Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió i mentides a Figueres. L'alcalde és còmplice dels abusos de la local.
11 mar 2004
Aquest dissabte a la matinada 2 joves de figueres forem aturats i identificats epr la policia local que despres d'haver-nos identificat va aprofitar per agredir-nos amb la més absoluta impunitat. Posarem una denúncia i informarem a les autoritats municipals de les pràctiques del torn de nit de la local. Desprès de dnar crèdit a la nostra versió l'alcalde a travès d'un comunicat a premsa va aprofitar per criminalitzar-nos com apart del teixit associatiu de la ciutat donant per bona la versió policial dels fets i ignorant la nostra.
Diumenge passat, a quarts de quatre, un company i jo, tornant dâun sopar dâaniversari, vam veure com dos cotxes patrulla sâaturaven bruscament i en sortien sis agents, que es van dirigir de manera hostil cap a nosaltres. Immediatament i a crits ens van demanar que ens identifiquéssim, cosa que vam fer de seguida. Tot i això, ens van agafar i ens van rebotir contra un contenidor. El trist espectacle va continuar a base de cops i empentes, puntades de peu a les cames, ens van tirar per terra... Tot seguit, sense donar més explicacions, es van emportar el meu company, com se mâhaurien pogut endur a mi.
Ãs lamentable que passéssim hores de comissaria en comissaria (policia local i mossos) intentant saber on i per què estava retingut el company. Durant i després de la detenció els agents de la policia local es van negar a identificar-se i van acabar per fer-nos fora de la comissaria de males maneres i convidant-nos a no tornar. Després de passar la nit tancat a la comissaria dels mossos, van deixar anar el company detingut a les 11 del matí sense donar-li cap informació sobre per què havia passat la nit allà.
Abans dâaixò jo ja havia presentat una denúncia, fins ara lâúnica que hi ha als jutjats referent a aquests fets. En aquesta denunciava el tracte rebut durant la detenció, lâarbitrarietat dâaquesta, la desinformació i la vulneració de tots els nostres drets. Llavors vam fer saber els fets a les autoritats municipals.
La sorpresa va arribar quan lâalcalde va donar una la versió âpolicialâ? dels fets, malgrat conèixer que hi ha una denúncia i dos informes mèdics de lesions que no queden justificats en la versió policial, i que a més omet en el comunciat. Les presses de lâAlcalde i de la policia local dâenviar a la premsa el que encara no ens havien comunicat als acusats, sols pot fer sospitar que volen ocultar lâabús policial comès i lâineptitud de lâAlcalde que permet que coses com aquesta passin.
Sabem que fets com aquests són habituals al torn de nit de la policia local de Figueres. Convidaria la gent a reflexionar per què ens deixem fer aquestes coses i que els que ho hagin patit que ho facin públic.

Comentaris

Re: Repressió i mentides a Figueres. L'alcalde és còmplice dels abusos de la local.
11 mar 2004
1 agressio 1 resposta!!!!!
Colera camping CNT