Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
València: Nous desallotjaments i setge a l'okupació
15 abr 2004
El Centre Social Autogestionat Xaloc ha estat la darrera víctima del setge que pateix el moviment llibertari i l'okupació últimamnet a València. Simultàneament era desallotjada una vivenda situada al mateix edifici, ambdúes accions supervisades per la Brigada d'Informació de la Policia Nacional, que ha confiscat diversa documentació. Per altra banda, els quatre joves detinguts durant la manifestació que denunciava dos desallotjaments el passat 29 de març han estat condemnats a pagar multes que oscil·len entre els 30 i els 90 euros, mentre que les 52 persones jutjades pel cas Princesa veuen confirmada la seua absolució recurrida pel fiscal.
maderocabron.jpg
S'intensifica la campanya repressiva contra l'okupació a València amb nous desallotjaments


L'Avanç/València
Un discret dispositiu de la Policia Nacional es personà dimecres dia 14 de matí al carrer En Borràs per procedir al desallotjament del Centre Social Autogestionat Xaloc i diverses vivendes situades al mateix edifici. Els agents acompanyaven membres de la immobiliària i la constructora implicades en el nou projecte per a l'edifici. El local, que es trobava buit en eixos moments,desenvolupava des de feia més de 5 anys una intensa activitat social, política i cultural al Barri del Carme de València, i estava llogat fins que a principis d'aquest any els propietaris decidiren no renovar el contracte. Des d'aleshores, circulaven els rumors d'un imminent desallotjament fins que esdevingué ahir dia 14 d'abril sense que es produïra cap incident.

Xaloc albergava una de les distribuidores de llibres, revistes i música crítica més veteranes de la ciutat, la "Destribuidora Soroll", tal i com ells l'anomenaven, que havia participat també a la recent Mostra del LLibre Anarquista, emplaçada casualment al centre desallotjat a causa de la pluja. El centre també havia servit com punt d'encontre de nombrosos col·lectius i havia albergat múltiples projectes alternatius. En un comunicat de l'assamblea de Xaloc-Soroll s'expliquen els fets i es valora la tasca que aquests projectes han desenvolupat: "hem intentat difondre al màxim idees i formes de funcionar autònomes i horitzontals, tractant de fomentar una lluita antagonista a aquest sistema". L'edifici ha sigut recentment venut a una constructora per una immobiliària, la qual havia deixat de renovar els contractes que enguany acabaven.

Al mateix temps, la policia aprofità per desallotjar també diverses vivendes del mateix edifici que havien estat okupades unes semanes enrere. Els inquilins han pogut treure les seues pertinences, tot i que l'habitual Brigada d'Informació de la Policia Nacional que supervisa sempre les operacions contra moviments socials va requisar diversa documentació. Nombroses persones s'acostaren al llarg del matí a les portes del centre per protestar pel desallotjament, i s'ha convidat a participar tothom el proper dissabte 17 d'abril en un dinar a les portes del mateix Xaloc, al carrer En Borràs del Barri del Carme .

MULTA PELS DETINGUTS A LA MANIFESTACIÓ CONTRA L'ESPECULACIÓ

El mateix matí que es desallotjava el CSA Xaloc, se cel·lebrava casualment el judici contra els quatre joves detinguts durant la manifestació del passat 29 de març que denunciava els desallotjaments dels centres socials Las Vias i La Venganza. La marxa, que va recórrer els carrers del barri de Saïdia de València, estigué envoltada constantment per agents antiavalot de la Policia Nacional, que segons alguns manifestants, provocaven els assistents des del primer moment, fins que van carregar provocant diversos ferits i detenint quatre persones. L' acusació, que en proncipi era de danys i desordres, atemptat a la autoritat i robatori amb violència, ha passat a ser de desobediència i furt, és a dir, un judici de faltes. Els acusats han pactat amb la jutgessa una multa de 30 euros per persona per desobediència i un dels acusats, 90 euros per furt.

EL JUTGE RATIFICA L'ABSOLUCIÓ PELS ENCAUSATS i ENCAUSADES AL CAS PRINCESA
Finalment, les 52 persones que havien estat jutjades l'any passat pel desallotjament del teatre Princesa l'octubre de 1999 han estat absoltes pel tribunal que instruïa el cas, que ha desestimat el recurs presentat pel fiscal, no conforme amb l'absolució dels encausats. El jutge ha ratificat la sentència que va dictar l'any passat que absolia les 52 persones acusades de desórdres públics, usurpació i danys. Segons la sentència, "respecte al delicte de desórdres públics, no concurreix l'element de tipus relatiu a l'alteració de la pau pública, ni que els fets es realitzaren amb tal finalitat, ja que fins l'arribada de la policia no s'havia produït cap altercat ni cap veí havia avisat els agents". Respecte al delicte d'usurpació, el tribunal considera que "falta l'element de tipus relatiu a què l'ocupació siga estable i perdure durant un temps (...) ja que no ha quedat provat que existira intenció o ànim de romanença al local". Es considera així que el fiscal no ha aportat suficients proves per capgirar la sentència, quedant així ferma la sentència absolutòria.

El cas Princesa estagué envoltat d'una gran polseguera, tant els dies posteriors al desallotjament l'octubre de 1999 com el judici que es desenvolupà l'any passat. La mort del jove J.L Enguídanos quan la policia intervingué per desallotjar el local, així com la quantitat de joves detinguts va provocar una sonora reposta dels sectors socials i culturals valencians, que denunciaren la desmesurada repressió contra aquest col·lectiu. L'any passat, durant la cel·lebració del juí, es produïren alguns incidents amb determinats periodistes a l'Audiència Provincial, ja que aquests intentaven fotografiar els rostres dels acusats, provocant el rebuig de familiars, amics i els propis encausats, que tractaren d'evitar ser captats per les càmeres.

This work is in the public domain

Comentaris

Més informació
15 abr 2004
xaloc.jpg
Desallotjades el C.S.O. Xaloc i vivendes C/ En Borràs

x Contra Infos València - [ 14.04.04 - 22:26 ]

Aquest matí ha sigut desallotjat el centre social ocupat El Xaloc i les diverses vivendes okupades al mateix edifici.
El Xaloc, que dúia més de 5 anys funcionant com a centre social al barri del Carme, va rebre a Febrer d'enguany la negativa de renovació del contracte mensual de lloguer. A partir del mes de Març continuava funcionant el centre social, aleshores ocupat, com de costum, albergant diverses activitats com concerts, xerrades, la fira del llibre anarquista, menjadors pro-preses,...
Aquest edifici ha sigut recentment venut a una constructora per una immobiliària, la qual havia deixat de renovar els contractes que enguany acabaven. Els inquilins, avisats en menys dos mesos d'antelació, han hagut d'anar-se'n.
Fèia unes setmanes que diverses vivendes buïdes havien sigut okupades. Aquest matí, a l'hora que desallotjaven el Xaloc, han desallotjat també als nous inquilins de la vivenda.

De moment aquesta és la informació. Anirem informant de més detalls i convocatòries

-------------------------------------------------

COMUNICADO DESDE LA ASAMBLEA DEL C.S.A. XALOC

x Contra Infos València - [ 15.04.04 - 00:48 ]


El c.s.a. XALOC, desalojado.

Hoy 14 de abril, miércoles, ha sido desalojado el centro social autogestionado XALOC. Han aparecido a las diez de la mañana personajes de la inmobiliaria y la constructora propietarias del edificio acompañados de dos patrullas de la nazional y han entrado en el bajo y en las casas de la finca que estaban ocupadas.
En el momento del desalojo no había gente en el interior del xaloc pero a lo largo de la mañana han aparecido compañeras que, previa identificación, han podido sacar algo de material, aunque no el material escrito que ha quedado en las manazas de la brigada de información.
El centro social xaloc llevaba funcionando cerca de seis años de forma asamblearia y en su interior se ha dado cabida a múltiples proyectos y a colectivos que lo han utilizado como punto de encuentro. El local estaba alquilado hasta el pasado mes de marzo, cuando la inmobiliaria decidió no renovar el contrato tras venderlo a una constructora que pretende especular con los pisos.
Desde el xaloc, y la distribuidora soroll, hemos intentado difundir al máximo ideas y formas de funcionar autónomas y horizontales, tratando de fomentar una lucha antagonista a este sistema.
Ya avisaremos de las próximas convocatorias que hagamos desde la asamblea, y os animamos a que os paséis por el comedor de este sábado 17 y así os contamos como está el tema, hablamos y comemos y todo eso. El comedor será, como siempre, en la puerta del xaloc, en la calle.
Mira també:
http://www.carteleralibertaria.org/articulo.php?p=637&more=1&c=1
http://www.carteleralibertaria.org/articulo.php?p=638&more=1&c=1
Sindicato Sindicat