Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
"El Jueves" opina que Carod-Rovira és el "gilipollas de la semana"
04 feb 2004
Sembla mentida que alguns treballesin al "Papus".
El Jueves té una secció on cada setmana eligeixen al gilipolles de la setmana i aquesta li ha tocat al Carod-Rovira per l´afer de l´entrevista.
Sobta que això ho digui una revista que preten ser progresista. Ja d´un temps aquí s´ha anat veient la seva inadversió cap a l´independentisme i el seu nacionalisme espanyol que deixen patent en els seus editorials. No sorpen que demanin el vot pel PSOE, sembla mentida que aquesta alguns treballesin al "Papus"...però ells mateixos han dit que des de lo de la bomba mai han tornat a ser els mateixos.
El "Papus" era una revista d´humor que va rebre l´atemptat d´un grup d´ultradreta que va destrossar les seves oficines.

Comentaris

.
04 feb 2004
carod.jpg
.
PREGUNTA
04 feb 2004
Si de resultes de la conversa de Carod amb ETA, s´hagués declarat una treva, tots aquests que parlen de "l´error" de Carod, i l´insulten, dirien el mateix??????????
per això mateix
04 feb 2004
Hola Mireia, segurament molts dirien el mateix, però des del meu punt de vista, es tracta d'un error tàctic en tant en que no assoleix l'objectiu que es suposa que buscava (i porta conseqüencies negatives en altres camps). La realitat és que ETA no ha declarat cap treva, com és lògic, cap organització marxista declararia una treva per una reunió amb una altra organització que no sigui "enemiga". L'únic diàleg útil és aquell que involucri el govern espanyol, ETA i potser el govern basc.
ERC no pot oferir cap de les contrapartides que demanaria ETA per una hipotètica treva.
En definitiva, l'error de Carod és un error en tant que no assoleix el que pretenia assolir.
Re:
04 feb 2004
Cagada majúscula y, sobretot, un infantilisme "buenista" de la ostia. Si no "ofereixes" rès no et donen rès a canvi. És la llei de la oferta i la demana, que aquests "marxistes-leninistes" d'ETA també entenen.

A més: pel que ha dit aquesta setmana, sembla que suposés que ETA no serien uns "nois tan dolents", que es pot parlar amb ells. Em pixo de riure.


Efectivament, Carod-Rovira el giliportes de la setmana. I del mes. I qui sap si dels pròxims 4 anys. Llàstima; el començava a respectar.
Re:
04 feb 2004
Si ETA no ha declarat cap treva encara és perquè no vol (de moment, que ja veurem). Et recordo que la darrera treva ETA la va declarar unilateralment i en el moment que va voler, sense cap procés de negociació previ amb cap govern i sense haver obtingut cap contrapartida però, això sí, exigint-les.

Només depén de la seva voluntat, doncs. Potser en Carod els ha fet veure unes quantes raons "tàctiques" (les úniques que els poden interessar) per tornar-se a plantejar la possibilitat de tornar-ho a fer.

De fet, una declaració unilateral de treva, fins i tot condicionada podria deixar al PP amb el cul a l'aire i fer capgirar els resultats de les properes eleccions. Però malauradament crec que l'estratègia d'ETA ha passat i passa de moment pel "com pitjor, millor" i el pitjor és prou evident que consisteix en haver de patir una nova majoria absoluta del PP. Per això en Carod no se'n va sortir!
Re:
04 feb 2004
"es tracta d'un error tàctic en tant en que no assoleix l'objectiu que es suposa que buscava (i porta conseqüencies negatives en altres camps)"

Penso que en aquest cas han pesat més les idees i la responsabilitat que la tàctica sí. No poden dir el mateix IC-V, CiU i PSC, que creuen que caldria esperar a que passessin les eleccions. Ara, que després de les generals venen les europees, i després...no acabaríem mai.


" La realitat és que ETA no ha declarat cap treva, com és lògic, cap organització marxista declararia una treva per una reunió amb una altra organització que no sigui "enemiga""

La realitat, és que encara no sabem què passarà. Imagina´t que ETA declarés una treva ara. Seguiries pensant que la reunió de Carod és un error? O és que només valores les iniciatives de pau que donin resultats? I per cert, parteixes d´una base falsa. Perquè tots vam veure com la última treva que va declarar ETA va ser després del pacte de Lizarra. Et sona???

" L'únic diàleg útil és aquell que involucri el govern espanyol, ETA i potser el govern basc.
ERC no pot oferir cap de les contrapartides que demanaria ETA per una hipotètica treva."

Això només ho dius tú. El PNV, el govern basc, EA, Aralar, Batasuna, alguns dirigents del PSE i d´IU es contradiuen amb la teva versió. Si em permets, opto millor per creureme´ls a ells. Ells entenen molt més sobre Euskadi que tu i jo, i saben molt millor que tu o jo qui pot aportar solucions i qui no. I crec que la seva postura és clara.

"En definitiva, l'error de Carod és un error en tant que no assoleix el que pretenia assolir"

Visca la coherència! Si senyor! És a dir, si hagués aconseguit alguna cosa, tots l´haguessin aplaudit, com que de moment no ha aconseguit res, més que remoure les conciencies de molta gent, i delatar a molta gent que va utilitzant la paraula diàleg (com si fossin cotorres) i no saben què significa.... doncs a mortificar-lo. M´encanta aquesta societat! Quina hipocresia, per favor!

I per cert, que els espanyolistes del jueves et considerin gilipolles és tota una virtut!
Re:
04 feb 2004
Això del gilipolles de la setmana crec que ho fa el Ramon de España, un tipo que fa honor al seu cognom.
Re:
04 feb 2004


Potser el mouen amb fils? No és cap broma

salut!
Re:
05 feb 2004
Tot el que sigui regalar vots al PP i impulsar-los a governar 4 anys més es de gilipolles, i en aquest cas, Carod s'ho ha guanyat a pols.
Re:
05 feb 2004
Fer seguidisme de la política terrorista-antiterrorista militarista i repressiva del PP i donar-li legitimitat segur que li n'ha donat moltíssims més vots a España -i a Catalunya- al llarg dels darrers anys. Aquests SI que són uns gilipolles! A més de cínics i col·laboradors, per acció o per omissió, de la deriva neofranquista del PP.

Si no ho veus així deu ser que ets com ells.
No cal exagerar
05 feb 2004
S'hauria de llegir el Jueves en la seva integritat, per veure quina és la opinió general sobre aquest tema. Si només és la secció "el gilipolles de la setmana" i és veritat que n'és el Ramón de España l'autor, no ens hem d'estranyar, ja que aquest personatge és un fals cínic, que es pensa que és lliure de pensament i alhora de la veritat és un llepaculs del poder (la seva crítica no ha anat mai més enllà d'aspectes estètics). Tanmanteix, es pensa que és molt original, quan només és un avorrit (per repetit) producte del seu temps i de la seva condició benestant.

Apa, i fem crítiques una mica més constructives. Jo opino que en Carod s'ha equivocat, però no el condemno pas. Crec que s'ha de ser més humil, no tan mesies, i més transparent. Però si em feu escollir entre ell i l'ASSASS� AZNAR, ho tinc clar.
Llei Antiterrorista per a tots, TOTS els polítics.
05 feb 2004
Veo como os discutis y me hace gracia. Gracia o lástima, no sé. Veo como le dais bombo a la clase política y a sus tonterías y me hace más gracia. Veo como os creeis sus argumentos, sus mentiras y sus estrategias electoralistas y me da lástima. Yo no sé si entrevistarse con ETA es bueno o malo, pero me da igual; sí, me da igual. Lo que tengo claro es que si Carod se entrevistó con ETA, no lo hizo con ninguna otra intención que obtener algún beneficio político-electoral. También tengo claro que si todo esto salió a la luz, es porque algún beneficio político-electoral obtendrá alguien de todo esto. No obstante, este cruce de "ataques" entre los políticos y sus secuaces no nos lleva a ninguna parte más que a mantener a todo el mundo en vilo, pendiente de todo cuanto pasó. Las horas de entrevista, los entrevistados, el lugar, las intenciones, etc. Lo que quiero decir es que todo esto no nos va a solucionar nada, nada. Ni Carod, ni Aznar, ni Maragall, ni Mas, ni Saura ni nungún politicastro de estos va a cambiar nada de lo que nos está pasando. En Catalunya seguirán desalojando centros sociales con total impunidad, se seguirá explotando (sí, explotando, porque en catalunya se explota a los trabajadores), seguirá habiendo sexismo, racismo, xenofobia, manipulación, desigualdad, etc. Miles de familias seguirán pagando una hipoteca que les ahoga cada mes, seguirá habiendo jóvenes trabajando por 3 euros la hora en un curro de mierda, seguirá habiendo palizas por parte de los perros del estado (los uniformados, y los rapados), nuestros compañeros y compañeras seguirán entre rejas por intentar cambiar algo, la burguesía seguirá reforzando sus "trincheras" para mantener sus privilegios de clase, se inagurará el Forum2004 con todas sus consecuencias, etc etc etc. Y todo esto, pasará mientras medio estado español está pendiente de las jugarretas de Carod y las contestaciones de sus amigos, los políticos.
Por mi, podrían aplicarle a Carod y a todos los energúmenos que juegan con él a esto de la política democrática la ley antiterrorista (la nueva, con sus 12 días de incomunicación), a ver qué les parece. En fin, metedle un tiro a la tele, pensad y luchad en consecuencia. Salud y revolución social.
Re:
05 feb 2004
sou 1 mica pesadets amb el tema Carod!!
No hi ha llibertat d'expressió!!??
doncs deiexeu en pau a la puta revista del jueves!!! No hi ha llibertat x adquirir qualsevol revista! doncs no compreu el jueves i ya ta!
ojos qe no ven corazon qe no siente!
Re:
05 feb 2004
M'agrada com pontifiques diverses qüestions, em recorda la paraula de Déu, amén.
Tota la gent antisistema, àcrata, anarquista, assambleària, llibertària, em semblen molt maques però tanta prepotència, tanta xuleria, tan panfletària, a on arriben?. La realitat és plural, les opinions diferents, els dogmes de fe són molt tronats. Explica'ls com canviar continuament, en Lenín deia que hi havia i hi ha una malaltia, l'esquerranisme. Comencem per aplicar-nos, l'humiltat, la sinceritat possible, el pensament obert, a favor de les veritats relatives. Salut i llibertat.
Analitzem....
05 feb 2004
"Tot el que sigui regalar vots al PP i impulsar-los a governar 4 anys més es de gilipolles, i en aquest cas, Carod s'ho ha guanyat a pols."

Per la mateixa regla de tres, les movilitzacions contra el PHN, ajuden al PP a guanyar moltíssims vots, per tant potser seria millor deixar de fer-les. I així amb tantes i tantes coses! Potser sí que el PP guanyarà per majoria absoluta. I jo em pregunto: és culpa de Carod? O és culpa de CiU, que ha fet a Aznar president, i culpa del PSOE, per tenir el mateix model d´estat que el PP?

Jo cada dia flipo més amb els anàlisis de la penya. Què creus que hauria d´haver fet Carod? No anar a l´entrevista o dir-li a ETA que s´esperés fins després de les eleccions? Per favor, és absurd.
Re:
05 feb 2004
la transicio espanyola es va fer parlant amb els assessins franquistes.
Re:
05 feb 2004
¿Treballant per al PP? Aquesta gent "progre" dona pena. ¡Gilipollas ells !,que juguen a favor d'els mateixos qu'els tancarien la revista ...si els molestaran ,però com insultar a Carod agradará molt al PP,pot ser que guanyen una subvenció i tot.
Boicot al Jueves !
Re:
05 feb 2004
Ese número de El Jueves se agotará en Madrid...¡la gracia que le hará a Aznar,y lo que se reirá con la Botella!
Menuda cagada de El Jueves :progres-gilipollas
Prefiero mil veces El Triangle !
Re:
05 feb 2004
pos si kon el director ke tienen son asi (oscar el de força barça) si tubieran uno madrilista no se ke serian
boicot
05 feb 2004
a la merda el jueves! són purria espanyola.
Aupa El Jueves
06 feb 2004
Molt bé, home, cada dia més nazis: "purria espanyola". Quin argument és aquest??

Entre les pàgines d'El Jueves hi ha nombrosos autors que treballen de forma autònoma i lliure, els que hagin llegit la revista algun cop, sembla que molts de per qui no ho han fet mai, s'adonaran que actualment és l'única revista d'humor que realitza una sàtira evident contra tots els poderosos, ara li ha tocat al Carod, també li toca a l'Aznar, al rei, al Zapatero, a Pujol, a Mas... Resultarà que certs personatges són intocables per la patina d'herois que alguns els intenten donar, Carod és un polític i com a tal criticable, uns ho faran amb més encert que d'altres, però el Jueves ens fa riuren's dels poderosos, encara que a molts no us agradi que ho facin amb segons quins.

Endavant Jueves. Us volen censurar els que parlen de llibertat.
Sindicato Sindicat