Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: fòrum 2004
Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
El Consell Nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), celebrat aquest dissabte a Sant Cugat del Vallès, va aprovar una resolució de rebuig al Fòrum de les Cultures. En el document les JERC "es desmarquen rotundament del Fòrum", "es comprometen a no participar-hi ni col·laborar-hi" i "insten a Esquerra Republicana de Catalunya a desmarcar-se del Fòrum".
Resolució de Rebuig

En motiu de la celebració del Fòrum de les Cultures, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) manifestem que:

1. Ens desmarquem de manera rotunda de la celebració del Fòrum de les Cultures. Per l’evolució dels continguts del Fòrum, per la falta de visibilitat de la realitat cultural i nacional dels Països Catalans, per la manca de participació en l’elaboració dels continguts i l’elitització de l’organització, per la perversió dels valors que el Fòrum diu defensar (la Pau, la sostenibilitat ambiental, el dret a la vivenda, la multiculturalitat, etc.) i per l’orígen èticament dubtós del finançament privat rebut per part d’algunes empreses.

2. No participarem ni col·laborarem de cap activitat organitzada directament pel Fòrum de les Cultures.

3. Emplacem a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a desmarcar-se del Fòrum i a no participar ni col·laborar de cap de les activitats que s’hi organitzin.

4. Lamentem que la celebració del Festival Mundial de la Joventut, que enguany tindrà lloc a Barcelona, utilitzi el Fòrum com a patrocinador. Tanmateix, entenem que aquest fet –que no ha condicionat en res el programa i el desenvolupament del Festival- no pot alterar el compromís de la nostra organització vers el FMJ. I ontraposem el model d’organització i els continguts del Festival Mundial de la Joventut enfront dels del Fòrum de les Cultures.

Visca Catalunya lliure!
Sant Cugat del Vallès, 8 de Maig de 2004
Mira també:
http://www.jerc.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!
Una altra vegada més la estratègia d'ERC per a jugar dues bandes. Les JERC fent de "guais" i "enrollades" per a amagar la realitat i les vergonyes d'ERC

ERC venuts al capital!
Endavant CUP!
www.llibertat.com/cup
Les JERC aproven vendre's al capital i regalar-se al PSOE
12 mai 2004
Unes 200 persones viuen en l'extrema pobresa en el perímetre del flamant Fòrum de les Cultures

Barcelona.- A uns centenars de metres del flamant recinte del Fòrum, on es parlarà de la necessitat d'eradicar la pobresa, de fer arribar aigua potable a milions de persones i de fomentar la igualtat, viuen unes 200 persones en l'extrema pobresa i, en algun cas, sense aigua ni llum.

Són famílies gitanes que viuen distribuïdes en tres campaments situats als carrers Fluvià i Cristóbal de Moura i al passeig Taulat, just davant dels pisos de la nova façana marítima de Poblenou. Fins a començament d'any també hi havia un quart campament de grans dimensions, amb unes 300 persones, al carrer Agricultura -també molt a prop del Fòrum-, però la policia el va desallotjar al febrer i, ara, es troba en una zona més allunyada, al carrer Santander, al districte de Sant Andreu. Segons l'Ajuntament, actualment hi resideixen entre 70 i 80 persones en caravanes, però aquest diari no ho ha pogut comprovar perquè un vigilant privat hi prohibeix l'entrada a la premsa. La majoria de les famílies són d'origen gallec i portuguès, però també n'hi ha de madrilenyes, i no disposen ni d'aigua corrent ni d'electricitat.

En el perímetre del Fòrum, la situació més extrema és la del campament del carrer Fluvià. En un solar d'escasses dimensions viuen 27 famílies en caravanes i camions que es troben literalment amuntegats els uns a tocar dels altres. Tenen aigua i llum, que agafen de la xarxa pública, però l'entorn està ple de brutícia, andròmines i bassals d'aigua estancada. El campament es veu perfectament des de l'exterior per la situació de degradació total en què es troba, i perquè just al davant hi ha un munt de blocs de ciment -dels que s'utilitzen a les obres- que, segons l'associació Moviment Quart Món, l'Ajuntament de Barcelona ha col·locat per dificultar-hi l'entrada de més vehicles. Hi ha famílies que diuen que viuen allà des de fa més d'un any -cosa que ha corroborat el regidor del districte, el socialista Francesc Narváez- i d'altres que s'hi han instal·lat recentment, després de ser desallotjades del carrer Agricultura.

També del carrer Agricultura provenen les nou famílies que resideixen al carrer Cristóbal de Moura. Primer es van instal·lar al campament del carrer Santander, però van marxar fa unes tres setmanes per la falta d'aig
ua. En aquest cas, les caravanes i els camions es troben perfectament camuflats als terrenys d'una fàbrica abandonada, just davant del Parc Industrial del Poblenou i en una zona en obres on es construeixen els pisos del 22@. L'últim assentament és just davant dels pisos de recent construcció del passeig Taulat, en una casa abandonada camuflada com si fos un lloc de recollida de cartró i ferralla. Hi viuen unes 25 persones.

En tots els casos, l'Ajuntament de Barcelona coneix l'existència dels campaments. A més, algunes de les famílies cobren el PIRMI, cosa que vol dir que estan empadronades a la ciutat, que fa més d'un any que viuen a Catalunya, que no disposen de prou recursos per atendre les necessistats més bàsiques i que fan esforços per inserir-se socialment -per exemple, tots els menors dels campaments estan escolaritzats a col·legis de la zona-, ja que aquestes són les condicions per cobrar aquest ajut de la Generalitat. La recollida de cartró és la principal activitat d'aquestes persones. Diuen que els paguen «sis pessetes» -encara parlen en pessetes- per quilo de cartró.

«La solució és esperar que els facin fora i marxin a un altre lloc»

El regidor del districte de Sant Martí -on es troba el Fòrum i tres dels quatre campaments de gitanos-, Francesc Narváez (PSC), diu que la situació d'aquestes famílies és difícil de resoldre. Segons assegura, durant dos anys es va intentar dur a terme un programa d'inserció social d'aquestes persones, i va ser tot un fracàs perquè «no volen renunciar al seu estil de vida». «La solució és esperar que els facin fora i marxin a un altre lloc». Això sembla que és el que passarà. Les famílies del campament del carrer Fluvià ja han rebut una citació per anar a judici el 24 de maig; les del carrer Santander tenen vista el 2 de juny; les del carrer Cristòbal de Moura ja han estat advertits pel propietari del solar; i les del passeig Taulat -que són les que viuen més a prop del recinte del Fòrum-, asseguren que agents antiavalots van intentar desallotjar-los la setmana passada. En tots els casos, els acampats són en terrenys de propietat privada i, per tant, han de ser desallotjats a instància del propietari i amb una ordre judicial.
El conseller d'ICV a Sant Martí, Carles Méndez, diu que el problema ja s'escapa de les competències del districte, i ha passat a ser un assumpte de la ciutat, perquè «els campaments poden ser un dia en un districte, i un altre dia en un altre». La prova és el campament del carrer Agricultura, que primer era a Sant Martí, i ara és a Sant Andreu, que se'l va desallotjar al febrer. L'Ajuntament de Barcelona, però, manté un mutisme total. Fonts municipals es limiten a dir que fan un «seguiment» de l'escolarització dels infants i de les condicions sanitàries de les famílies. El regidor de Benestar Social, Ricard Gomà (ICV), ha declinat fer-ne declaracions. Amb tot, sí que va acceptar reunir-se amb representants del Moviment Quart Món, SOS Racisme, l'associació de veïns del Poble Nou i la parròquia del Sagrat Cor, que a començament d'any van constituir una plataforma per reclamar al consistori una sortida social per a les famílies gitanes. Segons César Caparrós, del Moviment Quart Món, el regidor té «bona voluntat», però a la pràctica no s'ha materialitzat en res. També diu que el programa d'inserció social del qual parla Narváez es va reduir a un estudi de la situació de les famílies, però que en cap moment no s'ha fet un acompanyament perquè aquestes persones puguin trobar una feina que les ajudi a sortir de la seva situació. Precisament, la plataforma ha presentat un projecte en aquest sentit a l'Ajuntament, que inclou com a última fase ajuts perquè puguin trobar un habitatge. De moment, no han rebut cap resposta.

Font: El Punt, edició Barcelona

10-05-2004

www.llibertat.com/cup
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
Si, el que fa riure més en que en aquest mateixes pàgines us acusen de reformistes i que només voleu els vots... mai s'es prou "guai" i "enrotlla't" amiguet!!

M'alegro molt de que les CUP es presentin, per cert. Pero no us votaré.
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
Amiguet, jo sí que votaré CUP però no en formo part, així que no m'hi incloguis.
Mai s'és prou guai, però ERC té la solució, adaptar els nivells de "guaisme" als diferents públics fent servir les JERC. D'això alguns en dirien que és enganyar al personal
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
I es desmarquen ara... pq no ho feieu fa uns mesets xatins?
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
que triste tener que comer la oya a niñatos para que voten y se alisten a su particular partido... pero que diferencia hay entre militar en un partido u otro? acaso no son igual de borregos las juventudes del pp ke los de la jerc?? quizas la comparacion es odiosa i exagerada, pero para mi es lo mismo militar en un partido nacionalista catalan que español, todo por la patria, o tot per la pàtria... no significa lo mismo? pos eso, a ver si nos enmascaramos menos, i nos dais menos la brasa con vuestra campaña electoral. para ser catalan no hace falta ser de la jerc ni de ná!!!
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
que triste tener que comer la oya a niñatos para que voten y se alisten a su particular partido... pero que diferencia hay entre militar en un partido u otro? acaso no son igual de borregos las juventudes del pp ke los de la jerc?? quizas la comparacion es odiosa i exagerada, pero para mi es lo mismo militar en un partido nacionalista catalan que español, todo por la patria, o tot per la pàtria... no significa lo mismo? pos eso, a ver si nos enmascaramos menos, i nos dais menos la brasa con vuestra campaña electoral. para ser catalan no hace falta ser de la jerc ni de ná!!!
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
"No a los partidos", Franco, Stalin i molts d'altres estaríen totalment d'acord amb tú. Per ser niñato tampoc cal estar a cap partit polític...
I el festival de la juventud?
12 mai 2004
Primer de tot qdir que " a toro pasado" es molt facil i amb nula credibilitat fer aquesta resolucio. Quan el mosntre dona senyals de fracas estrepitos aquests marrecs es baixen del carro....

Segon i ultim m'agradaria mantenir aquest document ben visible quan a l'agost es celebri el Festival Mundial de la Juventud dintre del Forum i on les JERC tenen un paper amb actes i xerrades....les anularan? s'en desmarcaran? o ens vindran amb el "cuentu" que el Festival Mundial de la Juventud es fora del Forum, argument surrealista...

Demano que s'en pronuncii algu de les JERC sobre aixo....i altra vegada una mica mes d'autonomia politica. No val apuntar-se a caball guanyador, s'ha de tenir criteri i agilitat. I el Ferum ja porta funciunant tres dies (pateticament)

Jon
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
El punt 4 diu que el Festival de la Joventut es patrocinat pel Forum? No us enganyeu penya....el Festival ES Forum. El vostre paper es en el Festival aixi que desmarque-vos del festival o aneu a cagar a la via amb papers mullats que volen crear malentesos i quedar be amb tiothom. Amb el Carod i els Consells juvenils i amb la gent que portem temps desmarcant-nos.

Au salut
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
12 mai 2004
Es curiòs com també les JERC han signat el manifest de la Campanya contra la Consitució Europea dels Països Catalans i en canvi els seus polítics "adults" estàn aplaudint encantadíssims de la vida que la Constitució europea es tradueixi en català. Quin progrés!
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
13 mai 2004
Festival Mundial de Joventut integrat dins dels actes del Fòrum (de les 70 entitats de ple dret del Consell Nacional de Joventut de Calaunya només CEPC i diria CJC van posiconar-se inicialment en contra), on l'exèrcit de Trillo cedia i montava le stendes pels participants (al final s'hi van fer enrere) dins de terrenys "Fòrum" (o indra, o corte inglés...)

té morbo la cosa no?
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
13 mai 2004
Molt bé per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans i la CJC!!
JERC-ERC. El Baron Asler
13 mai 2004
Disculpeu pero la primera entitat a desmarcarse del Forum i en consequencia del Festival va ser RAI. El text ja ha sortit varies vegades a indymedia i no l'afegeixo pero el podeu mirar a www.pangea.org/rai. Malauradament aquest tema mai va ser debatut a fons i el desmarque ha sigut individual, pero i han mes entitats del Consells que s'han desmarcat, per lo que jo se el SCI (Servei Civil Internacional també ho ha fet)

Lo de les JERC es un Mr Hide mes en la seva dinamica de tenir dues potes a tot arreu...a fregir esparrecs...
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
13 mai 2004
Endavant amb les CUP!,els de ERC , comencan a fer la mateixa pudor que la merda convergent!!INDEPENDENCIA, REVOLUCIO , SOCIALISME!!
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
13 mai 2004
pero si el Forum esta lleno de trepas de la JERC
Re: Les JERC aproven una resolució desmarcant-se del Fòrum de les Cultures
03 jun 2004
Estic ha fabor de cup , el que esta passant amb els catalans i gent daltres pobles fa pena, aixi no arribarem en lloc , em de lluitar pel poble pro amb criteri tot aixo s'ha darreglar .

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more