Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La treva enverinada
04 mar 2004
Qui l'ha enverinada?
QUI HA FICAT EL VERÃ? A LA TREVA?

Si ETA hagués decretat una treva, posem, a Andalusia, o a qualsevol altra de les anomenades âcomunitats autònomesâ?, personalment hauria considerat que es tractava dâuna bona notícia, i me nâhauria alegrat per la gent beneficiada. Ignoro com sâho hauria pres la classe política espanyola, però tinc la impressió que dâuna manera molt diferent a com sâho ha pres en el cas de Catalunya. Vull imaginar-me que tot Espanya hauria reaccionat de la manera més racional que es pot reaccionar en un cas com aquest. Primer, alegrar-seân pel que suposa objectivament, i després fer les consideracions addicionals de caràcter ètic que cadascú trobi més escaients.

Res dâaixò no ha passat. Encara és lâhora que alguna personalitat política espanyola hagi valorat algun aspecte positiu del fet. Cap dels qui, dia sí dia també, sâomplen la boca dient que âCatalunya és part integrant dâEspanyaâ?, no han arribat a la conclusió, lògica en el seu raonament, de que, deixant de matar a Catalunya, ETA ha començat a deixar de matar a Espanya. Si els altres espanyols moren a mans dâETA, els catalans tenim lâobligació indefugible de formar part de les víctimes. No fer-ho, seria âtraïcióâ? i âmanca de solidaritatâ?. La nostra actitud ha de ser la de Guzmán âel Buenoâ?, que va llençar el seu propi punyal perquè els sarraïns que assetjaven Tarifa matessin el seu fill, abans de rendir la plaça. O com el general Moscardó, defensor de âlâAlcázarâ?.

Però, el que més em treu de polleguera és lâactitud servil de la classe política catalana, amb lâeslògan estúpid de âno volem el perdó dâETAâ? . Home! Ja ho sabem que no es tracta de cap âperdóâ?, sinó dâuna estratègia política pels seus propis interessos! Però, si en aquests interessos polítics hi entra el âgestâ?, que cadascú pot valorar com vulgui, de deixar dâatemptar a Catalunya, per les raons que siguin, benvingut sigui! La brama anticatalanista pot continuar amb la seva teoria obscena dâun âpacteâ? entre Carod-Rovira i lâorganització terrorista, però el caràcter unilateral de la âtrevaâ? per part dâETA és més que evident per tota aquella persona que vulgui raonar amb un mínim dâhonestedat. Què podia oferir a canvi el polític català, en un hipotètic âpacteâ?? Només plantejar la suposició ja és un acte de perversitat.

Des del punt de vista purament âtècnicâ?, és possible que Carod-Rovira hagi comès un error. Però, si aquest âerrorâ? ha propiciat de retop una maniobra política dâETA que exclou el territori català del seu camp dâacció, i si això no és cap ensarronada i els terroristes resten fidels a la seva decisió, potser moltes vides catalanes se salvaran gràcies al presumpte âerrorâ?. El preu de la nostra vida lâhem de valorar nosaltres mateixos, els catalans, i no deixar que ens la valorin des de Madrid. No podem tolerar que des de Madrid ens fiquin el verí a la treva.

Jordi Bassas

Comentaris

Re: La treva enverinada
04 mar 2004
Ja cansa l'espectacle politic. Els partits democratics, juntament amb els mitjans de comunicació, centren la nostra atenció en aquest circ que té una icnidencia nul·la en nostra realitat actual. I aixi, mentre parlem i divaguem sobre Carod, ETA, i el PP, continuem exactament igual d'explotats, dominats i incapaços de decidir sobre les nostres vides.

Que cremi l'escenari
Sindicat