Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
savater y toros
12 abr 2004
Savater tacha de «papanatas» a los antitaurinos en un pregón



el filósofo Fernando Savater, que pronunció ayer el pregón taurino de Sevilla, pórtico de la Feria de Abril, calificó de «papanatas» a los antitaurinos e ironizó con que «nadie se acuerda de los miles de cerdos que diariamente van al matadero».

Savater aludió así a la aprobación, en el pleno del Ayuntamiento de Barcelona, de una declaración de la capital catalana como ciudad antitaurina, y abogó en tono humorístico por convertir a Sevilla en un territorio «libre de la butifarra».

En su breve pregón, el escritor se detuvo en su relación con Sevilla y su plaza de la Maestranza, en la que ha visto torear a mitos como Curro Romero, a la vez que recordó la figura del maestro Antonio Ordóñez actuando en la plaza de toros de El Chofre, en San Sebastián.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: savater y toros
12 abr 2004
La noticia es de http://www.elcorreodigital.com/alava/pg040412/prensa/noticias/Cultura_VI

Desde luego este Savater es cada dia mas tonto.

Pero que cabe esperar del lider de la secta ultrafascista Basta Ya.
Re: savater y toros
12 abr 2004
Savater cada dia das mas asco. Abolicion de las corridas de toros ya!! Savater al matadero!!
Re: savater y toros
12 abr 2004
Kins arguments colegues, i a més venint d´un filòsof, això demostra el ke és l´espanyolisme, si els intel.lectuals de l´espanyolisme tenen akests raonaments, imagineu el nivell de les seves bases socials, per posar-se a tremolar!!!
Kontra la tradició més repugnant existent avui a la Terra!!!
Antitaurins sempre!!!
Re: savater y toros
12 abr 2004
Els Països Catalans lliures de tortures i de festes sàdikes!!!
Els Països Catalans...Endavant!!!
Re: savater y toros
12 abr 2004
Jo sóc independentista i antitaurí, però crec ke no s´hauria de relacionar independentisme-nacionalisme català amb antitauromàkia, doncs si estem en contra de les curses de braus, no és per la seva espanyolitat o no (recordem, per exemple, ke a Euskadi o en alguns indrets dels Països Catalans es tb una tradició arrelada) sinó per ke és un autèntica barbaritat ke encara avui es puguin celebrar akest tipus d´actes sàdics i repulsius, a Castella, Andalusia, els Països Catalans,a Euskadi i a tot arreu, Mort als toreros!!
Savater, cada dia ens demostres més el ke ets, un miserable ultraecs-panyolista!!!!
Re: savater y toros
12 abr 2004
Ahí se vé la clase de individuo fascista-españolista...¡Basta ya de Pasta ya!
Re: savater y toros
12 abr 2004
toros si, futbol y savater no.
Re: savater y toros
12 abr 2004
Com a estudiant de filosofía us pregue que no qualifiqueu a aquest individu de filòsof, això no fa més que desprestigiar la tasca dels veritables filòsofs.
Re: savater y toros
13 abr 2004
"Nadie se acuerda de los miles de cerdos que cada dia van al matadero".

Caldria que anessin més porcs com tu
Re: savater y toros
27 abr 2004
Aquí una andaluza, completamente a favor de la abolición de todo tipo de torturas.La mayor parte de mis amigos y conocidos odian la barbarie contra los animales.Y no somos independentistas andaluces.Por favor,no confundáis el tocino con la velocidad.Lo deseable sería que el ejemplo de Barcelona se extendiese por toda España, y para eso no ayuda en absoluto que identifiquéis españolismo con crueldad hacia los animales.
Re: savater y toros
20 ago 2005
té raó aquesta noia, l'espanyolisme no és qüestio de crueltat amb els animals, sinó de crueltat amb les persones, començant pels mateixos pobrets que se'l creuen

salut
des de Califòrnia
30 ago 2005
El que pugui dir en Savater em sembla que qualsevol persona amb dos dits de front i que llegeixi algun mitjà alternatiu ja sap que s'ha d'agafar amb pinces. No obstant té raó en un aspecte: què passa amb tota la resta d'animals? Perquè els braus no tenen una mort gaire més cruel que la de qualsevol altre ésser a l'escorxador, i en canvi sí que tenen una vida bastant millor. Sisplau, mirem-nos el melic i després critiquem els altres. O defensem els drets dels animals, o no ho fem. No els emprem com a arma política per atacar l'espanyolisme. Ells no en saben res de les nostres fronteres i la nostra política. En canvi sí que en saben del patiment que milions d'animals arrabassats del seu medi viuen cada dia. Prou hipocresia! Barcelona antitaurina, d'acord! Països Catalans, Espanya, Andalusia, antitaurines! El món, vegetarià!
Re: savater y toros
14 nov 2005
Prou tortures??Això és el que dieu els anitaurins??Segonvs vatros sou persones defensores dels animals i bos i cagueu al mig!Als catalans també mos poden agradar els bous i estimem i defensem la tradició i aquesta festa tan arrelada a casa nostra! Sóc una grana ficionada de les terres de l'ebre que juntamen en persones que estimen i senten la festa igual que jo voltem els pobles que es fan bous pels carers aixi com també a la comunitat valenciana! Si no entenenu la festa no podeu jutjarla! Mai em maltractat un animal, al contrari, deisfrutme d'ell!! I a estos que vos voleu dir antitaurins i defensors dels animals que vos qude una cosa ben clara: a les terres de l'ebre quan més s'ens vol pendre una cosa es quan més al defensem i per això diem: ARA BOUS MÉS QUE MAI!!!! que us quede ben clar!! tan catalans com qualsevol altres i pot se encara més ja que defensem el q es nostre!! sort i al bou!! visca la festa!!
Re: savater y toros
29 mar 2006
xo ke pasa resulta ke els ke ens agraden els bous som uns sinks lokos i.... au va nois penseu en lo kap ke para algo esta fills meus i no insulteu ke natros no u fem
Re: savater y toros
14 abr 2006
¡Ay Savater!, ¿Hasta cuando te empeñarás en tu demagoga pose de "niño terrible ilustrado que comprende a las masas"? (Eso sí, siempre detrás de los anteojitos de carey, con marco lo más grueso posible, no sea cosa que te confundan). Tú sí que eres - muy posmodernamente claro- "políticamente incorrecto" Ahora defiendes la masacre taurina, la fiesta nazi-onal...vaya causa gloriosa. ¿No es que estabas en contra de la violencia? Si en vez de matar a los toros a pura clavada (eso sí, honorable clavada) se los matara a bombazos quizás te ganarían para la causa antitaurina. Te mando desde mi Buenos Aires querida una poesía (un poco berreta, eso sí, pero no tanto como tus libros) que reza de la siguiente manera:
"Savater, Savater,
déjate ya de joder...
Con tal de llenarte de oro
te la agarras contra el toro...
Sindicato Sindicat