Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La solidaritat no és sols una paraula, és la lluita dels pobles
23 mar 2004
La solidaritat no és sols una paraula, és la lluita dels pobles
Des del seus inicis reclamant justícia i dignitat pels seus fills i filles desaparegudes i assassinades durant la dictadura militar argentina, les Madres de Plaza de Mayo s’han mostrat plenament solidàries amb tantes lluites revolucionàries com hi hagués al món. Sempre amb els i les dèbils, amb qui més pateix, amb els pobles, que lluiten per treure’s del damunt el jou de l’imperialisme que en busca la seva aniquilació.

I ho han fet no només amb la paraula, que amb tanta força surt de la boca de la seva presidenta, Hebe de Bonafini, i amb la solidaritat, entesa com la comprensió i suport de les respectives lluites. Ho han fet donant coratge, força i empenta, el considerar la lluita revolucionària d’altri, la pròpia lluita. I és així com les Madres han aconseguit fer arribar la seva veu i la seva lluita a tot el món, a tots els cors d’aquelles persones i pobles que lluiten per la llibertat.

És per aquest compromís impertorbable amb la lluita que Hebe de Bonafini ha estat amenaçada de mort; i amb ella, totes les Madres de Plaza de Mayo; i amb elles, tots i totes aquelles que sentim nostra la seva lluita, la nostra lluita.

La ‘croada antiterrorista’ dictada des dels EEUU i seguida fidelment per alguns governs llatinoamericans i pels estats còmplices de la UE pretén criminalitzar, callar, atacar i eliminar tota veu dissident, tota mobilització popular. La lluita dels pobles pel seu alliberament, i encara més la lluita armada, fa temps que passaren a ser ‘terrorisme’, d’ençà que l’ONU oblidà un dret humà irrenunciable, el de la lliure autodeterminació del pobles. La repressió s’estén arreu, contra tota persona que gosi aixecar la veu i criticar el pensament únic, contra tots aquells i aquelles que gosin dir a les coses pel seu nom, anomenar i assenyalar culpables, denunciar-los, i persistir-hi, alhora que se solidaritzen amb els i les lluitadores, amb aquelles persones que pateixen la repressió, tot cercant un món just i digne.

Així són i seran les Madres, i així som i serem nosaltres. És per això que les havíem convidat recentment, per mostrar la solidaritat que el poble català mostra cap a la seva lluita, i saber de la solidaritat de les Madres vers el nostre compromís amb l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Per això, davant d’aquests fets, Endavant (OSAN) vol mostrar, ara més que mai, el seu compromís, solidaritat i suport a les Madres de Plaza de Mayo, i molt especialment amb la seva presidenta, Hebe de Bonafini.

La lluita és l’únic camí!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Països Catalans, 22 de març de 2004
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more