Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Comunicat Sabadell
25 feb 2004
COMUNICAT DE DENÚNCIA DELS FETS DE SABADELL

Ser crític no és cap delicte,
diguem prou a la
retallada de llibertats!

El darrer cap de setmana Sabadell ha viscut un nou episodi de repressió dels moviments socials i polítics que ha generat una reacció unànime de suport per part de la ciutadania.

Les detencions irregulars als sis joves de la ciutat contribueixen a incrementar el clima de tensió que es viu a Sabadell des dels fets del Bemba. Aquesta tensió, a més a més, s’ha vist agreujada pel paper que han jugat el consistori i alguns mitjans de comunicació local –els quals enlloc d’afavorir el diàleg han reforçat l’enrariment de l’ambient. Paral·lelament les agressions i la violència neonazi s’incrementa dia rere dia atemorint als habitants de Sabadell sense rebre una resposta ferma per part dels cossos policials i l’Ajuntament.

Atenent aquests fets, nombrosos ciutadans de Sabadell volem mostrar la nostra indignació per les detencions que es produïren el dilluns 23 de febrer així com volem generar una reflexió per part de les institucions sabadellenques i la ciutadania. Per aquest motiu a continuació us exposem una relació dels fets del cap de setmana així com detallem les irregularitats comeses en les detencions als sis joves.


La nit del dia 21 de febrer, un grup de joves es trobava celebrant el Carnaval pel centre de Sabadell quan, al passar davant d’un bar, un grup de persones relacionades amb organitzacions neonazis van començar a increpar-los violentament. Les injuries dels neo-nazis van pujar de to quan van sortir més individus del bar armats amb ampolles de vidre la qual cosa va generar un enfrontament i va obligar als joves que celebraven el Carnaval a sortir corrents i dispersar-se.

Posteriorment, els agressors -vinculats a les organitzacions neo-nazis- van avisar la policia per denunciar el grup de joves que estava de gresca d’haver-los lesionat. Ens sorprèn que els mitjans de comunicació pràcticament només hagin tingut en compte aquesta versió que prové de les declaracions dels neonazis i de fonts policials (malgrat no es té en compte les denúncies posades la mateixa nit acusant d’agressió als grups neo-nazis).

El tarannà violent d’aquest grups es va tornar a fer palès la mateixa nit quan hores més tard es van dirigir a un altre establiment del centre i van agredir quatre menors d’edat –els quals, paradoxalment, després d’anar a l’hospital per curar-se les lesions que els hi havien provocat els skins feixistes van ser interrogats per la policia i se’ls va obrir un expedient a la fiscalia de menors on se’ls acusa d’haver agredit als skins. Així, s’intercanvia la víctima pel botxí tant per part dels cossos policials com per part d’alguns mitjans d’informació locals.

Davant tot aquest reguitzell de fets inversemblants i paradoxals volem denunciar la gran quantitat d’irregularitats que s’han comès en aquest procés.

En primer lloc, les identificacions dels detinguts del dilluns 23-F s’han fet basant-se en arxius policials elaborats a partir de la vinculació a determinats moviments polítics i socials de Sabadell. Aquest tipus d’arxius de caràcter ideològic són il·legals.

En segon lloc, denunciem que les detencions s’han produït sense proves i només basant-se en les identificacions dels neo-nazis. Unes identificacions realitzades a partir d’una selecció, elaborada pels cossos de seguretat, de 28 fotografies extretes de la base de dades del DNI. Aquest procediment és il·legal si a més a més tenim en compte que aquestes persones no tenien antecedents policials i que, per tant, no hi havia cap criteri legal per establir aquesta selecció. Aquest procediment explica el fet que dos dels detinguts ni tants sols es trobaven a Sabadell la nit dels incidents.

En tercer lloc, denunciem les formes que han utilitzat la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona en les detencions provocant nombroses molèsties als familiars dels detinguts i ciutadans/es de Sabadell.

En quart lloc, denunciem especialment la presència del grup sis de la Brigada Provincial del cos de Policia Nacional. Aquesta brigada s’ha caracteritzat per a dur a terme actuacions contra moviments polítics i socials que més tard s’ha demostrat que eren muntatges policials. Alguns exemples en són la infiltració en la movilització contra el Banc Mundial el 24 de juny del 2001, les detencions produïdes contra militants independentistes l’any 92 i que actualment han arribat al Tribunal d’Estrasburg.

Finalment mostrem la nostra incomprensió pel fet que per una falta de lessió agents de paisà s’esperin a la porta de domicilis particulars a primera hora del matí per detenir els sis joves i se’ls obligui a passar més de 30 hores en dependències policials i judicials, mentre s’oblida la violència dels grups neonazis. Tenint en compte que, generalment, per aquest tipus de denúncia només es requereix una citació judicial amb notificació prèvia.

Davant de la criminalització constant dels moviments socials i polítics de Sabadell la ciutadania ha respost concentrant-se massivament davant dels jutjats durant tot el transcurs del procés. Així com, més de 400 persones es van concentrar ahir a la tarda per denunciar la situació mentre el reconegut filòsof J. M. Terricabres llegia el manifest de suport als detinguts.

La ciutadania Sabadellenca continuarà mobilitzant-se per aturar la retallada de llibertats i generar una reflexió ciutadana entorn el clima de tensió existent a la ciutat.


Ser crític no és cap delicte, diguem prou a la retallada de llibertats!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more