Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat públic d’Alternativa Estel en suport als presos i les preses polítiques catalanes
03 mai 2004
La realitat i les condicions de vida que les persones preses han de patir a les presons de l’estat és dura i cada cop s’està estrenyent més la corda sobre aquestes, més si son preses polítiques.
En els darrers mesos els presos polítics catalans estan patint accions repressives continuades com registres, restriccions de trucades o la reducció del número de visites a part de la permanent dispersió i llunyania del seu entorn afectiu. L’ultima vexació contra aquestes persones fa referència al seu dret a dur a terme estudis universitaris.
Ja des de sempre als presos i preses els ha estat difícil l’arribada puntual de material docent i el desenvolupament dels cursos, però la ultima reforma del PP i PSOE els obliga exclusivament l’estudi a la UNED, universitat estatal a distància, negant als presos l'educació en llengua catalana i des de les universitats catalanes. Aquests són els casos d’en Diego Shanchez Burria (Soto del real) estudiant de Dret de la UB i d’en Zigor Larreonda (Albacete) estudiant de Comunicació audiovisual de la UAB.

Tenint en compte la situació en la qual es troben els presos i preses polítiques des de l’Alternativa ESTEL, organització d’estudiants de l’Esquerra Independentista, volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat. Per aquest motiu engegarem una campanya juntament amb RESCAT (col·lectiu de suport als presos polítics) per denunciar la situació i per sensibilitzar tots i totes els estudiants.

Alternativa ESTEL desitja poder veure, el més aviat possible, els nostres companys presos entre nosaltres; per ara, farem nostre la seva lluita i la seva veu.

Llibertat presos polítics catalans!
Mira també:
http://www.alternativaestel.org
http://www.rescat.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat