Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Diàleg, diversitat, multiculturalitat... i del barri de la Mina qui se'n recorda? (Català/Castellano)
09 mai 2004
Ahir a la cerimònia inaugural del Fòrum de les cultures de Barcelona es parlà molt de la diversitat, el diàleg, la convivència entre cultures.
mina.jpg
A només 500 metres d'allà, un barri de Sant Adrià de Besós sap molt bé que són totes aquestes paraules que sonen tant bé. Ells des de fa molts anys conviuen entre cultures ben diferents i s'entenen i dialoguen en llengües diferents i s'entenen. Però ningú se'n recorda d'ells.

En el barri de la Mina de Sant Adrià de Besós sabien que el Fòrum posaria encara més en evidència l'estat d'oblit en que es troba el barri. Sabien que el Fòrum no els solucionaria els problemes i saben que des d'ahir ja ningú se'n recordarà més d'ells. Els van prometre projectes per rebitalitzar el barri, però l'únic que han vist és una part tant petita del pastís que no els ha donat ni per asfaltar els carrers. El barri de la Mina no necessita fòrums per sortir de la situació d'oblit en que es troba, sinó actuacions que vagin en la millora de la situació social del barri.

Ahir els polítics s'ompliren la boca de paraules ben sonants, però el que realitat han fet és omplir-se la butxaca gràcies a activitats especulatives mai vistes a la ciutat de Barcelona. Contractes multimilionaris per fer de la desembocadura del Besós, una zona d'alt standing o­n els privilegiats de la ciutat visquin d'esquenes a la realitat social de la zona.

Dels milers de milions que ha costat el fòrum, una gran part provenen d'inversions privades. Aquestes empreses que inverteixen en el Fòrum, no ho fan de forma altruista, a canvi esperen beneficiosos contractes que els permetin construir en una de les zones més cotitzades actualment del a ciutat.

A més nombroses entitats cíviques i socials de Barcelona, incloses federacions de veïns, s'han mostrat en contra del Fòrum. Uns critiquen que patrocinin el Fòrum empreses amb activitats poc ètiques, i d'altres s'han mostrar en contra per la gran especulació urbanística de la zona. A més en el Fòrum hi ha grans absents, com Amnistia Internacional o d'altres o­nG's de reconegut prestigi.

--------------------------------------------------------------------------------
Diálogo, diversidad, multiculturalidad... y del barrio de la Mina quien se acuerda?

Ayer a la ceremonia inaugural del Foro de las culturas de Barcelona se habló mucho la diversidad, el diálogo, la convivencia entre culturas. A sólo 500 metros de allá, un barrio de Santo Adrià de Besós sabe muy bueno que son todas estas palabras que suenan tanto bien. Ellos desde hace muchos años conviven entre culturas bien diferentes y se entienden y dialogan en lenguas diferentes y se entienden. Pero nadie se recuerda de ellos.

En el barrio de la Mina de Santo Adrià de Besós sabían que el Foro pondría todavía más en evidencia el estado de olvido en que se encuentra el barrio. Sabían que el Foro no los solucionaría los problemas y saben que desde ayer ya nadie se recordará más de ellos. Los prometieron proyectos por rebitalizar el barrio, pero el único que han visto es una parte tanto pequeña del pastel que no los ha dado ni por asfaltar las calles. El barrio de la Mina no necesita foros por salir de la situación de olvido en que se encuentra, sino actuaciones que vayan en la mejora de la situación social del barrio.

Ayer los políticos se llenaran la boca de palabras bien sonantes, pero el que realidad han hecho es llenarse el bolsillo gracias a actividades especulativas nunca vistas a la ciudad de Barcelona. Contratas multimillonarios por hacer de la desembocadura del Besós, una zona de alto standing dónde los privilegiados de la ciudad vivan de espaldas a la realidad social de la zona.

De los miles de millones que ha costado el foro, una grande parte provienen de inversiones privadas. Estas empresas que invierten en el Foro, no lo hacen de forma altruista, a cambio esperan beneficiosos contratos que los permitan construir en una de las zonas más cotizadas actualmente del a ciudad.

Además numerosas entidades cívicas y sociales de Barcelona, incluidas federaciones de vecinos, se han mostrado en contra del Foro. Unos critican que patrocinen el Foro emprendidas con actividades poco éticas, y de otros se han mostrar en contra por la grande especulación urbanística de la zona. Además en el Foro hay granos ausentes, como Amnistía Internacional o de otros o­nG's de reconocido prestigio.
Mira també:
http://www.elliotfernandez.com
http://www.kaosenlared.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Diàleg, diversitat, multiculturalitat... i del barri de la Mina qui se'n recorda? (Català/Castellano)
09 mai 2004
La foto més impresionant del veritable significat del fotut2004, la vem poder veure ahir quan ens moviem del lloc inicial de la mani a la part esquerra. Quan passavem per davant del barri de La Mina i La Catalana, contrastava l'absoluta precarietat amb vistes al monumentalisme de disseny. Els han plantat la vergonya a la cara, no contents amb oblidar-se d'ells han fet que ells no s'oblidin del que tenen davant, el gran triangle que a partir d'ara formarà part del seu horitzó, i al qual mai podran arribar per les nombroses tanques que tallen un camí d'uns pocs centenars de metres. Ni la seva condició de gitanos alguns, de pobres tots, d'oblidats en definitiva té descompte en unes entrades a les que no poden arribar, ni en volen.

Davant d'ells on abans es veia el mar, ara un fastuòs monument a l'urbanisme desmesurat, remember Porcioles, i un port per gent guapa on només es podrà entrar pel mar amb el teu iot de luxe. Ahir el pijerio i el més fastigòs txupapollisme del poder de tota Barcelona i rodalies, es passejaven contents i tranquils, protegits per milers de policies i militars, sense faltar els franctiradors visibles a alguns edificis dels voltants. A fora la mugre de sempre (nosaltres) feiem una miqueta de soroll, però demà o passat demà arribarà el silenci, i el bombardeig de propaganda i medalles repartides entre les administracions i entitats venudes, faran oblidar dels discursos als habitants del Poble Nou, de La Mina, del raval, la Catalana, del 22@, dels pobles del voltant.

Haurem de continuar fent molt més soroll.
Re: Diàleg, diversitat, multiculturalitat... i del barri de la Mina qui se'n recorda? (Català/Castellano)
09 mai 2004
No solo son cinicos con esas "culturas" del mundo que dicen haber congregado para entenderse. Son tambien cinicos con los pobres y marginados que tenemos aqui al lado, en la Mina. No les interesan ni los unos ni los otros. No les interesan mas que sus negocios.
Sindicat Terrassa