Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
ACCIÓ PER LA VAGA DE FAM D'EN ZIGOR
31 mar 2004
ES REPARTEIXEN AMPOLLES D'AIGUA SIMBOLITZANT LA VAGA DE FAM I COMUNICATS AMB LES REIVINDICACIONS DELS PRESOS POLÃ?TICS DAVANT D'INSTITUCIONS PENITENCIÃRIES DE CATALUNYA
NOMÃS BEUEN !!!AIGUA!!!

16 DIES EN VAGA DE FAM
EN DEFENSA DELS SEUS DRETS I PER LA SEVA INTEGRITAT


Aquest 15 de març el pres polític català Zigor Larredonda i els 3 presos polítics bascos Txus, Sebas i Jesus reclosos a la âPrisión Provincial de Albaceteâ? van iniciar una vaga de fam indefinida sota les següents reivindicacions :

⢠    LâAGRUPACIà DE TOTS ELS PRESOS POLÃ?TICS EN UN MATEIX MÃDUL.
(El fet que els presos polítics estiguin separats en mòduls diferents facilita que es produeixin situacions com la del 11 de març on el pres polític basc Txus del Vado va ser apallissat per dos interns sense que ningú el pogués socórrer.)

⢠    AUGMENT DE LA RESTRICCIà A 10 PERSONES DE LA LLISTA DE VISITES. DISMINUCIà DEL PERIODE DE ROTACIà ( CADA 6 MESOS) DâAQUESTA LLISTA.
(Segons lâart. 51.1 de la Llei General Penitenciària âEls interns estaràn autoritzats a comunicar PERIÃDICAMENT, de forma oral i escrita, en la seva pròpia llengua, amb familiars, amics i institucions de cooperació penitenciària, excepte als casos dâincomunicació judicial.â?)

⢠    RESTITUCIà DEL DRET A PODER REALITZAR TRUCADES TELEFÃNIQUES.
(Segons lâart. 47.1 del Reglament Penitenciari âÃs podrà autoritzar la comunicació telefònica dels interns als següents casos: a) quan els familiars resideixin a localitats allunyades o no puguin desplaçar-se per visitar a lâintern. b) quan lâintern hagi de comunicar alguna cosa important a la familia, al seu advocat o a algun amicâ?. I a lâart. 47.4 estableix que hi haurà â...una freqüència màxima de 5 trucades per setmana, davant la presència dâun funcionari i dâuna duració màxima de cinc minuts...â?)

Avui a les 10 h. del matí el col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes ha realitzat una acció davant d'Institucions Penitenciàries de Catalunya.
Una vintena de persones vestides amb "monos" blancs han repartit comunicats sobre la vaga de fam i ampolles d'aigua (ja que és l'únic que prenen) simbolitzant la vaga de fam.
L'acció ha durat uns tres quarts d'hora, al començar agents de seguretat privada han tancat totes les portes impedint que pogués entrar i sortir cap persona. Durant l'acció a part de repartir ampolles d'aigua i comunicats s'han penjat cartells a la façana de l'edifici i cordes amb ampolles d'aigua i cartells denunciant la situació dels presos i anunciant a la mani del dissabte 3 d'abril a les 18 h. a Canaletes(BCN)
La premsa que havia estat convocada, un cop més, no ha aparegut de la mateixa manera que ja ho va fer a la roda de premsa que es va realitzar el dilluns passat. Aplicant la política de propaganda zero en aquest cas, com en molts d'altres, si no s'informa vol dir que no succeeix.
Sabem de sobradament qui controla els mitjans, per tant ajuda'ns a difondre aquesta noticia, moltes gràcies.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa