Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
Noves irregularitats en la construcció del golf a Torrebonica
05 mar 2004
El camí públic de la Betzuca realizat pel Real Club de Golf "el Prat" a Torrebonica no té, ni pot tenir, l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua.
ADENC

L'ADENC demana la suspensió de les llicències d'activitat del golf fins que no es compleixin totes les especificacions del Pla Especial i l'Estudi d'Impacte Ambiental.

Les al·legacions presentades per l'ADENC l'octubre de 2003, en referència a diverses actuacions en l'àmbit dels torrents, van motivar la realització el dia 9 de febrer d'un acte de confrontació. En l'acte de confrontació es va posar de manifest la realització de nombroses obres sense l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua, algunes de les quals no poden ser autoritzades. En tots els casos és prescriptiva l'obertura d'un expedient sancionador, per la manca total de respecte a la tramitació administrativa que és d'obligat compliment, i la restauració de les actuacions que no s'adequen a la legalitat, entre les quals cal destacar un tram del camí del Torrent de la Betzuca.

La tramitació de les al·legacions segueix endavant
El passat 16 d'octubre l'ADENC va comparèixer en la tramitació d'informació pública de la sol·licitud d'autorització per a realitzar actuacions en l'àmbit dels diversos torrents inclosos en el projecte, al·legant que les actuacions ja havien estat realitzades i que en alguns casos no es considerava adequat autoritzar-les.

El passat 9 de febrer l'ACA va convocar un acte de confrontació, procediment recollit per la llei amb l'objectiu de poder observar sobre el terreny les al·legacions fetes per les parts. A l'Acta no hi va comparèixer cap representant del RCGP ni de l'Ajuntament de Terrassa. El tècnic de l'ACA va poder comprovar la finalització de les obres per les quals es sol·licita permís i determinar la manca d'adequació a la normativa vigent d'algunes de les obres realitzades. Malgrat la realització de l'acte de confrontació, l'ADENC va decidir no firmar-ne l'acta degut que aquesta no recollia la descripció dels elements observats durant la visita, fet que constitueix l'objectiu bàsic d'aquest acte administratiu. L'ADENC demana a l'ACA que es reculli en l'acta la descripció dels fets observats per tal que aquest document esdevingui significatiu, es respectin els drets dels que compareixen en la informació pública i es valori així l'actuació de les entitats que actuen en relació a l'interès general.

El camí del torrent de la Betzuca no és autoritzable
L'actuació més greu detectada pel tècnic de l'ACA és la que fa referència al darrer tram del camí de la Betzuca, que forma part de les actuacions que el golf ha cedit al municipi de Terrassa, i que han comptat amb l'assessorament de la Fundació Natura. El darrer tram del camí s'ha obert sobre la llera natural del torrent, fet que és inadmissible segons la normativa relativa al domini públic hidràulic.

El torrent de la Betzuca és un curs d'aigua intermitent però de característiques fortament torrencials, com així ho demostra l'amplada de la seva llera i la històra recent d'aquest torrent. Tal i com ja va denunciar l'ADENC en una nota de premsa emesa el 23 de juliol de l'any 2001, el tècnic de l'ACA va constatar el passat 9 de febrer sobre el terreny que el camí projectat, i ja construït, no s'adequa a la normativa vigent degut a la manca d'estabilitat, per situar-se sobre la llera, i al risc per a les persones que suposa. En conseqüència, no és possible autoritzar-ne la construcció. Al marge dels perills a què es veuen exposats els ciutadans que puguin utilitzar-lo, la no autorització d'aquest camí comporta que les cessions de terrenys realitzades en el marc del Pla Especial no poden ser encara autoritzades. Abans que l'Ajuntament pugui rebre aquests terrenys, cal que el real Club de Golf El Prat doni solucions a la connexió de la xarxa de camins i restauri les actuacions realitzades en l'àmbit del torrent. En aquest sentit, seria inaceptable que les administracions (Ajuntament de Terrassa i ACA) no fessin complir les prescripcions del Pla Especial.

Diversos ponts construïts tampoc tenen la pertinent autorització, malgrat afectar àmbits d'especial interès biològic La resta d'actuacions fan referència a tots els ponts i els tubs de la carretera d'accés al golf des de la N-150 fins a Can Bonvilar. En conjunt cinc obres que també es van realitzar sense esperar l'autorització de l'ACA. Cal recordar que els torrents afectats per aquestes obres i ocupacions foren considerats per l'Estudi d'Impacte Ambiental com a àmbits d'especial interès biològic i de molt alta afectació a la vegetació.

Cal també destacar la realització d'un pont per a ús intern dels golfistes que afecta de forma destacada la llera del torrent de Can Berardo i uns moviments de terres que afectaven l'àmbit d'un torrent pels quals tampoc no s'havia sol·licitat autorització.

L'ADENC sol·licita l'obertura d'un nou expedient sancionador per part de l'ACA, la restauració de les obres no autoritzades i la suspensió de les llicències d'activitat del golf. El Real Club de Golf el Prat (RCGP) ha tornat a demostrar el menyspreu cap a les institucions i cap a l'ordenament vigent actuant sense el corresponent permís de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). És inadmissible que l'ACA no sancioni aquestes conductes que atempten directament contra la preservació dels interessos col·lectius. Tampoc és acceptable que l'Ajuntament de Terrassa no faci el seguiment adequat de les actuacions del golf a Torrebonica, i que ni tan sols es presenti a actes de confrontació vinculats a aquestes. L'ADENC vol recordar a l'Ajuntament de Terrassa que es va comprometre a no donar els permissos ambientals fins que no es doni compliment a totes les especificacions del Pla Especial i l'Estudi d'Impacte Ambiental.

Per tots aquests motius l'ADENC sol·licita l'inici d'un expedient sancionador cap al Real Club de Golf "el Prat", la investigació de les responsabilitats de les administracions en la manca de detecció i denúncia dels fets, la nova tramitació de la sol·licitud d'autorització adequada als projectes que sigui autoritzables i la supensió de les llicències d'activitat que ja s'han concedit al golf fins que no s'adequin les obres a allò previst al Pla Especial i a l'Estudi d'Impacte Ambiental.

En aquests moments l'ADENC té en curs de tramitació diversos contenciosos administratius, en relació al citat projecte, referents a la concessió d'aigua per al reg, el Pla Especial urbanístic i la llicència d'obres.

El Vallès, 4 de febrer de 2004
ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura)

http://www.adenc.org/notes/2004/20040304cami.htm
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Noves irregularitats en la construcció del golf a Torrebonica
05 mar 2004
Y Franco... perdon el PP... perdon ... el tripartito local que dice y los sociatas facinerosos que dicen!!!
Sindicato Sindicat