Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : fòrum 2004 : especulació i okupació
Federació d'Associacions de Veïns (FAVB) diu NO al Fòrum!!
08 mai 2004
Defineix el Fòrum de les Cultures com una operació especulativa desproporcionada en relació amb les necessitats dels barris de l'entorn.

Destaca els 2.296 pisos amb aluminosi dels barris de La Pau, Maresme i Besòs, i que encara estan pendents de rehabilitar 14 anys després d'haver-se detectat aquesta patologia a la ciutat.

Es mostra preocupada també per les contradiccions mediambientals de la intervenció en aquest sector del Besòs, sobretot pel que fa al model energètic, "basat en energies no renovables i condicionat urbanísticament per interessos empresarials de grans companyies".

Neguiteja també el que vindrà després, dels diàlegs del Fòrum no en restarà una declaració de Barcelona amb compromisos concrets.
El moviment veïnal dóna l'esquena al Fòrum

Tal i com informa el diari El Punt, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha donat la benvinguda al Fòrum amb un monogràfic de la revista La Veu del Carrer en què exposa les diverses i dures argumentacions de l'entitat en contra de l'esdeveniment.

LA FAVB defineix el Fòrum de les Cultures com una operació especulativa desproporcionada en relació amb les necessitats dels barris de l'entorn. Com a exemple, la FAVB destaca els 2.296 pisos amb aluminosi dels barris de La Pau, Maresme i Besòs, i que encara estan pendents de rehabilitar 14 anys després d'haver-se detectat aquesta patologia a la ciutat.

El moviment veïnal qüestiona el Fòrum perquè no ha escoltat les necessitats dels ciutadans dels barris que el volten, perquè xoca frontalment amb la realitat del seu entorn.

A part dels aspectes urbanístics, la FAVB es mostra preocupada també per les contradiccions mediambientals que planteja la intervenció en aquest sector del Besòs, sobretot pel que fa al model energètic, "basat en energies no renovables i condicionat urbanísticament per interessos empresarials de grans companyies".

També la preocupa el que vindrà després. O el que no quedarà. Dels diàlegs del Fòrum no en restarà una declaració de Barcelona amb compromisos concrets, deia ahir Eva Fernández, que deia que "quedarà una confusió bastant important i és difícil que acabi havent-hi un missatge clar".
Mira també:
http://www.lafavb.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat