Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat : altres temes
Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Alternativa Estel (AE) i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) es presenten per primera vegada en una única candidatura en les eleccions per renovar el claustre de la Universitat de Barcelona (UB), que el proper Dijous dia 25 de Març es celebraran per decidir noranta representants estudiantils.
cartelleleccionsub.jpg
Les dues formacions independentistes han presentat candidatures a nou dels dinou centres de la UB amb l'objectiu de doblar els setze escons amb que fins ara disposava la CEPC.

En la presentació de la candidatura el portaveu estudiantil, Boi Segarra, va defensar "la presència de l'esquerra independentista" presentant aquestes llistes com les "úniques crítiques amb el sistema universitari actual", el qual no va tenir pèls a la llengua per definir-lo com a "nul des del punt de vista democràtic", ja que, segons va indicar, els estudiants només tenen un 30% de representació.

CEPC i AE aposten fort amb aquesta candidatura per fomentar l'ús del català com a llengua vehicular, evitar l'externalització de serveis, estabilitzar les plantilles de professorat i PAS, perquè es millori la gestió dels diners i perquè s'augmenti el finançament.
Mira també:
http://www.alternativaestel.org/
http://www.coordinadora.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Si home, i kè més?
Les plataformes polítiques de l'independentisme a la universitat (AE, CEPC) no lluiten per una universitat millor, és limiten a lluitar per fer valer les seves tesis independentistes, no fan realment feina sindical, de fet no creuen que es pugui fer. Es limiten a fer concerts, calçotades però a l'hora de la veritat no s'impliquen en les lluites unitàries per millorar la universitat. No hi estic gens d'acord.
Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
NO MANIPULEM!!!

Crec que qualificar de "plataformes polítiques" a organitzacions d'estudiants amb molts anys de feina a la universitat i d'abast nacional com Alternativa Estel i CEPC, és si més no preocupant. A més a més aquestes organitzacions realitzen en molts centres feina amb d'altres col.lectius com les assemblees de facultat (Biologia, història..).
Si bé és cert que aquestes organitzacions no creuen que el sistema "democràtic" de les universitats sigui legítim i apte per realitzar una tasca de participació efectiva de la comunitat universitària. Aquest és el motiu pel qual una d'elles no havia concorregut mai a les eleccions tot hi tenir una llarga trajectòria en algunes facultats. La feina sindical que et permeten fer els consells d'estudis, les juntes de facultat, i el claustre és TOTALMENT irrisòri (la representació dels estudiants arriba només en un dels tres orgàns al 50 %, tot hi que sóm majoria en quan a nombre). M'ha sorprès que "el personatge" que ha intentat confondre la realitat en l'apreciació de dalt no hagi esmentat tot el treball d'aquestes organitzacions pel que fa a informació (xerrades , passis de video...), accions pel català, pel transport públic, pla de Bologna...

Bé, la meva intenció és deixar clares algunes coses, acceptant la discrepància i rebutjant la manipulació. També arpofito per dir que algunes de les informacions aparegudes en mitjans (el punt...) tenen algunes apreciacions que no són del tot fidedignes a la realitat.

Per qualsevol dubte nou que poguès sorgir el programa electoral és a la web.
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Totalment d'acord amb el cat, i insisteixo el que he dit en un altre post i sembla que ningú vol respondre:

a) Creus que l'estel-cepc és la única llista crítica amb l'actual sistema universitari?

b)Trobes coherent demanar més representació pels estudiants pel claustre quan és sabut que l'estel no s'hi ha presentat mai (o gairebé) i que d'aquest 30% la gran majoria no assisteix a les reunions? (amb això no vull dir que no sigui legitim, doncs sóc el primer en demanar-ne més, però que cal ser coherent)

c)quanta gent de l'estel-cepc hi ha treballant a la PMDUP?

d)Que te de revolucionari el mètode d'obtenció de recursos economics practicat per la CEPC? Autogestió i subvenció pública o corrupció?

e) El treball que apuntes, Boi, "tot el treball d'aquestes organitzacions pel que fa a informació (xerrades , passis de video...), accions pel català, pel transport públic, pla de Bologna..." és un treball fora de l'ambit netament sindical, excepte la campanya de la CEPC pel transport públic i sobre el pla de Bolonya. Trobo que aquesta feina és lloable, però no hauria de constituir l'eix central d'activitat d'un sindicat d'estudiants, i és, al meu parer, una mostra d'una carència organitzativa de l'EI. Si es fa agitació sobre temàtiques transversals, no universitaries, la militancia que s'incorpora ho fa per treballar temàtiques transversals, no universitaries i així es conforma el que el company "I KE MÉS" apuntava: una plataforma independentista a la universitat.

Apa, salut i lluita sindical!


El marxisme on ha d'estar fonamentalment és en el discurs i l'ànalisi, no només en la falç i martell que tant us agrada pintar.

salut i revolució
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
amb qui estic d'acord, com resulta obvi de la lectura del missatge, és amb l'"I KÈ MÉS".
disculpes per l'error.
respostes
25 mar 2004
Jo et responc, en base a criteris de fa 4 anys, clar, però que suposo que no hauran canviat gaire.

a)és la única llista realment crítica. Precisament em baso en la pràctica diària de cadascú per fer aquesta valoració. D'altra banda, i si ens bassessim en el discurs, la FNEC tb podria dir que és una llista crítica, o no ?

b)es pot ser perfectament coherent anant a les eleccions i denunciant-les al mateix temps. No hi veig la incoherència. No són eleccions legítimes i per tant les denúncies, però alhora intentes utilitzar les escletxes que en queden.

c)no ho sé. Però quan jo estava a l'Estel erem uns quants, encara que hi hagués qui intentés utilitzar-la per augmentar la seva quota de poder i el seu sindicat i no precisament per mobilitzar per la pública.

d)pffffffff...per favor...

e) el treball sobre Bologna o per un transport públic gratuit no és treball de sindicat estudiantil ? Doncs ja m'explicaràs què és el treball sindical.

El marxisme ha d'estar en el discurs i en l'analisi, però sobretot, en l'analisi de la pràctica de cadascú. Que a alguns els agrada pintar falç i martells i altres sembla que tenen el carnet de marxista i que poden fer el què els roti que sempre ho seguirant sent.

apa, amb totes les reserves d'un que coneixia el món univeristari de fa 4 anys.
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
La CEPC neix del treball de fa molts anys en les universitats i instituts dels Països Catalans. Podem criticar algunes coses, però sempre per millorar i sent conscients que és necessari un sindicat d'estudiants d'abast nacional: i aquest és la CEPC. Això si, jo també desitjaria que es tornessin a centrar en temàtiques que interessen a la majoria de l'estudiantat: la qualitat de la docència (no en genèric, sinó en concret), les dates dels exàmens, la qualitat dels serveis, etc. Només així deixarà de ser un sindicat que només convenç els convençuts. Cadascú ha de fer la seva feina i de vegades la CEPC es dedica a fer feines que són competència d'altres branques de l'independentisme.
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Des de que us veu carregar entre tots les assemblees heu caigut en el mateix joc polític fastigòs que els que ens governen, sigles, vota'm, nosaltres si, ells no....

Visca les assemblees de facultat, únic organ de participació obert, horitzontal i realment representatiu dels estudiants, sense camarilles ni liders.

Només a la UAB es mantenen i no esteu fent res per obrir de noves a d'altres facultats i universitats? O m'equivoco.
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Només aportar alguns apunts i matisos en tot plegat:

En primer lloc, què vol dir ser la única llista (realment?) crítica amb el sistema universitari actual. Independentment del criteris polítics de cadascú, ser crític , vol dir que derpés de fer un anàlisi, s'ha arribat a la conclusió que el sistema universitari té mancances, i s'aposta per un model diferent o millor, i crític, el que se'n diu crític , ho pot ser tant el FNEC, com AE-CEPC. Això no vol dir que des d'un punt de vista d'anàlisi del sistema sòcio-econòmic del qual forma part la universitat totes les llistes hagin der ser crítiques amb el sistema capitalista imperant i amb la democràcia burgesa, que són un dels principals focus de les mancances del sistea universitari. Per tant hauriem de anar amb compte amb el llenguatge que emprem, perquè debatre un punt ambigu en l'utilització del llenguatge és absurd.

En segon lloc, sigui qui sigui que analitzi amb esperit crític el sistema universitari actual, tenint en compte al marc sòcio-econòmic del qual forma part, crec que per trobar una universitat més democràtica , ens hauriem de planteja les segÇüents preguntes: ¿Quina universitat tenim? i sobretot ¿Quina universitat volem? , plantejar que elevar el nombre d'estudiants al 50% en el claustre o en la junta de facultat, no vol dir que aquesta inmediatament sigui més democràtica. I el PAS, el lloc de treball del qual és la universitat , quina representació tindria? Si els estudiants ténen un 50% per al professors i el PAS, que també es veuen afectats per les decisions , dels òrgans del que vols pujar la quota d'estudiants, queda un 50% de les places. On s'ha quedat el discurs aquel del "poble treballador català"? No dic que s'hagi de mantenir l'actual sistema de representació en els òrgans decisius de la universiat, sino el que dic , és que s'han de revisar a fons , i buscar-ne uns que siguin realment efectius , participatius, i ón els estudiants, (tant com els professors, i el PAS) tinguin les mans lliures , i la suficient informació com per poder prendre les decisons pertinents , en relació a allò que els afecta. I això no s'arregla , pujant la quota d'estudiants al 50%.

Si parlem de la financiació de les organitzacions d'estudiants, crec que novament hi ha un error en el sistema universtitari, ja que aquest estableix un sistema de subvencions , segons la representativitat dels 'sindicats' als diferents òrgans. Estar d'acord amb això, és estar d'acord amb la democràcia capitalista. Per tant, més enllà del pragmatisme al que pot induir cobrar una subvenció de la universitat,potser per poder seguint fer una, que considero feina sectorial molt important, el fet de cobrar-la no té RES de revoluconari. És un gest només defensable des del pragmatisme , però no hi ha cap argument revolucionari que el pugui defensar.

Què vol dir fer una treball netament sindical? Algú creu que a la universitat hi ha algun pretès sindicat que faci un treball netament sindical? Penso que els discursos i el llenguatge de TOTS els sindicats d'estudiants, que pretenen ser alguna mena d'avantguarda política del moviment estudiantil (revolucionari o no) han de revisar a fons els seus mètodes i el seu llenguatge. El maig del 68 ja fa temps que va canviar i l'anàlisi social actual, és diferent. En un món/estat/sistema econòmic, on les universitats són una part més de la gran cadena de la producció terciaritzada de l'economia, el discurs revolucionari clàssic, no té sentit. La classe treballadora, (tal i com l'entenia Marx , i com s'entenia al maig del 68) ja NO EXISTEIX. I menys dins dels que podem estudiar a la universitat. Quants de nosaltres formarem part de la classe treballadora? Cada cop més el proletariat es converteix en luna gran massa diferent, a la que se li ha de donar una consciència (de classe?): EL PRECARIAT. Cada vegada som més el precaris i precaries, més el que s'exclouen del sistema capitalista clàssic, i per tant tampoc forman part del discurs de les avantguardes polítiques.

Finalment no crec que l'anàlisi marxista sigui l'únic vàlid , per transforma la societat , ni la universitat. Hi han molts discursos 'anti-sistema' que no s'aferren a un dogma anacrònic, que tot i tenir un aàlisi històric brillant , i en part vigent, fou pensat per la societat industrial britànica del S.XIX . Penso que el discurs que hauriem de fer hauria de sorgir de l'espeít lliure i crític de cadascú de nosaltres, i la feina que s'ha de fer passa indefectiblement, per l'assemblearisme de base i UNITARI. No perquè jo sigui llibertai , excloure de la meva assemblea als independentistes, encara que hi hagi una notable deistància entre els nostres proectes polítics. Per tant ens hem de preguntar més si els militants dels 'sindicats' participen en la feina de base que es fa a la universitat, i no si la seva feina és netament sindical. Només la feina UNITÀRIA i de base pot arribar a produir un debat productiu per una universitat millor.

Per acabar s'ha de veure que si bé els membres d'AE-CEPC d'alguns llocs com la Facultat de Biologia i d'Història si participen en la feina de base assambleària. Hi ha molts llocs on no participen en CAP altra unitat que no sigui la unitat dels que pensen com ells, i això és preocupant, ja que més enllà del nostre discurs ideològic, tots tenim primer un objectiu, vèncer el sistem ecnòmic imperant , que cada dia més ens preten imposar un gris i trist estil de vida.

Que ningú, ni el Comunista-FME, ni el Boi, s'enfadin. He dit el que pensava , i crec que els debats crítics entre els difernts discursos (dogmes?) ideològics son els que calen, per crear un nou llenguatge ideològic, que ens permeti arribar a tohom, i en això rau el potencial de la universiat , o és que algú es pensa , que els estudiants faran la revolució?
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Tu ...el comunista. Jo soc de l'ESTEL i m'he xupat bastantes reunions i comissions de la PMUDP. Que et penses que anar els dissabtes a les 11 al campus nord ho faig per gust?....dons no es per representar AE a aquesta plataforma. No parlis sense saber inùtil!
sobre jordi
25 mar 2004
Comentaris sexistes com "m'he xupat bastantes reunions" són propis de persones homòfobes o precisament com tu pretens adjudicar-me d'inutils (doncs no són útils per l'alliberament social que tu deus defensar, de fet són contraproduents). Si ho desconeixes et convido a aplicar-te la dedicatòria que m'has lliurat: "No parlis sense saber inùtil!"

Deixant de banda detalls lamentables com aquest, sorpren que una pregunta, com la que vaig formular, passi a ser manipulada o malinterpretada. En cap moment he dit que no hi hagi gent de l'Estel a la PMDUP, senzillament preguntava quanta gent hi ha treballant. Així que el teu comentari està fora de lloc (mereix especial atenció el motiu sembla ser que prioritari que t'empeny a participar-hi "per representar AE a aquesta plataforma", jo pensava que la prioritat era la defensa de la pública).

Per últim, i des de la distància organitzativa, encoratjar al "Pepet" a fomentar el sindicalisme estudiantil, sense menysprear la resta de treball tant de l'AE o de la CEPC, però que insisteixo, no haurien de centralitzar la seva feina.

apa, salut, revolució i antipatriarcat.

Algú sap els resultats de les eleccions?
*cal que deixi clar que es tracta d'una pregunta i no d'una acusació?Em temo que sí.*
Re: Avui eleccions a la UB
25 mar 2004
Jo crec que hi ha tasques millorables dels sindicats estudiantils de l'EI i del moviment estudiantil en general, però crec que s'ha d'avançar amb critiques constructives i que no està l'actitud general de “l’estudiantat� per fer discursos destructius contra aquells pocs que mouen peça des dels diferents espais.
També denoto un cert interès que últimament va de davallada (per sort i intel•ligència i maduració d’alguns), de criticar sempre que hi ha el moviment d’alliberament nacional català darrera quelcom acció o organització.

Salut!!
Re: Avui eleccions a la UB
26 mar 2004
crec que finalment els resultats foren els següents

AEP 20 claustrals (4 dels quals de 3r cicle)
CEPC-AE 18 claustrals (tot(e)s de 1r i 2n cicle)

de la resta no ho sé
Re: Avui eleccions a la UB
26 mar 2004
Resultats claustre
1r i 2n cicle

CEPC-AE 18
AEP 16
FNEC 9
MUA 7
AJEC-UB 5
SINDICATO 3
Goliardos 2

Altres (només presentats a una facultat)

Plataforma pro drets universitaris 5
Partit Indepent per Geologia 3
Estudiants de Dret 2
Independiente 1
Re: Avui eleccions a la UB
26 mar 2004
comunista....fas pena, els espanyolots aquests del AEP no saben el que es diuen, es fan tantes palles mentals buscan el seu referent polític a Espanya que ja no distingeixen els comentaris homofobs....que patetic. Noi deixa la política ( estudiantil o no )que fas pena
infos sobre el MUA
27 mai 2004
x si a algú li interessa que hi ha darrera del MUA
Re: Avui eleccions a la UB
27 mai 2004
perdó: aqui va el vincle

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/92683/index.php#9294

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more