneguen l'assemblea : no es pot fer una convocatòria arriscada com aquesta sense una àmplia propaganda, sense un ampli consens de la major part dels col.lectius immigrants i sense assegurar-se una gran participació dels treballadors autòctons i dels seus sindicats. Encara que això suposi rebaixar plantejaments,
(inasolibles, d'altra banda).

Direu, pot ser, que passeu de CCOO i UGT. Opinió molt respectable. Però, on eren els afiliats no immigrants de CGT, de CNT, de la IAC ?. Perquè una cosa és clara : no van mobilitzar les seves bases.

Més "tancaments" d'aquest estil, sense treballar prèviament l'acumulació de forces, acabarà conduint a l'enduriment de les lleis i a que la gent accepti com a normal (o fins i tot demani) la repatriació "sense condicions".

Està molt clar per a mi que les fronteres obertes al lliure fluxe immigratori no hi seran mai, i perquè ? doncs baixeu al carrer, o aneu a la feina, i treieu el tema : si parles a favor dels immigrants per poc s'et mengen. Una mica a l'inrevés d'indymedia, on si poses algun però immediatament ets un feixista contra-revolucionari venut a la burgesia i coses per l'estil. No és cosa només de quatre politics : és que hi ha un ampli consens social implicit en el tema. Buscar l'enfrontament amb el 90 % de la gent significa no pas regularitzar els immigrants, sino precipitar-ne l'expulsió.

Per acabar, faré una proposta "reformista" : un dels grans problemes actuals dels immigrants que tenien papers és que han caducat i que no els hi han de començar a renovar fins el mes d'octubre. Això vol dir que passen automàticament, degut a la mala fe de l'administració, des d'una situació legal a una d'ilegal.

Una solució no maximalista -papeles para todos- però fàcilment explicable fins i tot al company de feina més reaci és la seguent : no oficines de treball de la Generalitat ni altres apanyos, sino pròrroga automàtica dels papers durant el temps necessari (1 any ? 2 ?) per a crear l'infraestructura administrativa de control necessària per a la fluida renovació de papers i permisos.



Una plataforma "reformista" però que ajudaria de veritat als immigrants, no a tots, però si a molts
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
és un residu de la fase intermitja d'elaboració de la meva opinió. Esborreu-la.
senyors q maneguen l'assemblea??
07 jun 2004
vas esser a les assemblees??
q façil es parlar cuan no se ha estat al lloc!
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
d'una vegada als immigrants. Si voleu ser liders monteu-vos l'exèrcit de la senyoreta pepis a casa.

Dins la catedral hi havia un senyor que anava dient que "tenia informacions que la policia carregaria en qualsevol moment", just en el moment que les furgonetes de fora havien desaparegut. I que després d'un desallotjament amb una actuació de la pasma bastant mesurada, molt controlada en les formes pel delegat del govern, intenta fer creure que hi ha hagut una repressió brutal. No és així. Si conduiu als immigrants pel camí de la radicalització i de les consignes inassolibles els posareu sense voler a tots a l'altra banda de la frontera.

Em sembla que hi ha gent que, sense mala intenció, està conduint els immigrants a un carreró sense sortida. Això sí, ells sempre davant de la moguda megàfon en ma.És el perill dels liders.

No, no vaig a ser a les assemblees, però si a la mani -més contra l'acosament policial i la falsa ineficàcia administrativa que no pas pels papers per a tots, utopia de les utopies- i a la catedral fins les 10 de la nit.
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
després de llegir-te, deixeu de manipular, em sembla que el que estàs dient és molt fort: els inmigrants que lluitin pels seus drets seran expulsats/des del país. Això, per mi, és intolerància, com a mínim.
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
els que lluitin d'una determinada manera, amb okupacions no desitjades, sense buscar ni tan solament el suport dels grups immigrants més amplis, seran expulsats.

I consti que no seré jo per activa ni per passiva qui els expulsi : els expulsarà el delegat del govern amb el suport passiu de gran part de la nostra societat. I tot gràcies a uns quans iluminats que busquen més satisfer els seus prejudicis ideològics -no fronteres, lliure immigració- que no pas preocupar-se de veritat pel benestar dels que el país pot realment acollir.
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
07 jun 2004
No todo ha ido tan mal. Los medios de comunicación y los políticos, en contra de sus deseos, han tenido que incorporar en sus agendas un tema con el que no contaban y que les molesta. Se ha logrado visibilizar a los sin papeles.
Pero si creo que desde la asamblea deberían intentar ganarse ciertas complicidades de gentes u organizaciones que estarían con ellos.
Re: Maragall agraeix la celeritat amb què es va desallotjar la Catedral
08 jun 2004
Parleu de la guerra de l'Irak, que continua donant vots a l'esquerra. D'aquestes altres coses no en parleu, que no van bé per a l'esquerra. Tampoc no parleu de la gran hipocresia del Fòrum o dels telediaris dissenyats per a la seva promoció. Tampoc no parleu de la reforma laboral que se'ns ve a sobre...
Sindicato Sindicat