Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
L'Okupació: una alternativa real
08 mai 2004
L'Okupació:
una alternativa real(*)

Des de fa prop de 10 anys, l'Assemblea d'Okupes s'organitza a l'entorn de les cases i centres socials okupats de l'Area Metropolitana de Barcelona, i és una eina d'ajut mutu, comunicació i autodefensa dels diversos projectes de col -lectius que donen vida a espais abandonats, reutilizant-los i convertint-los en espais oberts a les activitats col -lectives, assembleàries i autònomes respecte les administracions.

Més d'una trentena de centres socials configuren en l'actualitat una xarxa de singularitats antagonistes que plantes cara davant del model de societat competitiva i mercantilista, de la prearietat laboral i vital imposada, i del pensament únic teledirigit pels mass media. Aquests espais okupats són una plataforma d'acció i debat de les lluites socials que els utilizen i que els omplen de contingut.

Les amenaces de desallotjament també s'han convertit en una constant durant aquests anys, i en molts casos han desembocat en la desaparició d'alguns espais, però no pas del projectes que s'hi encabien, responent a la repressió amb noves okupacions.

L'entorn jurídic i polític que s'ha articulat al voltant de la repressió contra les okupacions ha variat durant aquest anys i han generat moltes incerteses sobre les garanties en la defensa dels nous espais que s'okupen.

Amb aquest tríptic volem facilitar respostes a alguns d'aquests dubtes per tal de potenciar l'okupació d'espais abandonats, rehabilitant-los com a vivendes o centres socials. També recopilem les adreces de molts centres socials, espais autogestionats, pàgines web de contrainformació i contactes abm col-lectius de advocats que defensen professionalment les okupacions


Assemblea d'Okupes de barcelona. Abril-2004

www.sindominio.net/okupesbcn
_________________________

*Texto está extraido del nuevo tríptico editado por la asamblea de okupas de barcelona, y que se puede encontrar en los habituales puntos de contrainformación de barcelona.

Contenidos del tríptico:
-Aspectes jurídics de l'okupació
-Procés penal
-Procés civil
-Notes i consells
-Per què okupem?
-Llistat de centres socials okupats
-Assemblea d'Okupes de barcelona (texto)
-Algunes webs d'utilitat
Mira també:
http://www.quesevayantodos.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat