Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
11 abr 2004
Humans contra primats-capitalistes, aquesta és la contradicció fonamental plantejada per "Contra l'imperi, llibertat solidària! Manifest de la Xarxa Comunista Rebel. Versió 1.0", un llibre digital gratuït per autogestionar la revolta global altermundialitzadora del S. XXI, una novetat editorial lliure i horitzontal, radicalment distinta, que aposta per un paradigma revolucionari alternatiu i quatricolor: roig, negre, verd i violeta. El text, de menys de cent cinquanta pàgines, el trobareu a : www.pangea.org/llibertatsolidaria, on també s'inclouen resums explicatius del Manifest així com un breu article d'actualitat: "Entre l'11-M i el 14-M de 2004: la XARXA virtual de l'ESQUERRA REBEL impulsa la derrota de l'EXTREMA DRETA a l'Estat Espanyol".
Imatge portada MXCR.jpg
#file_1# "CONTRA L'IMPERI, LLIBERTAT SOLIDÀRIA!", UNA VERSIÓ OBERTA PER REARMAR IDEOLÒGICAMENT AL MOVIMENT ANTIGLOBALITZACIÓ.

"Contra l’imperi, llibertat solidària! Manifest de la Xarxa Comunista Rebel. Versió 1.0", no es tracta d’un altre intent d’organitzar un nou partit polític, ni tampoc cap Internacional jeràrquica. "Contra l’imperi, llibertat solidària!" és una proposta político-cultural transversal, una reflexió oberta a totes les/els militants del moviment antiglobalització i anticapitalista, i, en general, al conjunt de la ciutadania altermundialitzadora. Al darrera no existeix grupuscle algú, ni hi ha una conspiració oculta. És, això si, un text sorprenent, una arma per a la creació massiva. La Xarxa som milions, en potència. El Manifest de la XCR és una eina virtual per a la lliure autogestió. A partir de la seva difusió, qualsevol podrà utilitzar-lo, materialitzar-lo i actualitzar-lo.

El llibre pretén reconstruir uns fonaments identitaris que ens són imprescindibles, una base de valors ètics rebels sustentats científicament, i recolzats sobre una renovació conceptual i terminològica que, fins al present, ningú s’ha atrevit a abordar a fons. Perquè, tot i aprofitant les millors aportacions del pensament i de les praxis que s’han resistit a l’explotació i a l’opressió al llarg de la història més recent, cal superar urgentment la divisió tradicional dels moviments emancipadors enfrontats al capitalisme. Aquest ha estat l’objectiu principal del Manifest.

Estem convençuts/es que la llibertat solidària l’haurem de bastir entre tots i totes. Per tant, no ens busqueu a la manera habitual, no ens identificareu. Hi som entre vosaltres...

"La nostra utopia és un trajecte fet de desitjos compartits. No de tots els desitjos. Però sí de totes i tots aquells que desitgem humanament".

Algunes Webs que han publicat la notícia:

www.moviments.info (Moviments.info. Eines per transformar el món !!)
www.cgt.es/cgtcatalunya (Confederació General del Treball de Catalunya)
www.esfazil.com/Kaos (KAOSENLARED.NET)
www.lavanc.com (L'Avanç)
http://laplana.indymedia.org
Mira també:
http://www.pangea.org/llibertatsolidaria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
11 abr 2004
Prometemos leerlo cuando terminemos lo que estamos leyendo en este momento.
De momento lo anunciamos en http://www.nodo50.org/mrg-torrent/spip/article.php3?id_article=126

Saludos
un breu
12 abr 2004
a mi em sembla que la diversitat no es un problema ni una fragmentació. Es una virtut. Perque fer coses des de l' abstracció podentles fer des de la creativitat! resistir es crear.
Re: Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
13 abr 2004
aquest manifest, malgrat el nom, és boníssim. Us el recomano i m'agradaria saber com em puc posar en contacte amb els o lñes autores.
Re: Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
15 abr 2004
Companyes i companys:
Gràcies per les vostres paraules i perdoneu el retard de la nostra contesta. De moment volem dir-vos que us hem llegit. Properament farem arribar un comentari quelcom més "generós" que aquest breu telegrama de cortesia.Una abraçada. Salut.
Re: Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
18 abr 2004
Companys i companyes:

1-Amics i amigues de Theatrum Mundi:
Volem agrair-vos l'interès i l'atenció que heu tingut penjant el nostre llibre a la Web de Theatrum Mundi. A més, és especialment meritori el vostre compromís de llegir el Manifest i realitzar una crítica posterior del mateix. Tan sols desitgem que l'esforç que significa dedicar un temps a la lectura d'un nou material acabi esdevenint profitós. Esperem no decebre-us.

2-Amic "sinmiedo":
No ens atrevim a interpretar si les teves paraules són una crítica o una confirmació dels nostres postulats. En el cas que sigui el primer supòsit, benvingudes siguin. D'això es tracta. Per avançar, cal que cadascun/a digui la seva, lliurement.
De qualsevol manera, al llarg del llibre nosaltres apostem, precisament, per defensar la riquesa del moviment altermundialització. Si tens l'oportunitat de llegir-te el text, veuràs refermada aquesta voluntat inequívoca. La diversitat del moviment antiglobalització és una oportunitat, no una amenaça, que hem d'aprofitar. Rotundament.
Ara bé, al nostre entendre, hi ha un dèficit a superar. Hem de reconstruir una base de valors ètics rebels que han de significar-se com un nou paviment sobre el qual puguem aventurar-nos amb més fermesa i seguretat. Fora convenient que algun dia les pràctiques del moviment anticapitalista es projectessin, amb "naturalitat", al damunt d'una concepció de l'ésser humà radicalment distinta de la què ens imposa el pensament únic. La nostra definició dels homes i de les dones com a animals racionals-afectius, potències lliures i creatives que ens desenrotllem "a partir de i vers la" cooperació, qüestions totes elles que hem intentat demostrar des d'una perspectiva científica, car és l'especificitat genètica humana la què ens permet i ens empeny a aquest procedir, ens obliga a situar uns eixos on els processos de transformació s'aixequin, conseqüentment, sobre l'ontologia de la matèria humana. És en aquest sentit que, des del nostre punt de vista, la resistència rebel hauria de reelaborar uns paràmetres mínims per transitar, conjuntament i creativa, cap a un món millor. No es tracta de bastir un altre dogma polític partidari, ni de tancar portes, sinó d'obrir finestres perquè entri l'aire que ve de fora. L'edifici alternatiu ha de continuar sent polièdric, però el què cal guanyar urgentment és la legitimitat social de què allò pel què lluitem no és una amenaça per l'ésser humà sinó, justament al contrari, el nostre camí "natural", l'horitzó cap on apunta la constitució genètica que ens distingeix: la llibertat, la igualtat, l'amor, la cooperació i la solidaritat.

3-Amic Jordi:
Agraïm la teva valoració del llibre. Hem de reconèixer que ens omple de satisfacció.
Respecte al que dius del nom, bé, dónes poques pistes. Podíem intuir cap on vas. En qualsevol circumstància, si ets més explícit, ens comprometem a contestar-te. Restem a la teva disposició.
En relació al tema que esmentes d'establir contacte amb els/les autors/es del Manifest, hem de fer una puntualització important. Com se sol dir, ens agrada que ens facis aquesta pregunta.
La revolta que proposem és una revolució político-cultural horitzontal. Què vol dir això? Doncs que no pretenem fomentar un altre partit polític clàssic, ans tot el contrari. Per tant, renunciem conscientment a constituir-nos en un nucli organitzatiu per articular la XCR. Defugim el model leninista, per evitar-nos disgusts i perversions. Ja sabem que això pot costar d'entendre a segons qui (no ens referim a tu, ni molt menys), però és coherent amb el contingut del manifest. Hi som entre vosaltres. Si la cosa té èxit, ens afegirem des del costat. I, si no fructifica, mala sort. Però renunciem, des de l'inici, i taxativament, a liderar aquest procés. L'autoria del Manifest no tindrà mai, per voluntat pròpia, cap lloc de rellevància en la XCR (repetim, si és que tira endavant). La novetat radica en fer circular idees que es validaran autogestionant-se. Qualsevol pot editar-les, materialitzar-les o revisar-les en versions ulteriors. Si hi ha suficients col·lectius interessats, ens trobarem d'igual a igual. Si no és així, prosseguirem treballant des d'on estem ara, amb les potencialitats i debilitats que ens caracteritzen. Si la XCR funcionés com un partit més, vinculat als/les promotors/es de la idea, no tindria cap crèdit. Per aquest motiu, la nostra Web no és interactiva, ni tampoc fem una crida perquè ingresseu a un grupuscle emergent, que no existeix com a tal ni existirà. El Manifest de la XCR 1.0 és, metafòricament parlant, zapatista: no tenim rostre. I, si alguna vegada es descobreix la identitat dels/les sotasignants, volem que se'ns trobi arran de terra, entre la militància comunista rebel.
De totes maneres, si has visitat darrerament la Web, veuràs que hem incorporat un llistat amb les pàgines electròniques que han publicat la notícia del Manifest, i, per tal de poder relacionar a totes les que ho facin, hem donat un e-mail, a fi i efecte de què qui ho desitgi ens informi. O sigui que aquí tens un altre punt de contacte per dipositar valoracions i expressar-te, però sabent, això si, quines són les "regles del joc".
Esperem que ens entenguis, car ens sabria molt greu haver semblat desconsiderats/es. No ha estat pas la nostra intenció.

Una abraçada,
Salut,
Manifest de la Xarxa Comunista Rebel 1.0
Sindicato Sindicat