Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: antifeixisme
Autodeterminació és Pau
18 feb 2004
Valoració de la treva d'ETA
Comunicat Nacional [MAULETS]


ARA MÉS QUE MAI ELS CATALANS I LES CATALANES NO SOM ESPANYOLS NI ESPANYOLES: AUTODETERMINACIÓ ÉS PAU

L’organització armada ETA ha declarat una treva indefinida que l’inscriu al territori del Principat de Catalunya. Això ha portat la situació política a un estat de crispació i histerisme encara més gran que el que hi va haver després que es fes pública la reunió entre el secretari general d’ERC i ETA. Maulets tenim molt clar i volem dir ben fort que la base de tot és una: el conflicte polític d’arrel que existeix sempre entre les nacions oprimides i els estats opressors. Davant d’aquest fet volem deixar clara la nostra postura amb els següents punts:

-Cap organització política (armada o no) que no sigui catalana té cap dret a condicionar, influir o decidir quin camí ens durà als Països Catalans cap a la independència.

-Exigim a l’organització armada ETA que sigui capaç de reconèixer la territorialitat del poble català. Si s’ha de posar el nom del poble català a la boca, sigui pel motiu que sigui, que tingui molt clar que aquest va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

-Exigim d’una vegada per totes que es reconegui el dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits, com a únic punt de partida bàsic i indispensable per assolir la pau. Els i les catalanes (a Girona, Perpinyà, València, Alacant, Barcelona, Lleida, Tarragona, ...) no som espanyols ni espanyoles, i tenim tot el dret a viure plenament com allò que som.

-Exigim a aquelles forces polítiques que s’autoanomenen independentistes que, ara més que mai, no es facin enrere ni es belluguin una mica d’allò que asseguren defensar.

-Animem a tot el jovent dels Països Catalans a viure i mostrar sense por ni complexes el dret legítim que tenim a lluitar per la independència i la justícia social del nostre poble.

Visca la terra!
El combat maulet continua!
Països Catalans, 18 de febrer del 2004
Mira també:
http://www.maulets.org

Comentaris

Re: Autodeterminació és Pau
18 feb 2004
No entenc a que ve l'agresivitat d'aquest comunicat.
En primer lloc, ETA esmenta com un dels motius de la treva la seva voluntat de no interferir a Catalunya, així com les controversies que la seva actuació suscitava al si de l'independentisme. Per tant, no entenc a que ve el primer punt del comunicat maulet, i molt menys l'agresivitat amb la que està escrit.
En segon lloc, ETA fa servir al seu comunicat el mot "Catalunya" sense especificar si s'està referint a tot el territori nacional o només a la comunitat autònoma catalana. Per tant, "exigir" res amb males maneres únicament en base a conclusions extretes abans d'hora, em sembla excessiu i difícil d'entendre.

Tenint en compte que Maulets portava anys exigint a ETA que deixés d'actuar a territori català, el més lògic hagués sigut que haguessin saludat aquesta iniciativa com a positiva; però en comptes d'això el que fan és bordar sense motiu. Saludo, com sempre he saludat, la voluntat de Maulets d'acabar amb la basquitis existent encara al si de l'Esquerra Independentista. El que no em sembla bé, i que em fa l'efecte que respon més a les visceres que al cervell, és la intenció, confesa o no, de substituir-la per la bascofobia i per la idea de que "si ho fa o ho diu ETA, és dolent".

Salut!
Re: Autodeterminació és Pau
18 feb 2004
Aleshores no et sembla bé el comentari de que la treva esta adscrita al Principat i no al conjunt del Pasisos CAtalans???. Ho he dit més abaix, ells tenen ben clar un unic nom per al seu pais. Euskal Herria. Doncs el nostre són els Paisos Catalans, Catalunya es un terme molt ambigu q nomes demostra, precissament, q son una mica ignorants respecte al tema nacional catalá.

Doncs q estudien historia! Si ETA atentara per una d´aquestes en Palma, Benidorm o Cullera, estaria fent una de les majors cagades de la seua historia, desmereixent el suport que rep el poble basc per part d´independentistes de TOT ARREU DE LA NACIO.

Salut.
Re: Autodeterminació és Pau
18 feb 2004
Aviam, d'entrada dir-te que si ni els mateixos independentistes tenim clar si el nom del nostre país és un o és altre (que sigui motiu d'interminables i estupids debats ho demostra), no li demanis (i menys encara li exigeixis) als estrangers que ho tinguin més clar que nosaltres.

Jo el que volia dir és que ETA no ha dit en cap moment que la treva estigui circumscrita al Principat; és possible que així sigui, però mentre no quedi clar el que no podem fer és exigir-lis amb males maneres coses que potser ja han fet (o no!).

Estic molt d'acord amb tu que si ETA atempta al sud o a les illes l'estarà cagant. Però fins que no ho faci (o fins que no digui clarament que dins la treva no entren el sud i les illes) el que no es pot fer és reprendre'ls amb males maneres per un error que encara no se sap si han comés o no. El dia que el cometin ja ens cagarem en els seus progenitors.

Salut!
Re: Autodeterminació és Pau
19 feb 2004
Bé, Lluis, aleshores t'ho planteje d'una altra manera...

La majoria de gent ha interpretat que el comunicat és refereix només al Principat (com de fet es refereix, temps al temps), peró com tu dius, pot ser que es referira al conjunt dels Paisos Catalans, no queda massa clar(Compte, insiteix en que no queda massa clar, pero ells estan parlant només del Principat).

I pq no queda massa clar?? Doncs pq els ha quedat un comunicat ambigu en aquest punt. Pq?? Pq el nom de Catalunya seria ambigu de cara a denominar al conjunt de la nació, i no ens engayem perque el 99,9% de la gent no incloura al PV i les Illes dins d'aquesta treva. És a dir, ells ens han mutilat com a pais de cara a l'opinió publica. DONCS QUE RECTIFIQUEN.

I exacte, no ha quedat gens clar que PV i les illes estiguen o no. Doncs que quede clar!! Els ho hem d'exigir, com fariem amb qualsevol botiflerot no creus?? Si ho fera CiU no els criticaries?? Som una nació, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. I el nom inequívoc d'aquesta és Paisos Catalans. Per cert, no se d'on punyetes et treus q els independentistes no ho tenen clar, o bé no sé de quin tipus d'independentistes parles...

Ah!! I parlant de nomenclatures, t'agrairia que anomenes al País Valenciá pel seu nom, i no "el sud".

Salut.
Re: Autodeterminació és Pau
19 feb 2004
jo no crec qe siguem cap "nacio" sona molt nazi, mes aviat crec en el poble català
aixo d'eta esta tot molt clar, al menys x a mi, o tenen molt poca cultura... , o probablement hi hagin encara objectius turistics de cara a perjudicar l'economia turistica de la costa de llevant!
Re: Autodeterminació és Pau
19 feb 2004
Aviam, company dels punts suspensius:

- D'entrada dir-te que si en comptes de posar "País Valencià" poso "el sud" és per pura vagancia (masses lletres) i perque tampoc crec que sigui incorrecte. I si no, pregunta-li als d'Obrint Pas d'on son, que t'ho diuen ben claret a una cançó.

- En segon lloc, jo no et dic que els independentistes no tinguem clar que la nostra nació va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Dic que no tenim clar com es diu. Hi ha independentistes que li diuen Països Catalans, i n'hi ha que li diuen Catalunya. Així de clar. Per tant, fins que no ho tinguem clar nosaltres no se a que ve aquesta agresivitat a l'hora de demanar-li als estrangers que tinguin les idees més clares que nosaltres mateixos.

- "Si ho fes Convergencia". Convergencia ja ha deixat clar que la seva nació és el nord i res mes; és això el que els hi critico. ETA, en canvi, ha parlat en més d'una ocasió de la mutilació que pateix la nació catalana; i això mateix pasa amb l'esquerra abertzale. És per això que crec que a ells, i no a Convergència, els hi hem de donar el benefici del dubte.

Insisteixo: quan la caguin, ja ens cagarem en els seus progenitors. De moment em sembla que son pures ganes de buscar brega i de no admetre que, per primer cop, no hi han motius per criticar durament a ETA per la seva política envers el nostre país.

Salut!
Re: Autodeterminació és Pau
23 feb 2004
Benvolgut Lluís, ETA ja ha emprat el terme PPCC en altres comunicats, recorda el de Santa Pola!! I el terme PPCC ara per ara no admet ambigüitat, mentre que el de Catalunya lamentablement per a mi i per a tu si.Com a revolucionaris els militants bascos ja fa temps que ho haurien de saber.De totes maneres espere amb el terme emprat tot i que inadequat donada la situació actual si que es referisquen a tot el nostre poble.Però has de reconèixer que el terme emprat no és el més adequat i trobe que la puntualització de Maulets ,del MDT i espere que de la resta de l'esquerra independentista és necessària per evitar futurs errors.Gràcies !! I salut des del Sud

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more