Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Conferència Internacional de Solidaritat amb les preses i presos polítics
19 abr 2004
Conferència Internacional de Solidaritat amb les preses i presos polítics

20, 21, 22 i 23 de maig. Palau de Miramar a Donostia Euskal Herria

Plataforma Egunkaria Catalunya
Estimats amigues i amics del Moviment pro Amnistia,

Els protagonistes de la conferència seran els mateixos presos i preses, però també debatrem sobre diversos temes relacionats amb ells i elles.

Mitjançant aquest missatge sol·licitem la teva adhesió a aquesta conferència.

Abans que ho facis, si així ho desitges, volem informar-te que pretenem emprar les adhesions en una llista molt més ampla dâadhesions que es donarà a conèixer públicament.Lâobjectiu és el dâaconseguir el major nombre dâadhesions, tant a Euskal Herria com en lâàmbit internacional, amb lâobjectiu de donar el màxim ressò i consens a la pròpia conferència, però sobretot als seus continguts, debats i resolucions.

En el document adjunt trobareu el document base entorn al qual es desenvoluparan les ponències i els debats. Si desitges més informació només cal que et posis en contacte amb nosaltres.Si la teva intenció és adherir-te, si us plau, respon en breu mitjançant un missatge, indicant el teu nom i cognoms, professió o càrrec, i, en cas que representis a algun organisme o organització, fes ho constar.

Tanmateix, i si no és demanar massa, ens faries un gran favor trametent i reenviant aquest missatge als teus contactes, si ho consideres oportú.

Amb la convicció que entre totes i tots aconseguirem, mitjançant lâamnistia, veure a les preses i presos amb totes i tots nosaltres,

rebeu una abraçada ben forta solidària

Euskal Herria 18 dâabril de 2004.

PD. Aviat rebreu noves informacions, el programa íntegre i les pre-inscripcions.--------------------------------------------------------------------------------

En el document adjunt trobaràs el MANIFEST convocant a la CONFERÃNCIA INTERNACIONAL DE SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS I PRESES POLÃ?TICS que tindrà lloc al Palau de Miramar de Donostia els propers 20, 21, 22 i 23 de maig dâenguany.

Com ja sabreu, el passat 28 de febrer diverses persones que han tingut relació i implicació històrica amb el moviment pro-amnistia van realitzar la Crida a la Conferència.

Els temes que sâhi tractaran a la conferència sorgiran del propi manifest. En lâesmentada conferència hi prendran part col·lectius de presos i preses dâaltres pobles, organismes de solidaritat, associacions de familiars, ex presos... Amb lâobjectiu de donar una nova embranzida a la convocatòria, el passat 3 dâabril es va tornar a realitzar una roda de premsa davant el Palau de Miramar o­n sâhi va presentar la ponència base que desenvolupa el text del manifest. També és el nostre objectiu reflectir el suport social a aquesta conferència per part dâaquells i aquelles que sou coneguts per treballar en diferents àmbits socials de la societat basca i de lâàmbit internacional.

Per això, en aquest primer missatge et sol·licitem âen primer lloc- la teva adhesió al manifest i âen segon lloc- et traslladem la importància que la convocatòria tingui el major ressò i el màxim suport social i solidari possible.
--------------------------------------------------------------------------------

PRESES I PRESOS POLÃ?TICS EN EL SEGLE XXI
Conferència de Solidaritat Internacional

PALAU MIRAMAR

DONOSTIA â EUSKAL HERRIA

Del 20 al 23 de maig de 2004
En la línia dâallò anunciat el passat 28 de febrer, us presentem aquest document que contextualitza les idees en què es basa la âCONFERÃNCIA INTERNACIONAL A FAVOR DELS PRESOS I PRESES POLÃ?TICSâ?.

Concretarem els temes principals que es tractaran, sent els següents els objectius principals de lâesmentada conferència:

1.- Renovar els conceptes referents al conflicte que habitualment utilitzem i que estan força desfasats.

2.- Informar a la societat de la situació dels presos i preses polítics i crear canals de solidaritat.

3.- Ubicar adequadament en el marc internacional la natura i condicions dels presos i preses polítics.

4.- Conèixer els conflictes polítics dâaltres països i les conseqüències que els mateixos comporten per donar-los a conèixer a Euskal Herria i socialitzar-los.

La Conferencia Internacional en suport dels presos polítics, aprofundirà els següents punts fonamentals:

A la societat basca és cada cop més evident que els bascos i basques vivim en una situació de conflicte polític. Ãs indispensable analitzar degudament els factors que generen aquest conflicte, si realment es vol apostar per la seva resolució.

Nosaltres, com a persones que hem estat presos polítics, sabem que el col·lectiu de preses i presos polítics bascos pateixen de manera especial aquest conflicte. Els estats espanyol i francès mantenen el sofriment del Col·lectiu de manera cruel, violant els drets bàsics dels presos i preses i barrant qualsevol via de solidaritat.

Aquesta submissió té una lectura molt clara: la intenció de destruir la capacitat que aquest poble ha demostrat per a la resistència, és a dir, pretenen assimilar el nostre poble. Al nostre parer, aquí radica, a lâhora dâanalitzar el conflicte, la primera de les claus a destacar: tant lâEstat espanyol com el francès, cadascú a la seva manera, volen assimilar Euskal Herria, negar Euskal Herria com a nació.Aquests Estats opressors, pretenen sovint modificar la realitat. Amb aquest objectiu, col·loquen la memòria històrica fora de la realitat. Per a què? Per amagar que els responsables del conflicte són ells i fer creure que els que realment pateixen el conflicte polític són ells (fent creure que són ells les úniques víctimes de lâesmentat conflicte)

Volem deixar ben clar una cosa, en tots els conflictes i necessàriament, nâhi ha dues parts; dâuna banda, el creador del conflicte, és a dir, el que nega els drets; i per lâaltre, el que pateix el conflicte, això és, qui reivindica que siguin respectats els drets i identitat que li corresponen.

Aquest poble ha vingut patint aquesta esclavitud durant anys. El resultat més sagnant dâaquesta situació el reben sens dubte el Col·lectiu de presos i preses bascos. Els Estats apareixen com a garants de drets per amagar la política de atac i venjança política contra els presos i preses basques, transformant completament la natura i origen del conflicte. Ãs a dir, pretenen fer-nos creure que els Estats són democràtics i que qui lluita pels drets dels pobles oprimits és un terrorista.El Col·lectiu de presos i preses polítics bascos ha vingut pagant i venen pagant molt cara la lluita pels drets dâEuskal Herria. I en aquest conflicte, encara avui, se li nega al pres la seva lluita.

Han tergiversat tan els conceptes, que avui en dia, el major esforç de les democràcies formals és tractar dâequiparar els termes democràcia i drets humans, esdevenir-los sinònims. No es fa cap esforç en RESPECTAR ELS DRETS HUMANS, donant prioritat al simple fet de ratificar formalment les declaracions de drets humans.

En el nostre cas, els majors violadors dels drets tant individuals com col·lectius, són els Estats francès y espanyol, que pretenen legitimar la seva estratègia opressora, descarregant tots els mitjans repressius al seu abast a tota aquella persona que lluiti per canviar el marc jurídic polític imposat, denominant terrorista al lluitador i rebent aquest la repressió més cruel i la vulneració dels seus drets.

Així doncs, en aquesta Conferència, volem analitzar i potenciar els camins per expressar la solidaritat amb els presos i preses polítics. Per això volem conèixer la situació dels presos polítics en el marc internacional, conèixer la repressió de la que són víctimes, intercanviar experiències amb els seus interlocutors, i analitzar els instruments de solidaritat per seguir endavant.

Els Estats no volen admetre ni tan sols lâexistència de preses i presos polítics, però és quelcom que veiem i apreciem a diari, en base al tractament especial que rep el Col·lectiu, que nâhi ha un coneixement implícit del col·lectiu de presos i preses basques. Al nostre parer, cal que la societat reivindiqui explícitament lâexistència dels presos polítics, és a dir, reconèixer els presos polítics com a conseqüència dâun conflicte polític.Cal que la societat no oblidi que els presos i preses polítics són subjectes actius en aquest conflicte polític, això és innegable, i que això està relacionat amb el dret de tot ciutadà a organitzar-se. Com la persona presa política és resultat dâun conflicte polític, li correspon prendre part en els processos polítics i socials que es donen a la societat. Com la seva situació i realitat es basen en els paràmetres del conflicte, el Col·lectiu de presos i preses polítics bascos serà un actor polític que no es pot arraconar en la resolució del conflicte.

Volem que la reivindicació de lâAmnistia Total estigui ben viva al carrer. Però volem insistir que no plantegem lâAmnistia com un simple retorn dels presos i preses a casa, sinó com una superació de les raons polítiques que van dur a la existència de presos polítics.

I finalment,

A lâhora de definir i socialitzar adequadament el conflicte, considerem imprescindible lâenfortiment de la solidaritat plantejada des dâun punt de vista polític.

Veient lâefectivitat dels mitjans de comunicació en aquest àmbit, considerem necessari sol·licitar als mitjans el següent:

1.- Ser crítics davant la versió oficial imposada pel sistema.

2.- Explicar tal com són els fonaments i conseqüències del conflicte, per a que lâopinió dels ciutadans davant el mateix sigui justa.

En les properes setmanes oferirem informació més concreta sobre lâorganització dâaquesta Conferència.

Per trametre les adhesions

bulegoa ARROBA kalera.org

Salut i solidaritat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more