Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Octubre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'esquerra independentista a les europees
21 mar 2004
L'esquerra independentista catalana es presentarà a les eleccions europees sota la sigla de la CUP
[Nota de premsa]

Candidatures d’Unitat Popular (CUP)
www.llibertat.com/cup
cup ARROBA llibertat.com

L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA CONCORRERÀ A LES ELECCIONS EUROPEES SOTA LA SIGLA CUP

L’Assemblea Nacional extraordinària decideix impulsar una plataforma electoral amb les sigles de la CUP per articular una resposta política catalana als dèficits democràtics, a l’exclusió dels pobles, al racisme i al militarisme dels estats i el capital, que representa l’actual projecte de Constitució europea.

Dissabte 20 de març de 2004, els nuclis de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), reunits a Vic en Assemblea Nacional extraordinària, han aprovat la proposta de presentar-se a les properes eleccions europees del juny de 2004.

Prèvia consulta a les organitzacions i col•lectius de l’Esquerra Independentista, i amb un ampli consens, els nuclis de les CUP han considerat oportú concórrer en solitari a les eleccions europees, amb una candidatura que integrarà el màxim nombre de persones d’arreu del territori nacional dels Països Catalans, tant provinents de la lluita municipal, com dels diferents col•lectius polítics i socials de l’independentisme d’esquerres.

Els eixos programàtics se centraran en la denúncia del projecte Constitució europea, que en el seu redactat actual configura un marc juridicopolític que nega l’existència del Països Catalans, obvia la llengua catalana, promou el racisme, retalla els drets socials, civils i democràtics, alhora que imposa el militarisme en les relacions mundials.

Es plantejarà una alternativa política catalana a la Constitució europea, Per l’Europa dels Pobles Lliures i el Dret d’Autodeterminació. Per l’Europa de les Treballadores, els Treballadors i els Drets Socials. Per l’Europa de la Pau i la Solidaritat.

En aquest sentit, es fa una crida a totes les persones, col•lectius socials, polítics i culturals que siguin sensibles a la proposta. S’emplaça a tothom a fer pinya, a sumar esforços per aconseguir que les eleccions europees destapin l’existència dels Països Catalans i d’una alternativa política de base social, ecològica i solidària, enfront de la Unió Europea dels Estats i del Mercat.

Diguem NO a aquesta Constitució europea.
Visca la terra!

Països Catalans, 20 de març de 2004
Oficina de Premsa
CUP
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

Comentaris

JA ERA HORA!!
21 mar 2004
Sincerament, ja era hora. Us felicito per aquesta iniciativa, almenys els catalans que volem votar independentista comencem a tenir alternatives al marc del reformisme autonomista d'ERC.
Re: L'esquerra independentista a les europees
21 mar 2004
felicitats i endavant
Re: L'esquerra independentista a les europees
21 mar 2004
És una excel·lent notícia
Quin dia són exactament les eleccions?
Re: L'esquerra independentista a les europees
21 mar 2004
Espero ke el suport a la CUP sigui com a mínim el mateix ke va obtenir EH als PP.CC. el 1999, és a dir, uns 25000 vots, a més a més, si nosaltres abans haviem de votar als bascos, ke ens votin ells a nosaltres ara, entre tots/es portarem a la CUP a Europa!!!
No sé si encara és el millor moment per presentar-nos a unes eleccions no-municipals, però en kualsevol cas, ja ke hi som, endavant!!!!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Jo no estic gaire content, votaré les CUP, però ha estat una decisió precipitada i poc meditada. Queda relativament poc temps i no sé si el suficient per presentar-se amb cara i ulls. Després els desgast de presentar-se a les eleccions és gran i es necessita d'una fora inversió econòmica que actualment les CUP no sé si ens podem permetre. Per acabar moltes assamblees de les CUP no hi han estat d'acord i crec que per presentar-s'hi era necessari primer intentar arribar a una decisió més unitària.
Ja vorem que passarà però penso que ens hauriem d'haver esperat.
Salut i endavant!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Perdoneu per les faltes i les lletres mal ubicades o no posades en el comentari anterior. Ho sento, potser he anat massa ràpid.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Jo també penso que no hi ha hagut prou reflexió. Una campanya electoral suposa un desgast important que la CUP no pot afrontar. Si el lema era "Des de les Viles i Ciutats, contruïm la unitat popular", trobo que la presència a la majoria dels municipis dels Països Catalans,a CUP no hi és present. La casa es construeix des de la base, no des de la teulada. I més sense el consens d'una bona part de les CUPs.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Molts pensem aixina, pero no es el moment de discutir sino de tancar files entorn a les CUP.

Endavant les atxes!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
no és el moment ni de discutir ni de pensar, hem de seguir tots amb els ulls tancats els grans guies que ens han emmerdat en una estratègia reformista unicament institucional (i que a sobre treurà quatre vota), qui serà le cap de llista? en Castellanos o algun altre traïdor?

a veure si aconsegueixen enfonsar l'esquerra independentista posanmt-la al nivell del partit humanista!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Això de que l'esquerra independentista es presenta a les europees de moment és FALS. Només les CUPs de 17 pobles van votar a favor de presentar-se. La gent que no som d'aquests 17 pobles o que no treballem des d'una CUP sino que des d'altres tipus d'organització no hi hem pintat res.
Sembla que hi ha gent dins de l'esquerra independentista que té molta pressa i molt afany de protagonisme i gent que actua amb molta mala fe. I sino temps a temps...
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Si us plau, la roba bruta es renta a casa. Tot el que es diu és cert però les diferències polítiques s'haurien de solucionar mitjançant el debat polític i no en un fòrum públic.

Davant d'aquesta decisió presa per un nombre de CUP, majoritari però no unànim, cal que s'engegui una roda de trobades polítiques entre els diferents agents de l'EI. En tot cas no estaria de més guardar les formes i no donar aquesta patètica imatge de divisió i de campi qui pugui.

Els dubtes de mala fé o militants traïdors no s'haurien d'explicitar d'aquesta manera. És qüestió de credibilitat.

Gràcies.
Desde lluny...
22 mar 2004
Espero estalviar-me l'espectacle de veure un altre referent dividit. Jo és que sóc molt tossut i "bonafe", però, ni presentar-se és un mega-desastre-reformista-traidor, ni deixar-se de presentar una pèrdua de temps irreparable que et segueix relegant a la ultra-marginalitat. En tot cas, qualsevullga que sigui l'alternativa triada (per consens o per majoria) ha de ser forta i és millor perdre una "batalla interna" que veure com "X" CUP's estan a favor de presentar-se i s'hipotequen i unes altres "X" hi estan en contra i ni es mouen.

Teniu ganes (tots i totes) de seguir regalant feina a ERC ? Òstia, prenguem decisions consensuades, i si no pot ser, doncs mira, a vegades guanyen uns i a vegades guanyen els altres.

Que no hauria de ser tan complicat d'empassar-se gripaus si un vol donar una imatge seriosa ! És clar que tot depèn de les prioritats...

Gràcies

pd: sempre he estat en contra de presentar-nos ara a les europees, però si al final s'ha de fer, prefereixo fer-ho el millor possible.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Totalment d'acord. No calen presses, però si us plau, parleu amb la gent que no hi està d'acord i torneu a decidir.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Es podria haver fet millor,però s'ha decidit que si, així que ara a treballar tots a una i sense divisions.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Ho trobo un error polític de primera categoria, per començar encara no fa dos dies que s'ha decidit i la gent ja s'està tirant els trastos al cap. No es pot presentar una candidatura a les europees amb bona part de les CUP, i a sobre de les més importants, en contra. Si no ens aclarim ni per fer un 11 unitari com voleu anar a unes eleccions... això el que farà és posar-nos a nivell de partits cutres marginals. D'altra banda les organitzacions majoritàries de l'EI o hi estan en contra o lis sembla bé però no s'hi mullaran. No se, més val que us ho replantejeu perquè pitjor no es poden fer les coses. Endavant amb la unitat popular!!
TOTS I TOTES amb la CUP
22 mar 2004
Que la notícia és positiva, és indubtable. Només cal veure com s'han posat els qui fins ara han especulat amb la marca d'independentistes.

Companys/es:

No dubteu que contra la CUP hi haurà molta merda, molta intoxicació i molta ràbia i per totes bandes.

Això no ens ha de desanimar.
Endavant amb les CUP!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
si, ara es pot trobar malament que es faci el debat a través de mitjans públics, donant una imatge de divisió, però això passa pq la proposta i el seu debat 'oficial' s'han fet de la pitjor manera possible, imposant amb demagògia i males arts (aparició de nombroses CUP fantasma, per exemple) uns arguments molt precaris.

N'hi ha que no en van tenir prou amb cooperar el 87 a utilitzar i dividir el moviment independentista , el 92 amb els protocols amb IC i ERC i ara segueixen posant els seus interessos per sobre la unitat necessària de l'EI en una decisió tant important.

AIXÒ SERÀ UN FRACÀS I NOMÉS PROVOCARà UNA FUGA MASSIVA DE SIMPATITZANTS CAP A ON TOTS SABEM.

FELICITATS als hàbils estrategs!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Com ha dit algú la roba es renta a casa. Per tant, no vaig a entrar a discutir les falsedats i mitges veritats que alguns han dit, entre d'altres coses perquè desconfio de la seva identitat (ja ens entenem i ells també ens entenen). En resum, el debat on tocava i tocarà.
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
La roba bruta es renta a casa. I si algú convoca per fer bugada de manera representativa, doncs millor!!
Re: L'esquerra independentista a les europees
22 mar 2004
Ni un pas en fals per mirar enrere.
El que volem "tots i totes" és que això que comença, surti bé. Sense matisos!
Endavant per la Unitat Popular!!!
1917-1714
22 mar 2004
Un error molt gran, recordo als optimistes que bona part dels vots d'EH van provenir de sectors crítics d'EUiA (com el PCC llavors). No hi ha una base prou sòlida com per treure uns resultats dignes. No seria millor "consolidar"-se en els municipis?
Sobre la transparència de la decisió, em pregunto, qui ho ha decidit? en nom de qui?
a treballar s'ha dit ...
22 mar 2004
Ara que la decisió està presa, a treballar s'ha dir. A fer un programa que denunciï clarament l'europa dels estats i del capital que ens volen imposar; a fer unes llistes amb gent d'arreu del territori i de tota l'EI; a treballar per arribar a cada racó de la nostra terra ...

No tinguem por. Hem estat fent molta feina de carrer i uns altres n'han arreplegat el vot. Què volem, seguir fent-ho eternament? No és millor començar a visualitzar realment que som una alternativa, que existim? No ens interessa veure realment quina és la base social amb la qual podem comptar per començar a anar endavant?

Vinga, gent, deixem-nos les pors a casa, i a fer la feina. A treballar al carrer com fins ara i a lluitar amb un missatge clar. Després, el 15 de juny, ja farem les valoracions i les anàlisis que calguin; ara que la decisió s'ha pres [i ja fa mesos que se n'estava parlant ...], deixem els draps bruts a casa i tots a estirar del carro.


Vinga! Amb energia! Cap a la unitat popular! Endavant!
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
Una decisió presa per qui????

La nota on afirma que s'ha pres per ampli consens és FALSA!, d'altra banda, ja hi haurà una altra candidatura de partidets d'extrema esquerra, estat català i companyia.

LA IMATGE QUE ACONSEGUIREU QUE DONEM AMB LES VOSTRES ÀNSIES DE PROTAGONISME SERÀ PENOSA.

tot això vé de la sobrevaloració de la lluita electoral i l'abandó del carrer i de la política de veritat, la que es fa a la base, a les mobilitzacions.

L'MDT podrà estar content, ja tornen a demostrar la seva gran "capacitat" per mangonejar, carregar-se una vegada més l'unitat de l'independentisme i cremar una nova generació. I se les donen de 'polítics seriosos'!!

Endavant amb la lluita!
No a la manipulació.
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
Eros, jo no estic a cap CUP, i si que em sento partícep de la decisió; et puc assegurar que sí que s'ha comptat amb les organitzacions i d'altres col.lectius de l'EI; si la teva organització o col.lectiu no t'ho ha fet saber potser és que no teniu els canals de comunicació suficientment àgils...
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
realment si que fot peneta tot plegat, pensava que això de les cup era qualcom seriós, però està vist que aqui no podem aspirar a tenir res de semblant a batasuna
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
Jo us demano que tanquem files i ara treballem tots de valent, no guanyarem res criticant com s'ha fet.....tots a una per fer-ho el millor possible vinga!!!!!!
Jo estic molt feliç per poder votar la CUP per primer cop!
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
Jo tb votaré CUP, es lo unic serios q poden fer els fins i tot els q no estem d'acord amb aquesta ruinosa, estrategia. L'unic q em consola es pensar q igual la idea de la CUP arriba a molt municipis on abans no hi era. Igual tindre un referent politic com Batasuna comença precissament ací, tot i q més bé ho veig com un error, pero tant de bó m'enganye.

Salut i CUP.
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
Quanta manipulació, quanta demagògia i enfrontament intern, suposo que els responsables d'aquesta lamentable decisió de donar aquest pas sense voler ni tan sols consensuar-ho deuen estar conents, una nova generació de l'independentisme perduda.

El que han fet és buscar el trencament, quina manera més bruta de jugar amb la gent.

ja es veu la il.lusió que va generant
Re: L'esquerra independentista a les europees
23 mar 2004
A veure si ens calmem tots, que estem donant un trist espectacle, totes les opinions són legítimes, no cal fer-ne un drama tampoc.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more