Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : altres temes
No ens enganyem
13 mar 2004
No ens enganyem: l'objectiu de la campanya que vivim no és Carod-Rovira. És Pasqual Maragall i el govern de la Generalitat.
Mussolini té sempre la raó
No ens enganyem: l'objectiu de la campanya que vivim no és Carod-Rovira. És Pasqual Maragall i el govern de la Generalitat. Però més enllà d'això, i ací hi ha el gran tema, el que es busca és continuar acorralant la discrepància i el pensament propi; continuar tirant aigua al vi de la democràcia i continuar construint un sòrdid univers polític on ningú no s'atreveix a discutir les ordres del PP. Mussolini deia allò de «Mussolini ha sempre raggione.» Doncs això mateix. Aznar (o el PP) sempre té raó i a Espanya, allà, no hi ha una oposició capaç de discutir aquest axioma i plantar-se en matèria antiterrorista. D'aturar la voràgine de barbaritats antidemocràtiques que genera el PP: de la llei de partits a la persecució d'Ibarretxe. El PSOE s'ha dedicat tant a fer d'escolanet aplicat i ha renunciat tant a una política pròpia que quan se li gira en contra el model de societat que ell ha contribuït a crear, s'espanta i no sap què hi pot fer. O sí: recorda que Mussolini sempre té raó. I en fa cas: Carod que plegue!

Hem arribat on som a còpia de moltes torpeses repartides, però sobretot hi hem arribat per culpa de tot el que s'ha fet malament aquests anys passats i que ara passa factura. Aquesta és la lliçó que el PSOE, més que ningú, hauria d'aprendre. Perquè no és el problema que Carod haja parlat amb ETA. Si hi han parlat el PP i el PSOE! No. El problema és que qui mana en el PSOE ordena que en aquest tema siga una sucursal del PP i no li tire en cara ni tan sols el seu monumental cinisme. Endavant doncs, que Mussolini sempre té raó.

És esperpèntic que el govern de la Generalitat haja de tremolar per això. No era tan important aquest Govern per al país? Això és un autèntic insult a l'autonomia política del nostre poble. I sembla mentida que el PSC no aprofite l'ocasió per explicar-li al PSOE cap on l'aboca tant de seguidisme. L'aboca a no poder alçar el cap perquè el Ku-Klux-Klan de torn sempre el collarà i el farà sospitós, amb qualsevol excusa. Només si durant aquests anys s'haguera actuat amb esperit crític, separant el gra de la palla, ara podríem esperar que una part de l'electorat espanyol fora capaç de distingir-hi. Però anys fent pinya de manera incondicional amb el govern li han donat a aquest un xec en blanc. I qualsevol excusa és bona. No per posar fi a ETA sinó per manar a pler i acorralar a qui es vulga i com es vulga. El PP sap que té presoner el PSOE. I el PSOE renunciant a fer política i a tenir un model propi de pensament contra ETA cau de quatre grapes -i hi caurà sempre- en la sinistra trampa del Mussolini de torn.


Vicent Partal

val la pena l'editorial d'avui i tot el diari: www.vilaweb.com

Comentaris

Re: No ens enganyem
13 mar 2004
De tota la vida Maragall és un espanyolista de pro. Circunstàncies familiars seves ho van afavorir. El seu pare, ja mort, senador pel PSC, ens explicava aquestes circunstàncies fa anys a "La Vanguardia".

En Maragall no fa por absolutament a ningú. Vidal Quadras volia que guanyés Maragall "per frenar el nacionalisme (?) de CiU".

Carod-Rovira sí que representa un cert canvi, sense passar-se. El posicionament actual del PSC té més a veure amb la correlació de forces amb els seus aliats que no pas amb la seva ideologia i el seu tarannà.

Els independentistes de fa molts anys recordem les actituds xulesques i despreciatives envers companys nostres a L'Hospitalet, com ens tractaven els del PSC fa anys ("están absolutamente aislados", "son unos fanáticos", "terroristas", etc.). Avui estan al front de la Generalitat perqué nosaltres els sostenim (malgrat tot el que els hi hem hagut de suportar).

Una cosa és que el Gobierno central utilitzi l'affaire Carod (l'imperdonable i arxicriminal delicte de ...dialogar) per a guanyar el PSOE i l'altra és que el PSC-PSOE els faci la mínima por.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more