Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Les CUP de tot el país llancen a Manresa un «no rotund» a la Constitució Europea
18 gen 2004
Més d'un centenar de representants dels grups de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de tot Catalunya es van reunir ahir a Manresa per celebrar una assemblea nacional, que va concloure, entre altres qüestions, amb un «no rotund» a la futura Constitució Europea.

L'ocasió va ser aprofitada per l'Assemblea d'Unitat Popular (AUP) de Manresa per recuperar les sigles CUP, que dominen arreu. Roger Torras, cap de llista de la nova CUP de Manresa, va explicar en públic els motius pels quals a la ciutat l'opció política es continuava dient AUP i no CUP, com per exemple a Sallent i Navarcles (dins l'equip de govern). Torras ho va justificar per raons «d'imatge i ressò d'aquestes sigles a la ciutat, de resultes que l'any 1995 ens van donar representació». Roger Torras també va afegir que «ara és un bon moment per deixar enrere les sigles AUP, ja que és una bona manera de visualitzar més clarament la feina coordinada amb totes les altres CUP».

El cap de llista de la CUP va acabar la seva intervenció demanant als companys de les candidatures «continuar treballant per uns països catalans lliures, solidaris i amb una democràcia efectiva». Torras també va recordar que avui se celebra a Artés un dinar popular per tal de recordar el jove Roger Girabal, vinculat a entitats independentistes, i que va morir en un accident de cotxe fa un any.

El centre cívic Selves i Carner va ser l'escenari on es va celebrar, al matí, l'assemblea nacional, un dinar popular i, a la tarda, l'exposició de les conclusions als assistents. A la trobada de les CUP es va debatre, entre altres qüestions, el tema de la futura Constitució Europea, davant la qual es va dir que «les CUP han decidit defensar el no rotund a una Constitució que promou l'Europa del capitalisme i les multinacionals». El membre del secretariat de les CUP a Catalunya, Xavier Oca, hi va afegir que «és un nou insult a la nostra nació i una nova imposició del sistema capitalista», i que «des de la CUP articularem una campanya en contra».

Un altre dels temes de l'assemblea va ser l'actual conjuntura sociopolítica catalana i espanyola, que, segons Xavier Oca, «demostra que ara és el moment de saber si la nova fase política és més del mateix: manejar la perdiu o avançar cap a una ruptura democràtica del poder espanyol». Quant a la posició de les forces d'esquerra, Oca va dir que «caldrà que l'esquerra independentista faci propostes de construcció nacional dels Països Catalans».

Els membres de les prop de setanta CUP que hi ha a Catalunya també van parlar d'establir un pla de treball comú a tots els nuclis locals i comarcals amb l'objectiu de «crear una xarxa coordinada, ja que hem demostrat ser potents i aconseguir fites molt importants, com estar a l'equip de govern en alguns territoris», va afirmar Oca. Segons ell, «cal demostrar que tot està per fer i podem aconseguir uns països catalans lliures, independents i socialistes».

Notícia extreta del diari Regió 7
www.regio7.com
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

Comentaris

Re: Les CUP de tot el país llancen a Manresa un «no rotund» a la Constitució Europea
18 gen 2004
poc a poc i bona lletra,
a veure on ens trobem d'aquí 10 anys!
Les fotografies
19 gen 2004
fotocup1.JPG
Endavant amb les CUP!!!
fotocup2.JPG
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
http://www.cupvila.org
Re: Les CUP de tot el país llancen a Manresa un «no rotund» a la Constitució Europea
19 gen 2004
Sabeu o podrieu comentar que es va dir de cara a expansio i a implantacio de les CUP a nivell nacional? (PV, illes...)
Re: Les CUP de tot el país llancen a Manresa un «no rotund» a la Constitució Europea
19 gen 2004
Bé, es va parlar que l'expansió era un dels grans reptes que es plantejava la CUP pels propers anys. Hi ha diversos nuclis sobretot al País Valencià que estan molt interessats amb el projecte de la CUP i alguns d'ells ja han montat xerrades explicatives (Castelló de la Plana), encara que tot està molt tendre.

Sobre la implantació territorial també s´ha de potenciar des de les comarcals i intercomarcals la creació de nous nuclis en el seu àmbit territorial. De totes formes vora dels nuclis existents ja estan apareixent bastants nous nuclis, potser des que van passar les eleccions hi deu haver unes 12-15 candidatures noves.
La CUP de Vilafranca respon a l'ofensiva contra la llengua catalana
19 gen 2004
- Joan Aguado presentarà la renúncia al càrrec en el ple de dimarts

La convocatòria de ple municipal ordinari del mes de gener es veurà sensiblement alterada arran de la presentació de l‘escrit de Joan Aguado de renúncia al càrrec d‘alcalde. Aguado posarà fi d‘aquesta manera a 18 anys d‘alcaldia i a gairebé 25 anys al consistori. Marcel Esteve, 1r tinent d‘alcalde, ocuparà l‘alcadia accidental fins al dia del ple extraordinari per elegir el substitut de Joan Aguado, que podria celebrar-se la setmana que ve. Per altra banda, la CUP presentem 4 mocions en el ple municipal, tres de elles de resposta a l'ofensiva que esta patint en els darrers temps la llengua catalana. La quarta moció es en defensa d'un nou model de mobilitat sostenible, i es proposa la creació un borsa de transport municipal per realitzar desplaçaments de forma col·lectiva.

Mes info: http://www.cupvila.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more