Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Si es que lo tiene tó...
La informació ve d'una notícia publicada al Dossier Econòmic de Cataluya (que es reparteix amb El Punt) d'avui. L'empresa Potasas del Llobregat, explotadora de les mines de Súria, Sallent i Balsareny, i per tant responsable de la salinització d'aqüífers al Bages i de la contaminació del riu Llobregat, va ser privatitzada el 1998, esdevenint Iberpotash. Aquesta empresa és propietat del grup israelià Dead Sea Works, i porta des de llavors amb pèrdues.
Com a guinda: "Les pèrdues són degudes a la mala gestió i al fet que no entenen el negoci de les mines. El nostres recel és si no van comprar Potasas del Llobregat amb la intencio d'importar la seva potassa iraeliana a Europa, fet que prohibeix la llei antidumping europea fins el 2006 si no n'ets productos" afirma el coordinador de Mineria de CCOO, Joaquim Galera.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Eixe Estat nazi-sionista contamina el mòn amb el seu terrorisme genocida.
Sharon contamina amb la seua existència.
Assassinen i torturen,ocupen i destruixen...¿contaminació?
No,crim contra la Humanitat!!
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
qué te a veure que l'empresa es israeliana? es una empresa que contamina i prou.

s'hauría destacat tant la procedencia en cas d'una empresa alemana o francesa? i que passa amb les empreses espanyoles i catalanes que exporten les seves escombraries al 'tercer mon'?
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
la veritat no sé que més dóna que sigui una empresa israeliana o que sigui d'un altre lloc, estaria bé que l'esquerra alter-mundialista a part de criticar el terrorisme d'estat de sharon condemnessiu el terrorisme integrista islàmic que és igual de totalitari que el primer
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Possar al mateix nivell el terrorisme d'Estat d'Israel i la Resisténcia d'un Poble com el Palestí ,ocupat,torturat,tancat dins d'un Mur...ès també un altra forma de terrorisme : terrorisme informatiu i manipulador !
Millor ser alter-mundialista que un sionista de merda !
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Una empresa contamina, és noticia pel fet que contamina com tantes d'altres o només perque és de propietat israeliana?

Quan aquestes mines a Súria, Sallent o Balsareny contaminaven i encara no havien estat comprada per aquesta empresa israeliana... aixó no era llavors motiu d'escàndol?

Són els miners que hi treballen "sionistes de merda" o responsables del patiment palestí només per treballar-hi? S'han convertit en objectius de Hamas ara? Es que ja posats, posats a dir collonades...

Per cert, suposo que puc encabir-me en l'"esquerra alter-mundialista" i, com ha quedat ben clar en altres posts, em sembla tant fastigosa la violència de Hamas com la de Sharon.

La lluita per l'alliberament nacional palestí és mereix molt més que aquests comentaris.
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Perdoneu, però el titular era en interrogant expressament...
- no, que sigui israeliana no té importància. Contamina i prou. Aquesta contaminació és una de les principals causants de la no potabilitat de l'aigua del Llobregat. Aquest riu hauria de poder abastir gran part de Barcelona, cosa que avui no pot fer, i s'evitaria així, no ja el transvassament de l'Ebre, sino el transvassament existent des del Ter. En el programa El Medi Ambient, de TV3, s'afirmava aquesta setmana que l'abocament de residus estava augmentant en els últims anys. I aquí potser si que té importància de quina empresa es tracta...
- Aquesta empresa fóu privatitzada pel PP, anant a parar a mans d'una empresa X. I, segons el comentari de CCOO, l'objectiu no era tant l'empresa en si, sinó poder accedir al mercat europeu. És, evidentment, un component especulatiu ben neoliberal.
- I aquí si que importa que sigui israeliana. Representa el sector dur del capital, per dir-ho d'alguna manera (convindrem que mentres yanquees i israelians estan en guerra total, francesos i alemanys, no, almenys de moment). Segurament és un exemple del tipus de vinculacions econòmiques que acabaran explicant perquè el PSOE no traurà les tropes de l'Iraq de la mateixa manera que ens va ficar a la OTAN. Recordem que aquestes vinculacions es venen teixint de fa 50 anys.
- I si voleu, acabem referint-nos a que aquesta empresa deu donar suport a en Sharon i companyia, cosa que, en principi, no es demostrable. Ves a saber...

La notícia tenia un component polèmic, però també de proposta. No es aquest un exemple capaç d'explicar per si sol una bona part dels entremats econòmica que ens porten a la guerra? No és un bon exemple d'empresa a sabotejar?
Que cadascú en tregui les seves conclusions...
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
La petita "diferència"ès qu'els uns estan ocupats,atacats i assassinats al seu propi Pais...i els altres son els ocupants,genocides,torturadors(amb l'ajuda d'el Pais més poderós d'el mòn)...
Si no pots veure tan "petita" diferència o estas cec o gilipolles.
Fastigosa la teua ignorància !
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
Si es cert que "l'abocament de residus estava augmentant en els últims anys" llavors la responsabilitat és de l'empresa propietària. El problema és que contamina, no que sigui israeliana o sueca. Que a algú li emprenya especialment que sigui israeliana? Doncs vale.

Aixó d'intentar "accedir al mercat europeu" és normal a les empreses que no son europees. Aquesta empresa es israeliana, que no es europea, així que em sembla normal aquest fet.

La meva conclusió es que Sharon és un cabró responsable de la violencia de l'exèrcit israelià contra els palestins, pero no de la contaminació del Llobregat.
Re: Empresa israeliana contamina el Llobregat?
27 mar 2004
jo això de que els israelians siguin tan dolents i els palestins tan bons no ho veig tan clar...
es un espiral de veure qui mata més i qui és més estupid. si ve el govern de sharon practica el terrorisme d'estat, els ministres de palestina no fan res per impedir el terrorisme (el que mata 20 inocents israelians en un bus que no tenen res a veure amb sharon) i l'inciten tan com poden. fins al punt que no sabria distingir entre hamás i el govern de palestina.
Si bé l'armament d'israel ve de eeuu també s'ha de dir que el terrorisme islamic està financiat per països àrabs.
Hauriem de treurens del cap el tòpic de que un palasti que es posa un cinturó de bombes al cos es un pobre desesperat (tot i q tb pot ser-ho) que no té res més a fer. senzillament es un fanatic i que sigui pobre o que estigui en una situacio limit no implica res. son els soldats de l'altre totalitarisme.
I no m'acuseu de sionista pk no en tinc res. Llibertat pels pobles, i sobretot per la gent.
Sindicato Sindicat