Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió a Granollers
10 mar 2004
El dissabte dia 6 de març l’Assemblea de Joves de Granollers va organitzar una ruta reivindicativa per la ciutat. L’activitat consistia en fer una mena de ruta turística per Granollers visitant i denunciant els organismes que menten Granollers dins un sistema injust i insostenible (Església, Policia Nacional, ETTs, rev. Vallès, Zara, jutjats, Mc Donald’s...). A davant de cada lloc es van realitzar diverses accions com per exemple davant de l’ETT on es va deixar un taüt de cartró on hi posava "víctima del terrorisme patronal". Sempre de manera festiva amb gralles i timbals.
6(2)2.jpg
REPRESSIÓ DURANT L’ACTE

La ruta des de bon principi va estar marcada per la presència policial. Els Mossos d’Esquadra van mobilitzar com a mínim tres patrulles que ens vigilaven i escortaven pel carrer. A la Porxada, quan tot just ens estàvem concentrant, els mossos van voler parlar amb els responsables i com que els responsables eren tots els assistents van identificar a dues persones aleatòriament. Els mossos deien que la concentració era il·legal i alguns membres de l’Assemblea van estar parlant amb l’agent al càrrec de la vigilància intentant suavitzar la situació.

Finalment es va realitzar la cercavila, i durant la resta de l’acte, amb l’excepció de la presència dels agents, tot va transcórrer amb normalitat. Hi va haver alguna picabaralla en el Mc Donald’s on els agents no ens deixaven entrar però res desteacable. Quan vam arribar en un dels últims punts (la comissaria dels Mossos d’Esquadra) vam fer l’acció prevista que consistia en penjar una pancarta i denunciar l’ implicació dels mossos en l’aplicació de la Llei Antiterrorista als joves de Torà. Quan vam acabar i anàvem a abandonar la zona els mossos ens van aturar i van voler identificar a tothom. El motiu de l’ identificació era que havíem envaït "el perímetre de seguretat de la comissaria" i que havíem cridat que "la policia assassinava i torturava". Quan van haver identificat els 20 o 25 participants ens van dir que cada un teníem una multa de 300€ i que ja podíem maxar. Finalment no hi va haver cap multa.
Durant la resta de l’acte vam tenir els agents més a prop que mai i dos policies autonòmics anaven apuntant i relatant per telèfon tot el que anàvem fent. Per exemple, quan anàvem a enganxar amb cinta adhesiva uns cartells de suport als presos polítics catalans als jutjats ens van amenaçar que si ho fèiem ens multarien. Malgrat tot la ruta va ser un èxit i la butifarrada de després també.

REPRESSIÓ POSTERIOR

El dimarts 9 de març tres dies després de l’acte la sorpresa va arribar quan els agents es van presentar a casa de dos membres de l’AJG per tal d’ entregar-los una citació policial que deia que havien de comparèixer a comissaria el màxim d’ aviat perquè havien estat denunciats com a presumptes autors d’un delicte "contra la llibertat de consciència i sentiments religiosos". Els dos joves van contactar amb l’ advocat i van dirigir-se a la comissaria. Tots dos es van negar a declarar i els van comunicar que estaven acusats de "manifestació il·lícita", "delicte contra la llibertat de consciència i sentiments religiosos"(que només afecta a la religió catòlica) i de la falta de "pintar un cotxe de la policia nacional". Els mossos van intentar que s’apliqués un judici ràpid als joves però el jutge s’hi va negar. Podria ser que el jutge arxivés el cas però tots dos estan en aquests moments a l’espera de la citació per anar a judici.

Més informació actualitzada:
Assemblea de Joves de Granollers
http://www.ajg.da.ru
Mira també:
http://www.ajg.da.ru

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more