Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
+ sobre l'home atrinxerat
12 mai 2004
Des de la Comissió de Veïns de La Bordeta,us expliquem quelcom més sobre "l'home atrinxerat" a un restaurant del Camí de la Cadena.

L'"home" s'anomena Pepe Molina i viu al barri des de sempre. Té el bar anomenat "Estrella del Sur", un lloc mític i estrany amb una mena de terrassa andalusa on es feia carn a la brasa. de fet, la gent del moviment veïnal i hem anat sovinta sopar.

El Molina, un home castellà, ens explicava que el seu pare (o el seu avi?) havia comprat el local, pagant en ma i fent un paper amb el venedor, pràctica poc recomanable però sembla que habitual en aquells temps. També ens explicava que els papers en qüestió se'ls va endur una riuada l'any 62 (crec)doncs aquesta és una zona propensa a les riuades.

Cap els anys vuitanta i pico va aparéixer la Immobiliària Lles, propietat de les netes del Muñoz Ramonet i la família Villalonga del Banc Centrali va reclamar judicialment la propietat.

En Muñoz Ramonet, com a referència, va ser un especulador que va entrar amb els nacionals a Barcelona, va maniobrar sota cobertura de la Falange i concentrant els "cupos d'importació" de matèria primera de teixit per anar-se quedant empreses tèxtils catalanes i, sobre tot, els seus solars. Va amassar una gran fortuna i va haver-se d'escapar a Suissa per estafador, lloc on va morir envoltat de milions.

La poderosa Immobiliaria Lles va perseguir, com he explicat, al Molina fins que l'advocat d'aquest li va reclamar més de tres milions per continuar. Diners que aquest home diu que no tenia, i es va quedar sense defensa i va perdre el plet.

Després algú manifesta que ha anat venent garitos/magatzems a immigrants recentment arribats de manera ilegal. Immigrants que també deshauciaran.

Al mateix carrer viuen cent persones (magrebis en la seva majoria) que han anat ocupant unes barrauqes al que s'anomena Patio 27. També sense papers clars de propietat o de lloguer.

Com tota aquesta zona està afectada pel Projecte Can Batlló el moviment veïnal tement el final que s'està produint, vam demanar a l'Ajuntament que fes un cens de les perones del Camí de la Cadena. S'hi van negar i el vam fer els veïns del barri. Vam entregar el cens al districte i a l'Ajuntament Central (la Roser Veciana). Al cens hi constaven 17 famílies i 77 persones.

Al projecte de Can Batlló, discrepàncies sobre l'operació a banda, d'un costat hi ha l'esmentada Immobiliària, que bloqueja l'operació tot reclamant més i més diners per deixar l'espai (espai de l'antiga fàbrica on ara hi han centenars de petits tallers en situació no gaire clara alguns).

I al costat d'això un home amb una escopeta, perdedors estafant-se uns als altres, i els especuladors, preparant la propera queixalada en les famílies d'immigrants, acabant de parar la taula pel festí.

Disculepu el rollo. Us adjunto un article que va aparéixer a La Burxa d'aquest mes sobre el tema:

------------------------------------------
Història de perdedors


Roser Benavent 30/04/2004
A lâextrem sud dels nostres barris, a cent metres de la âcrèmeâ? especulativa del nou nucli de centralitat de la plaça Cerdà, encara hi podeu trobar el Camí de la Cadena.

Malgrat que amb lâobertura de lâAvinguda del Carrilet ha perdut gran part del seu misteri, segueix sent un tros de barri frontera on van a parar les darreres onades dâimmigrants. Propietats fosques, interessos infinits, necessitats i misèria hi conviuen.

A un extrem del carrer encara trobareu âLa Estrella del Surâ? un restaurant també mític i misteriós que ara ha anat convertint-se en un racó-gueto de bolivians.

Lâamo de La Estrella del Sur, empara la seva propietat en uns documents privats que es va endur una riuada als anys 60. A més a més, havia vengut o llogat locals (per posar-li un nom) a immigrants encara amb menys papers que ell.

Davant de tots ells la imponent immobiliària Lles pledeja i guanya arrabassant-los les propietats. De fet, el desallotjament estava previst el passat 11 de març, i els fets dâaquell dia, coneguts per tots, ho han ajornat encara sine die.

Aquesta és una pelâ¢lícula on es troben les riques hereves dâun estraperlista i especulador com en Muñoz Ramonet que va entrar a sang i foc a Barcelona a les acaballes de la guerra civil, uns immigrants castellans amb cops de mala fortuna, uns immigrants enganyats o estafats i un projecte multimilionari per que les riques hereves puguin afegir alguns mils de milions a la seva inabastable fortuna.

Tot això amb els convidats especials dâuns treballadors madrilenys assassinats quan anaven a treballar per uns immigrants també pobres i desesperats.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: + sobre l'home atrinxerat
12 mai 2004
a la comisión de vecinos de La Bordeta:

os paso el email de QSVT, nuestra web y sobretodo nuestro espacio en radio bronka (los martes de once a una de la mañana) queda a vuestra disposición (y a la de Jose Molina, por supuesto) para contarnos lo que ha sucedido hoy, así como el pasado de todo esto, y lo que va a pasar a partir de ahora.

QSVT

www.quesevayantodos.net

quesevayantodos ARROBA moviments.net
Re: + sobre l'home atrinxerat
12 mai 2004
El dia en que comencin a esclatar bombes a les immobiliàries algú es preguntarà perque?

FORA RATES ESPECULADORES
mil gracies per l'explicació
12 mai 2004
res d rotllo, super-clara i necesaria. si teniu mes infos d aqet tema o d la espeCULació, per favor, publiqueu. necesitem info q surt d nosaltres, la gent.
Sindicat