Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat i imatges de la roda de premsa d'aquesta tarda a Vilanova i la Geltrú
31 mai 2004
Aquesta tarda a la plaça Pau Casals de Vilanova i la Geltrú s'ha realitzat una roda de premsa,per iniciar la campanya que l'assemblea de joves portarà a terme com a conseqüència de la il.legalització de Herritaren Zerrenda,un cop més el PP i PSOE il.legalitzant el poble basc.
Us convoquem a la manifestació del properr dissabte 5 de juny a la plaça Pau casals de Vilanova i la Geltrú(Garraf).
PIC_0115.JPG
PIC_0114.JPG
PIC_0117.JPG
COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE JOVES DE VLANOVA ARRAN DE LA IL.LEGALITZACIÓ DE HERITAREN ZERRENDA

Una vegada més el govern espanyol ens obliga a sortir al carrer,ens obliga a sortir al carrer per defensar allò que en qualsevol altra democràcia europea seria un dret fonamental;el dret d'un partit polític a presentar-se lliurement a unes eleccions per defensar les seves idees i interessos.

Després de la il.legalització de Batasuna,l'esquerra abertzale ha intentat crear una nova plataforma per poder-se presentar-se com a poble,una llista de ciutadans,Herritaren Zerrenda,un partit que defensés els seus idearis,que defensés entre d'altres el dret del poble basc a decidir lliurement el seu futur.A les llistes d'aquesta candidatura no hi havia cap condemnat o acusat per violència al carrer o terrorisme, ni tan sols no se'ls podia acusar de no haver condemnat cap atemptat d'ETA;però ni el Govern Espanyol ni el tribunal Suprem jan oels fa falta cap d'aquestes excuses per il.legalitzar un partit polític, gràcies a la nova llei de partits.L'il.legalitzen amb arguments subjectius i sense cap prova,se'ls il.legalitza simplement acusant-los de ser la continuació de la il.legalitzada Batasuna i de seguir les directrius del dirigents de l'organització armada basca,ETA.Qualsevol independentista basc és culpable de seguir les directrius d'ETA fins que no demostri el contrari.

Aquesta vegada no ha estat el Parit PoPular qui ha il.legalitzat novament un partit a Euskal Herria, aquesta vegada han estat els seus socis del Partit Socialista Obrer Espanyol.Els seus socis a l'hora d?aprovar la Llei de Partits,els seus socis a l'hora de felicitar-se pel tancament dels mitjans de comunicació,els seus socis a l'hora de lluitar amb tots els mitjans contra tot allò que faci pudor a l'independentisme, ja sigui català o basc i spbretot els seus socis en aquest "Pacto por las libertades i contra el terrorismo". LLibertat? Aquesta paraula perd tot el seu sentit en mans d'aquesta classe dirigent.
S'atrebeixen a dir-li "pacto por las libertades i contra e lterrorismo" a un pacte que atempta directament contra les llibertats d'expressió i d'associació.

Alguns creien que amb el canvi de govern al parlament espanyol les coses canviarien,però han tardat poc a adonar-se que això no ser+à pas així.Els dos grans partits espanyols n oes diferencien en res quan es tracta de defensar la unitat de l'estat per tos els mitjans al seu abast.La gent del PSOE ja ens ho va demostrar amb escreix en la seva anterior etapa al govern,la llista ésm olt llarga: la fundació dels Gal´,disperssió de presos i preses,repressió dels moviments socials,l'operació Garzón del 92,on molts independentistes foren detinguts i torturats per la Guàrdia Civil,tortures constants a les casernes d'Intxaorrondo i a tantes altres presons i casernes al Principat, a Euskal Herria o a Madrid als centres penitenciaris,contra independentistes... només per voler defensar la llibertat del nostre poble.

Amb aquesta il.legalització,es nega el dret a votar lliurementamés de 250.000 bascos i basques i a més de 300.000 ciutadans arreu de l'estat, que són els vots que va obtenir l'.legalitzada Euskal Herritarrok a les últimes europees l'any 1999, sense contar ls vots obtinguts al País Basc francès.Però el govern espanyol no noés els nega el dret a vot amb les successives il.legalitzacions d'herri Batasuna,d'Euskal Herritarrok,de Batasuna i Herritaren Zerrenda, també els nega el dret a l'associacionisme amb les il.legalitzacions de Jarrai,Haika,KAS,EKIN o Segi, i fins hi tot el dret a informar-se lliurement amb els tancament dels diaris Egin i Egunkaria i de la revista Ardi beltza. I la llista continua amb el tancament d'empreses,d'editorials,.... tot s'hi val en la lluita contra el nacionalisme i encara més en la lluita contra l'independentisme.

Tota aquesta repressió no podem mirar-la co mun problema estern als Països catalans,si bé és cert que actualment la cruada del govern iels jutges espanyols està centrada sobretot contra l'esquerra abertzale,després de l'u ve el dos, i si al final se surten amb la seva,els següents, de ben segur,seràn un altre cop els moviemtns socials i polítics propers a l'esquerra independentista àrreu dels Països Catalans,com han fet,amb els nostres companys, en Zigor,en Diego,la Laura,en Peru i en Juanra, que els han condemnat a 9 i a 5 anys de presó, acusats de col.laboració amb banda armada, que la veritat ni saben ni els jutges de què se'ls acusa veritablement,només tenen proves falses extretes sota tortura.

Per tot això, des de l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú,exigim al govern de l'Estat Espanyol el cessament de la guerra encoberta contra els moviemnts independentistes,exigin de la derrogació de la Llei de Partits i de la Llei Antiterrorista,exigim el fianl de les tortures a les dependèncias policials àrreu de l'estat i sobretot exigim el dret dels pobles català i basc a decidir el seu futur lliurement.

US CONVOQUEM A TOTES A MANIFESTAR-VOS I A DENUNCIAR-HO EL PROPER DISSABTE DIA 5 DE JUNY A VILANOVA I LA GELTRÚ,A LES 20:00 HORES A LA PLAÇA PAU CASALS.

SI AQUESTA ÉS LA SEVA DEMOCRÀCIA.....
LA LLUITA ÉS LA NOSTRA RESPOSTA!


ASSEMBLEA DE JOVES DE VILANOVA
Vilanova i la Geltrú,31 de maig del 2004

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat