Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : especulació i okupació
Desallotjaments Virreina (II)
17 abr 2004
Foto 084cp.JPG
Foto 086p.jpg
Foto 087p.jpg
Foto 091p.jpg
Foto 092cp.JPG
Foto 095cp.JPG
Hola, visc a Gràcia i vull expressar la més profunda indignació pel que ha succeït aquest matí al barri. Des de primera hora, la Guàrdia Urbana ha âokupatâ? la Plaça de la Virreina per impedir que un grup dâokupes fessin una sèrie dâactivitats que tenien previstes. Sembla ser que a la Plaça sâhi havien de fer activitat per nens, de fet a les activitats dels okupes també hi havia nens, però no se sap perquè la policia ha vingut a dir de males maneres que les dues activitats eren totalment incompatibles. Durant hores, vàries furgonetes i cotxes de la Guàrdia Urbana han posat tanques i han barrat el pas per la plaça, no es podia ni accedir a la font, lâambient era tens. A lâhora de dinar, quan els okupes han plantat la parada per a fer el menjar que tenien previst (a un racó de la plaça degut a les circumstàncies) la policia els ha fet fora a cops de porra, hi havia gent amb lâesquena i les cames plenes de morats. Després dâaixò alguns okupes han respost a lâagressió de la policia amb llançament dâobjectes, destrucció de propietat, un cotxe patrulla trinxat.... després han marxat. Més tard, a la mateixa plaça, un grup de persones ha provat de tornar a parar la taula amb el menjar, ja que les tanques havien estat retirades i semblava que la cosa estava més tranquil·la. Llavors la policia ha tornat amb almenys sis furgonetes i quatre cotxes patrulla i sense mediació possible sâhan posat a pegar de nou a la gent. Per segona vegada aquests goril·les de lâAjuntament han destrossat la parada de menjar i han estomacat a la gent jove que hi havia per allà. Un cop complert âel seu deureâ? els policies sâhan quedat una bona estona més âokupantâ? la Plaça, per tal que quedés clar que allà no es podia muntar res, que els únic âokupesâ? que podien ser-hi eren ells. En resum, un cop més hem pogut comprovar què vol dir lâAjuntament de Barcelona quan ens parla de respecte, tolerància, pau, diàleg, justícia... solucionar un cop més els seus conflictes enviant un grup de matons amb placa i ben bèsties, amb poques ganes dâescoltar i raonar però moltes de pegar i trencar coses, perquè netegin la ciutat de la púrria que els molesta. Fotut 2004...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desallotjaments Virreina (II)
18 abr 2004
Això és el doble llenguatge dels socialistes i els seus companys de viatge. El veritable rostre de la "cara amable" de la barbàrie liberal, els "palanganeros" del Capital.
Re: Desallotjaments Virreina (II)
23 abr 2004
Soc una veïna de Gràcia que vaig patir la okupació dels antiavalots a la Plaça Virreina durant tot el dissabte 17 d'abril.
Va ser una actuació totalment desproporcionada i provocadora. Una exhibició de força "preventiva" que va acabar amb una previsible càrrega policial injustificada que lògicament va generar resposta. És fàcil així que els mateixos veïns tendeixin a associar el moviment okupa amb violència, destrosses, ferits... Alimentant una imatge social dels okupes com a font de conflictes s'intenta criminalitzar aquest col.lectiu.
De fet sembla que alguns veïns havien demanat vigilància policial en previsió de...?
Alguna premsa i emissores de ràdio han donat estranyes versions oficials, El País concretament es remet sobretot a la versió de la Guàrdia Urbana segons la qual "habían pedido en cinco ocasiones a los jóvenes que abandonaran el lugar pero poco antes de las dos de la tarde los okupas volcaron un contenedor y empezaron a lanzar contra los agentes botellas, piedras y partes de un andamio levantado en la plaza". No és veritat. La policia va carregar i després es van produir els disturbis. I tampoc eren 80 com diu aquest diari sinó molt menys (qui podia quedar-se allí davant d'aquell panorama amb la plaça rodejada de tanques, furgonetes policials i antiavalots perfectament blindats i en posició d'atac?).
Potser convindria que els veïns que ens sentim més espantats per la presència dels antiavalots que per la dels okupes ens ocupessim de presentar una queixa formal al consell de districte perquè fets com aquest no es tornin a produir.
Colera camping CNT