Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Coses que cal saber sobre el nudisme
08 mai 2004
Us fem arribar una campanya contra la repressió més silenciada d'una de les nostres llibertats LA NUESA, per tal que ens ajudeu a fer difusió del següent text:
Coses que cal saber sobre el nudisme


1- El nudisme és una més de les teves llibertats. No existeix cap llei que prohibeixi fer nudisme a qualsevol lloc públic i, en Dret, tot allò que no està prohibit, està permès. La Constitució de 1978 reconeix la llibertat com a valor superior (art. 1) i també el dret a la pròpia imatge (art. 18.1) i per tant empara la llibertat de cada persona a anar vestit o sense vestir.2- L’any 1995, amb l’aprovació del nou Codi Penal desapareixen els articles contraris a la Constitució i l’escàndol públic deixa de existir com a delicte. El que sí està penat és la realització d’actes de caràcter sexual davant de menors o deficients mentals. Però el sol fet d’estar nu o nua davant d’un menor o d’un deficient mental no és delicte.3- Tot hi que existeixen platges nudistes, legalment es pot estar despullat a qualsevol lloc de domini públic: platja, riu, llac, carrer, plaça, muntanya, etc.4- El nudisme permet la coeducació social per a la igualtat de gènere. Amb el nudisme, l'home i la dona es despullen de qualsevol actitud mental provocativa i són capaços de relacionar-se més enllà dels prejudicis culturals que tradicionalment els condicionen.5- Tothom fa nudisme: homes i dones, infants i gent gran, rics i pobres, creients i ateus, grassos i prims, alts i baixos, catòlics, musulmans, hindús, protestants, europeus, africans, xinesos, sudamericans, homosexuals i heterosexuals, en parella, sol, en grup o en família, de dretes i d’esquerres...6- El nudisme permet gaudir d’un bronzejat integral sense marques blanques i tornar a casa sense dur el banyador mullat. També ajuda acceptar el propi cos i prevé malalties derivades d’aquest fet com són l’anorèxia o la bulímia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Coses que cal saber sobre el nudisme
08 mai 2004
Ara es quan tots els integristes començaran a escriure dient que sou uns reformistes, uns puretes, uns no sé que, que us foteu el broncejat per on pogueu, i que bla, bla, bla, que radical soy!
Pero la realitat és que com molt sabem, o hauriem de saber la revolució, comença per un mateix i quina és la primera opressió que patim, sinó la que encotilla el nostre propi cos. Tots, començant per un servidor, som víctimes de tabús i la mala educació que se'ns ha donat, que ens fa sentir vergonya del propi cos, de ruboritzar-nos amb la visió del dels demés, com si no fos algo natural, com si fòs algo indecents (se m'ocurreixen coses molt més indecents)
Venga, pues a quitarse la chupa ronyosa y las botas militares que usais en verano. Para ser punk no hay que pasar calor, ya sé que no tiene tanto anarko-glamour un pene al aire, pero joder, se está más cómodo
Re: Coses que cal saber sobre el nudisme
08 mai 2004
sou uns reformistes, uns puretes, uns no sé que, que us foteu el broncejat per on pogueu
Re: Coses que cal saber sobre el nudisme
08 mai 2004
Em sembla molt bé la causa del nudisme però jo no crec que el practiqui
Cadascú que faci el que vulgui i espero que cap nudista sigui perseguit mai més tampoc
salut
Re: Coses que cal saber sobre el nudisme
08 mai 2004
Jo passo de bronzejats, fa un quart de segle que no em compro un banyador i tot aixo que m'estalvio, no m'agrada comprar roba i menys aquesta cosa enganxifosa que es diu banyador, m'agrada anar en pilotes perque em sento mes lliure, natural i en toca l'aire, el sol i l'aigua als "baixos", m'agrada veure el sexe de la gent que m'atrau sexualment i de la que no m'atrau també, les platjes de families senceres en boles, de iaios morrejant-se i foten-se ma, m'agrada que em mirin el sexe, que me l'observin, els voyeurs, els "pervertits" sexuals, el sexe prohibit i tot allo que escandilitzi. Vaig amb pilotes sempre que puc (en algun lloc no pots anar-hi perque et fotarien una ostia o et detendrien o t'emprenyarien i fa anys que vaig optar per no banyar-me amb pilotes en platjes de vestits ni fer striptease a les discoteques per evitar possibles agressions). No necessito cap teoria, el plaer de la sensacio de llibertat, de l'exhibicionisme (com més mitxelins millor) és insuperable, unic. A la merda els tabus. (Ara si algu se sent mes comode anant embolicat de roba, benvingut, volguent carregant-nos un tabu, no crearem un antitabu més encorsetat encara, pot ser ben divertit anar amb americana i corbata i sabates de xarol a un lloc nudista)
Re: Coses que cal saber sobre el nudisme
09 mai 2004
La llei bla, bla, bla... però m'agradarà veure què passa si gent despilotada es passeja pel Forum2004.
Sindicat Terrassa