Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió i mentides a Figueres. L'alcalde és còmplice dels abusos de la local.
11 mar 2004
Aquest dissabte a la matinada 2 joves de figueres forem aturats i identificats epr la policia local que despres d'haver-nos identificat va aprofitar per agredir-nos amb la més absoluta impunitat. Posarem una denúncia i informarem a les autoritats municipals de les pràctiques del torn de nit de la local. Desprès de dnar crèdit a la nostra versió l'alcalde a travès d'un comunicat a premsa va aprofitar per criminalitzar-nos com apart del teixit associatiu de la ciutat donant per bona la versió policial dels fets i ignorant la nostra.
Diumenge passat, a quarts de quatre, un company i jo, tornant d’un sopar d’aniversari, vam veure com dos cotxes patrulla s’aturaven bruscament i en sortien sis agents, que es van dirigir de manera hostil cap a nosaltres. Immediatament i a crits ens van demanar que ens identifiquéssim, cosa que vam fer de seguida. Tot i això, ens van agafar i ens van rebotir contra un contenidor. El trist espectacle va continuar a base de cops i empentes, puntades de peu a les cames, ens van tirar per terra... Tot seguit, sense donar més explicacions, es van emportar el meu company, com se m’haurien pogut endur a mi.
És lamentable que passéssim hores de comissaria en comissaria (policia local i mossos) intentant saber on i per què estava retingut el company. Durant i després de la detenció els agents de la policia local es van negar a identificar-se i van acabar per fer-nos fora de la comissaria de males maneres i convidant-nos a no tornar. Després de passar la nit tancat a la comissaria dels mossos, van deixar anar el company detingut a les 11 del matí sense donar-li cap informació sobre per què havia passat la nit allà.
Abans d’això jo ja havia presentat una denúncia, fins ara l’única que hi ha als jutjats referent a aquests fets. En aquesta denunciava el tracte rebut durant la detenció, l’arbitrarietat d’aquesta, la desinformació i la vulneració de tots els nostres drets. Llavors vam fer saber els fets a les autoritats municipals.
La sorpresa va arribar quan l’alcalde va donar una la versió “policial� dels fets, malgrat conèixer que hi ha una denúncia i dos informes mèdics de lesions que no queden justificats en la versió policial, i que a més omet en el comunciat. Les presses de l’Alcalde i de la policia local d’enviar a la premsa el que encara no ens havien comunicat als acusats, sols pot fer sospitar que volen ocultar l’abús policial comès i l’ineptitud de l’Alcalde que permet que coses com aquesta passin.
Sabem que fets com aquests són habituals al torn de nit de la policia local de Figueres. Convidaria la gent a reflexionar per què ens deixem fer aquestes coses i que els que ho hagin patit que ho facin públic.

Comentaris

Re: Repressió i mentides a Figueres. L'alcalde és còmplice dels abusos de la local.
11 mar 2004
1 agressio 1 resposta!!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more