Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Enmitg del clima d'insurgencia contra l'ocupant, quin paper esta jugant el comunisme iraquia?
Abans de la injusta guerra i la vergonyosa ocupació anglonordamericana de l'Irac, es deia que els EEUU no pensaven exercir una estrategia belica similar a la utilitzada a l'Afganistan ,basada en la colaboracio en la oposició interior, degut a que la unica oposicio al regim del Saddam a dins del país la exercien els independentistes kurds, el xiisme proirania i els comunistes.

El comunisme iraquia va ser fortament combatut pel regim baazista i va organitzarse entorn a cedules armades al kurdistan iraquia, on - a mes d'entre els xiites de les grans ciutats- té encara avui més preséncia. Amb l'enderrocament de Saddam, el Partit Comunista torna a ser legal i el seva publicacio principal va ser legalitzada i rapidament reimpresa gracies a l'ajut nordamerica. En els primers mesos de l'ocupacio els comunistes han sigut colaboradors mes o menys proxims de l'ocupant i el colectiu que mes mostres ha donat d'alegria davant l'adveniment de la dictadura...
(Fins aqui el paper mediatic a occident del PCIraquia)

<b>I ara que ?</b>

Tanmateix, quin paper esta jugant en plena insurjencia el comunisme iraquia?
Continua el seguidisme de l'ocupant???? Les poques informacions que arriben a la premsa occidental (Times,WhPost...) indiquen que SI, el comunisme irquia continua siguent un suport a l'ocupant, tot i que amb la boca petita fa alguna critica.

Sembla inversemblant que aquest clima de rebelio sigui comandat exclusivament des de l'islamisme radical i que l'esquerra iraquiana no hagi pres determinació a pendre postura a favor de l'alliberament nacional del seu poble.
Si realment el principal - i gairebé unic- partit d'"esquerres" d'aquell país no es capas de canalitzar l'esperit insurrecte del seu poble i aquest es utilizat per l'islamisme més reaccionari i primitiu... QUIN FURTUR ESPERA A L'IRAC!?
------
Fora els ocupants de l'irac i palestina! Visca el FPLP!!!
Mira també:
http://www.iraqinews.com/party_iraqi_communist_party.shtml
http://www.iraqcp.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
i que paper esta jugant el partit socialista de l`irak? doncs, ningú, perque no existeix.I els anarquistes tres quarts del mateix. A l'hora de la lluita nomes existeixen els comunistes, els altres nomes son uns oportunistes de merda.
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
El que passa podria ser qu'a Irac, només existeixi l'ESTAT iraquià, i cap nacio iraquiana. Irac no és Vietnam (nacio ja més que mil.lenària quan la conquesta francesa). Irac va ser creat per uns imperialistes destroçant les restes d'un altre imperialisme (el turc), i perjurant-se els imperialistes occidentals d'un TRACTAT (en bona forma, degudament signat) amb el poble kurd. tractat de Sevres, perjurat a Lausanne, sense ni tan sols haver-se molestat en anul.lar el primer tractat.

Un occidental pot somniar veure una insurgència nacional, etcètera. Els que son a les primeres files per coneixer la situacio real, i també els projectes repressius d'uns i altres tenen un analisi que divergeix. I si els comunistes sabessin millor el que passa allà que nosaltres, entre Paris i Barcelona?

En els inicis, els estat-unidencs varen intentar construir un estat principalment xiita. Varen deixar una petita plaça als Kurds.
1- Davant la por qu'inspirava la totpoderositat dels xiites, els estatunidencs es varen fer una petita mica enrera.
2- Per premiar la col.laboracio xiita, es necessitava un govern de més de 200 membres, d'una quarantena de caps de l'Estat, i de quatre governorats de provincia per poble.

Els qu'avui "resisteixen" resisteixen de veritat? o son gent que vol acreixer la seva part de beneficis de la conquesta i fa pressio?

Els imperialistes occidentals son ara dins une situacio o no es poden ni mantener ni retirar. En aixo és pot assemblar a Vietnam. En rés més.
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Antoni, que dius???? En serio, que alguns so fagin mirar.
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Antoni,
Estmat amic, a l'hora de la lluita sembla que nomes hi hagin comunistes, es veritat i sino pregunta a algu per els fets de maig del 37.
També podries preguntar per la repressió de Kronstand o els milions de deportats a siberia.
De fet crec que tens raó, només són els comunistes els que estan al carrer.
Salut a tots aquells que estan a la lluita del dia a dia.
per un Anarquista, "que mai estem en lluita" segons l'Antoni.
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Els anarquises es van passar 40 anys a Tolouse vivint de les pensions de l'estat frances. Stalin va enviar uns quants a Siberia a refrigerar la seva idologia reaccionaria.
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
NO SE PA K LE DAIS TANTAS VUELTAS....EL PCIRAQUI DA AYUDA AL GOBIERNO PROVISIONAL PERO QUADROS ENTEROS DE MILITANTES COMUNISTAS ESTAN EN LA RESISTENCIA. KREO K EL PC DEVERIA PASARSE A LA RESISTENCIA I LUXAR CONTRA EL IMPERIALISMO CARA A CARA
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Els anarquises es van passar 40 anys a Tolouse vivint de les pensions de l'estat frances. Stalin va enviar uns quants a Siberia a refrigerar la seva idologia reaccionaria --------> MAQUIS, TRAICIÓ, CARRILLO, PCE -----> Busca-ho al google i veuras les "pensions de Tolosa" i la "gran lluita" dels comunistes...

A veure si la insurgencia s'"enrojiza" un xic. No a la ocupació!!!!!
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
Companys/es us recordo la divisó que es va produir al PCIrak.

â¡Combatamos la ocupación!â?


Militantes de base del PC iraquí protestan contra su dirección y pasan a la lucha armada
Stefano Chiarini
Il Manifesto

Traducido para Rebelión por Germán Leyens

La ocupación estadounidense de Irak y la participación en el consejo del gobierno provisorio del secretario del PC iraquí, nombrado por el "marja blanco" Paul Bremer, no como tal sino como "miembro de la comunidad chií" han provocado una profunda escisión en el movimiento y numerosos cuadros del partida habrían decidido vencer sus dudas, denunciar a la dirección actual del partido y pasar a la resistencia armada.

Ese grupo ha presentado recientemente un "documento-llamamiento" en nombre del "Partido Comunista Iraquí (cuadros de base)" en el que dan prioridad absoluta a la defensa de la soberanía de Irak, pisoteada por las tropas de ocupación de EE.UU. Un partido, por lo tanto, que recupera su carácter "nacional" y que trabaja por la unidad de todas las fuerzas del país, más allá de las divisiones políticas o confesionales, que se oponen a la ocupación. Un camino que han tomado asimismo otros cuadros del movimiento comunista que apoyan al Partido comunidad iraquí-Frente Patriótico, ya activo en la resistencia armada en el marco de una coalición con los partidos del movimiento nasserista, del partido Baaz pro-sirio y de los hermanos musulmanes. La estrategia del partido obrero de Irak es diferente, porque considera que es necesario oponerse a la ocupación pero utilizar medios no-militares y preferir la construcción y la movilización de un movimiento de masas. Los cuadros del partido comunista iraquí, en su llamado, saludan, al contrario, toda resistencia contra los ocupantes, y en particular, ciertas acciones armadas de las células del Partido en la ciudad de Al Nekhalilah (Kerbala) y en el departamento de Dayala. El nuevo Irak, según los cuadros del Partido, no podrá jamás nacer de la colaboración con los ocupantes, sino de la resistencia que deberá marcar una auténtica resurrección de Mesopotamia, la tierra entre los dos ríos, y que significar "el comienzo del fin de la arrogancia de EE.UU.". El odio que parece ampliarse en la población iraquí hacia EE.UU., precisa el documento, no se refiere de ninguna manera al "gran pueblo estadounidense" sino sólo a los militaristas de la administración Bush, "una banda de opresores" que cumple "las exigencias de los lobbies de la ultra derecha sionista" y que reduce drásticamente las libertades de los propios ciudadanos estadounidenses.

Después de recordar cómo los partidos comunistas han estado siempre a la vanguardia de la lucha contra las ocupaciones militares y el colonialismo - desde Cuba y Vietnam hasta el Líbano donde los camaradas libaneses han alimentado la resistencia contra la ocupación sionista junto con Hezbolá y otras fuerzas nacionales - los cuadros del PC afirman la necesidad, siguiendo la línea de Fahd, el fundador del partido: "Soy un patriota incluso antes de ser comunista" - de abandonar el "juego táctico", la política de espera y un pretendido "realismo" que llevarían a aceptar la realidad de la ocupación. En el centro de las críticas contenidas en el documento, el ex secretario general Aziz Mouhamd y Fakhri Karim, miembro del Buró Político, responsable de las finanzas, de la propaganda y de los aparatos de seguridad. Bajo su dirección, afirman los disidentes, el partido se ha convertido primero en "el portavoz de las tendencias más chovinistas de los movimientos kurdos" y después, a partir de 1991, ha comenzado a aceptar substancialmente una intervención de EE.UU. en Irak. Esta tendencia se habría acentuado con la ascensión de Hamid Majid, vuelto al país con las tropas estadounidenses y colocado por Bremer en el consejo provisorio con la condición de que aceptara la introducción de un criterio confesional en la elección de los miembros del gobierno y que trabajara en la pacificación de la comunidad chií y en la reducción de la influencia de los grupos Al Sadr y Al Kahalis, reforzando al contrario la corriente pro-estadounidense de Al Baquir, Al hakim y a Bahr al Ulum. El documento, después de haber recordado el papel central de la CIA y de EE.UU. en las brutales represiones consecutivas a los golpes de estado de 1963 y 1968, dice que el secretario Hamid Majid, al aceptar la colaboración con los ocupantes, "ya no representa ni al partido comunista ni a los patriotas iraquíes" y que, al contrario, "el Partido está junto al pueblo que resiste con las armas en la mano a la ocupación".

www.kaosenlared.net
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
27 abr 2004
1.::> los cuadros del PC afirman la necesidad, siguiendo la línea de Fahd, el fundador del partido: "Soy un patriota incluso antes de ser comunista" >>> Patriota Irakí : BUENO

2.::> el partido se ha convertido primero en "el portavoz de las tendencias más chovinistas de los movimientos kurdos" >>> Chovinistas kurdos : MALO

UCE
Re: Que passa amb el Partit Comunista de l'Irac?
28 abr 2004
No mos andemos por las ramas buscando habas. Los principlales adalides de las políticas de izquierdas en Irak eran los del Baas. LLamenles comunistas, pannarabes... o una mezcla de todo eso. El caso es que el partido Bass (con Sadam a la cabeza) fué en su momento un partido revolucionario antiimperialista que nacionalizó el petroleo iraqui, instauró en el pais la seguridad social, la educación pública, la laicidad, la igualdad de derechos entre hombres y mujeres, etc.. Aparte de todo esto el Bass fué un partido terrorista (terrorismo de estado) y dictatorial (todos los sabemos) pero una cosa no quita la otra.
Ahora muchos andan buscando comunistas. Bueno, que los busquen, pero la verdad es que buscarlos es tan absurdo como ponerse a buscar laboristas en españa o demócratas (del Kerry) en francia.

Cada estado tiene sus grupos políticos propios. Natural no?
Colera camping CNT