Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Tropes nord-americanes envolten Nayaf per tal de detenir-hi al líder radical chií. Cinc iraquians morts en Faluya malgrat que la treva s'ha prologant 48 hores
14 abr 2004
Centenars de militars d'EEUU han estat desplaçats als voltants de la ciutat meridional de Najaf, menys de 48 hores després que el comandament militar nord-americà afirmés que estava decidit a detenir o matar al líder rebel chií Muqtada al Sadr.
Aquesta informació es produeix després que el jove clergue, que es refugia en la ciutat santa de Najaf, afirmés ahir que estava disposat a "morir màrtir", i demanés als iraquians que resisteixin l'ocupació. Al Sadr va afirmar, no obstant, que té "les portes obertes", i que no en vol tancar cap", en al·lusió, pel que sembla, a la mediació de caps tribals i religiosos iraquians per tal trobar una sortida a la crisi desencadenada per la insurrecció xiï. D'altra banda, el cobrefoc anunciat fa sis dies en la voltada ciutat de Faluja ha estat perllongat unes altres 48 hores a partir de les 9.00 hora local (05.00 GMT) del dimecres, segons van informar avui fonts pròximes als mediadors. No obstant això, hi continuen els enfrontaments entre els insurgents iraquians i les tropes nord-americanes que assetgen la ciutat des de fa deu dies. Fet i fet, cinc iraquians han mort avui en enfrontaments armats a Faluja malgrat la prolongació de la treva entre els insurgentes sunnís i els Marines nord-americans, segons van informar fonts mèdiques. Canals de televisió àrabs van mostrar avui imatges d'helicòpters militars nord-americans mentre bombardejaven un barri de la ciutat. Aquestes emissores, que citen als seus corresponsals en Faluya, van afirmar que el bombardeig va tenir lloc aquesta matinada, sense informar de víctimes. Els militars d'EEUU no van confirmar ni van desmentir aquestes notícies, encara que portaveus nord-americans havien advertit que les seves forces es defensaran en cas de ser atacades.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more