Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La CUP Sabadell es solidaritza amb el CSA "Els Maquis" i l'AOS
12 feb 2004
Avui dimecres 11 de febrer, el poder de l'estat capitalista en el qual vivim, on es defensen els drets d'una minoria privilegiada per sobre dels drets col·lectius, una vegada més s'ha tractat un problema social i que necessita una solució imminent, com un acte criminal. Aquesta vegada els ha tocat al Centre Social Alliberat "Els Maquis" i el col·lectiu de l'Assemblea d'Okupes.

Exigim a l’Ajuntament un estudi i un cens dels espais buits i abandonats de la ciutat de cara a la seva expropiació, rehabilitació i utilització adequada a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell; un gravament fiscal exemplar a aquelles propietats d’habitatges que no hagin estat introduïdes en el mercat de lloguer; i l’establiment normatiu de l’obligarietat que en totes les noves promocions privades un 30% de l’oferta sigui destinada a habitatges de renda fixa i un altre 30% a habitatge social.
Avui dimecres 11 de febrer, el poder de l'estat capitalista en el qual vivim, on es defensen els drets d'una minoria privilegiada per sobre dels drets col·lectius, una vegada més s'ha tractat un problema social i que necessita una solució imminent, com un acte criminal. Aquesta vegada els ha tocat al Centre Social Alliberat "Els Maquis" i el col·lectiu de l'Assemblea d'Okupes.

Els esquàters que s'havien instal.lat a aquesta vivenda per obrir-la a la ciutadania, s'han trobat a les 8 del matí amb el carrer pres per les forces repressives de l'estat (Cuerpo Nacional de Policía), amb els uniformes antiavalots i amb una actitut hostil que a perdurat al llarg de les més de 5 hores que han tingut el carrer literalment pres.

La solidaritat ha trigat ben poc a fer-se present, amb els crits de les persones concentrades a la Plaça Marcet donant ànims i suport als esquàters que durant tot el matí han estat traginant les pertinences del Centre. Cal esmentar que els efectius antiavalots no permetien l'entrada de gent que volia ajudar a fer més àgil el buidatge del Centre Social Alliberat.

Espontàniament, la ciutadania concentrada davant el Centre Social Alliberat ha iniciat una marxa de protesta pels carrers de Sabadell. En arribar al Mercat, la protesta ha arribat al seu punt més calent, al enfrontant-se al batlle de la ciutat que en aquell moment estava portant a terme un acte institucional en el Mercat. El batlle, el seu seguici i la desmesurada escorta policial han estat escridassats fins l'Ajuntament.

Davant el desallotjament del Centre Social Alliberat âEls Maquisâ?, la Candidatura dâUnitat Popular de Sabadell vol manifestar que:

Lamentem profundament que sâhagi desallotjat un edifici de la nostra ciutat que ha estat durant mots anys abandonat de cara a poder-hi especular i que en els darrers mesos havia estat recuperat com a centre social i com a habitatge per a un grup de joves.

Denunciem el comportament còmplice de lâequip de govern municipal, PSOE-ERC-CiU-ICV (tan progressistes ells), que coneixedor de lâordre de desallotjament, no han fet res per evitar-ho.

Demanem lâabolició de lâarticle 254.2 del codi penal. Mentre lâEstat no compleixi les seves pròpies lleis, com lâarticle 47 de la constitució on es reconeix que âtots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequatâ? i que âels poder públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret â¦â?, és del tot cínic que es penalitzi lâalliberament dâespais.

En comptes de la violència repressiva jurídico-policial, el que cal són mesures per lluitar contra lâespeculació i la manca dâhabitatges i espais socials i culturals autogestionats.

Exigim a lâAjuntament un estudi i un cens dels espais buits i abandonats de la ciutat de cara a la seva expropiació, rehabilitació i utilització adequada a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell; un gravament fiscal exemplar a aquelles propietats dâhabitatges que no hagin estat introduïdes en el mercat de lloguer; i lâestabliment normatiu de lâobligarietat que en totes les noves promocions privades un 30% de lâoferta sigui destinada a habitatges de renda fixa i un altre 30% a habitatge social.

Exigim una immediata actuació municipal en lâedifici de carrer Convent, 79, de cara a rehabilitar-lo per a ús social i impedir, així, que sâhi especuli.

Ens solidaritzem amb la lluita dels joves anticapitalistes per aconseguir nous espais socials autogestionats i habitatges assequibles.
Sindicat Terrassa